Otkačio žensku zato što ima fakultetsku diplomu

Devojka koja je završila fakultet je samo i jedino dokazala da ume da završi važan posao u životu. Lepo je kad čovek ume i hoće da završi ono što je započeo, a fakultet je velika stvar.

Da li joj je karijera bitna ili nije, da li bi bila dobra majka ili ne, to se iz diplome ne vidi.

Lik koji donosi po diplomi nekakav zaključak da ona ne bi bila dobra majka je prosto običan iskompleksirani neandertalac.

Devojka koja je završila fakultet je samo i jedino dokazala da ume da završi važan posao u životu. Lepo je kad čovek ume i hoće da završi ono što je započeo, a fakultet je velika stvar.

Da li joj je karijera bitna ili nije, da li bi bila dobra majka ili ne, to se iz diplome ne vidi.

Lik koji donosi po diplomi nekakav zaključak da ona ne bi bila dobra majka je prosto običan iskompleksirani neandertalac.

Eh, koliko ima divnih ostvarenih majki koje poznajem bez posla , koje ujutru završe sta imaju , pa posle ostatak dana dzabolebare . Klasični neradnici, takoreci.

Bilo na nekoj radio emisiji gde su ugovorili sastanak dvoje naizgled kompatibilnih, ali tip nije hteo da izađe na drugi sastanak iako mu se generalno svidela.

Kaže, ona ima fakultet, znači interesuje je karijera, a meni treba neka koja će da sedi kući i gaji decu.

hm, ima smisla
Pozdravljam.
Ovi obrazovani imaju brak dok ne skinu odelo sa svadbe a posle fotkanja u crkvi.

Krezubi se trpe do kraja života.

Po mom mišljenju je lik teška budala. Umjesto da bude sretan što ga hoće pametna i sposobna žena on je odbije. Baš sam prije nekog vremena čitao da djeca većinu inteligencije nasljeđuje od majke. Pa kad mu pametna na valja neka nađe neku glupu ženu koja će mu rađati glupu djecu.
Sad mi je malo jasnije sto nam je drustvo ovakvo.

Po mom mišljenju je lik teška budala. Umjesto da bude sretan što ga hoće pametna i sposobna žena on je odbije. Baš sam prije nekog vremena čitao da djeca većinu inteligencije nasljeđuje od majke. Pa kad mu pametna na valja neka nađe neku glupu ženu koja će mu rađati glupu djecu.
Прво се ваља запитати да ли је уопште тачно да се интелигенција наслеђује преко мајке ( то што је неко тамо рекао да је неко тамо наводно доказао не значи ништа. ) И ако јесте, ваља се запитати да ли су жене које гањају каријеру интелигентије од ових других. ( Исто као што се ваља запитати да ли су мушкарци који су на високим положајима интелигентнији од ових на нижим. Они који су на врху воле да се окружују улизицама, полтронима и незналицама које у суштини не знају ништа осим да понављају напамет научено штиво. )

Nije mi jasno kako neko može da bude sa praznom ličnošću pre nego sa nekim ko je sposoban i ostvaren.
Ovakvi likovi mi se gade, a ima ih mnogo. Ženi se kućnom pomoćnicom, a sa strane će da ima ono što zaista želi. Odvratno.

Домаћице нису нужно празне, неспособне и неостварене личности.

Исто тако, жене са дипломом и каријером нису нужно ни способне, ни остварене, ни интелигентне. То ти је као да кажеш да је ђак који има све петице у школи нужно паметан. Јес да буде. То што се неко попео на врху хијерархије не значи да је исто постигао неком посебном интелигенцијом. Мада успех тежи ка томе да направи људе сујетним, да мисле да су они нешто посебно иако то реално нису. Онда мораш да узмеш у обзир да ови на врху не желе конкуренцију па самим тим не желе да људи буду превише паметни. Пожељно је да буду корисни полу-идиоти.

Такође, мушкарци који траже домаћицу не траже "кућну помоћницу". Тачно је да углавном траже некога ко ће да одржава кућу и ко ће бити издржаван од стране њих -- на неки начин плаћен на исти начин као што су раднице плаћене од стране својих шефова само много али много боље од тога -- али апсолутно је нетачно да траже само то.

То су неке твоје личне предрасуде ( за које сам сигуран да су ти наметнуте. )

Углавном, много просеравања на овој теми. Фасцинантно је колико је људима испран мозак.

Back