Danas za sve moraš biti politički podoban i poslušan.Evo za primer da uzmem jednu moju mladu komšinicu koja je članica vladajuće partije.Nema nikakve odgovarajuće kvalifikacije, a preko veze je postala pomoćnica tamo nekog direktora ne znam ni ja čega i gde tačno, ali nije ni bitno za priču.Uglavnom, radila je ranije kao "motačica" kablova u Drexu, muž joj radi u gradskoj čistoći, ona zapravo i ne radi nigde i niko nema pojma kako ona obavlja svoj postojeći rad ili posao kad je uvek kod kuće, jedino ode nekad po decu i povremeno nosi neke papire negde.Zglavnom, i oni slute kraj ovog režima jer planiraju da idu negde preko grane, uprkos činjenici da sasvim dobro žive od te dve plateSad su našli da idu preko kad se puno njih vraćaju jer su uslovljeni vakcinacijom, sve slabijim platama i sve skupljim stanovima?To ne da je čudno nego je potpuno nelogično.Da imaju neko veće i bogatije životno i radno iskustvo, pa i da razumem, ali oboje su obični fizikusi sa jedva završenom srednjom školom i da se nisu muvali po raznim strankama, i dalje bi motali kablove ili brali paradajz kod nekog sitnog privatnika u plasteniku.Poenta svega toga je da oni, kao sitna boranija spremaju bežaniju u veoma bliskoj budućnosti, znači da je velika šansa da konačno dođe do nekih pozitivnih promena, a oni kao sitna boranija u vladajućoj stranci, osećaju se ugroženo.Kako li je tek onima na vrhu?Spavaju li oni spokojno?Čisto sumnjam...