ОТКАЗАН КОНЦЕРТ ФАШИСТИЧКОГ БЕНДА У МОРАВИЦИ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
Otkazan koncert neonacističkog benda u Staroj Moravici
Koncert neonacističkog benda "Nacionalni front" iz Mađarske, koji je trebalo da se održi u subotu u Staroj Moravici, ipak neće biti održan.
front4.jpg


Vlasnik lokala u kojem je trebalo da bude održan koncert rekao je da je otkazao koncert, čim je čuo da je reč o bendu koji propagira neonacizam.
"Drugovi su mi kazali da je reč o nacionalističkoj grupi i ja sam to odmah otkazao", rekao je novinarima vlasnik lokala Tivadar Borbelj.
Dodao je da ga je "Nacionalni front"kontaktirao preko interneta i naveo da on nije znao o kakvoj je grupi reč.
Organizacija Antifašistička akcija Novog Sada (AFANS) upozorila je juče da je "Nacionalni front" (Nemzeti Front) grupa koja postoji više od 20 godina, koja izvodi otvoreno nacističke pesme, a članovi su dugogodišnji aktivisti neonacističkih i šovinističkih grupa.
AFANS je naveo da su pojedini članovi benda 1999. godine bili osuđeni na šest, osam i 12 meseci zatvora zbog raspirivanja verske, rasne i nacionalne mržnje, nakon čega im je bilo zabranjeno da sviraju a svi CD-ovi su im bili zaplenjeni.
"Jedni su od najglasnijih zagovornika anti-romskih pogroma. Na njihovim koncertima vijore se nacističke zastave i slave se Hitler i nacizam. Svake godine u Mohaču održavaju tradicionalni rasistički koncert 'Beli Božić'", saopštila je Antifašistička akcija.
:per::per::per::per::per:
А....људи се таман организовали
да масовно крену на ову културну манифестацију.
 
Nisu se organizovali da to spreče, i to brine, a ni država se nije oglasila da će da spreči, a to je žalosno.

Registrovali su oni problem.
Locirali.
Ali,mislili da će Putin da zabrani.
Ima iskustva u Moskvi.
Ne dozvoljava da mu se pogani grad !
Pederaškim egzibicijama i fašističkom muzikom.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top