Otkačio žensku zato što ima fakultetsku diplomu

U kontekstu ove teme diploma je sinonim za ženu fokusiranu na karijeru. To znači da daje prioritet poslu
Nisi tako napisao u temi. Već da ne želi osobu sa fakultetakom diplomom. Želi domaćicu. A ona koja ima diplomu želi vrv i da radi sa tom diplomom

Dakle treba da preciziraš šta ke to karijera. Da li i medicinska sestra ima karijeru? Posao = karijera ili šta?

Bilo na nekoj radio emisiji gde su ugovorili sastanak dvoje naizgled kompatibilnih, ali tip nije hteo da izađe na drugi sastanak iako mu se generalno svidela.

Kaže, ona ima fakultet, znači interesuje je karijera, a meni treba neka koja će da sedi kući i gaji decu.

hm, ima smisla

Ja bih rekla da se njemu cura nije svidela dovoljno pa joj trazi mane.

Da se ona njemu posteno dopala, bilo bi mu tacno svejedno sta je studirala kada je imala dvadeset godina...muskarci su, kako bih rekla, solidno estetska bica.

Nego mu je ta bila onakooo pa je i njegovo misljenje onakoooo...a ko zna, mozda je i nabusita.

Iskreno, prva bih trampila nabedjenog intelektualca sa kojim mi je lepo onakooo za jednog zgodnog zanatliju sa kojim mi je lepo.
I ne mislim da bih pogresila. Naprotiv!

Da se ona njemu posteno dopala, bilo bi mu tacno svejedno sta je studirala kada je imala dvadeset godina...muskarci su, kako bih rekla, solidno estetska bica.

Nego mu je ta bila onakooo pa je i njegovo misljenje onakoooo...a ko zna, mozda je i nabusita.

Iskreno, prva bih trampila nabedjenog intelektualca sa kojim mi je lepo onakooo za jednog zgodnog zanatliju sa kojim mi je lepo.
па да естетска а не успешничка

Postavka teme je da mu se svidela.

Postavka teme je da mu se svidela.

Ocigledno ne bas dovoljno.

Meni kada se svideo jedan momak koji je stvarno bio mnogo, mnogo lep, pet para davala nisam sto je - automehanicar.

Veza je bila neslavna, ali poucna u smislu koliko moze da se zatreska neko i obnevidi.

Neko moje misljenje je da se samo tada isplati vencati se.
Ovaj tip nije nabasao na takvu curu vec vaga da li se devojka uklapa u njegov plan.

Ocigledno ne bas dovoljno.

Meni kada se svideo jedan momak koji je stvarno bio mnogo, mnogo lep, pet para davala nisam sto je - automehanicar.

Veza je bila neslavna, ali poucna u smislu koliko moze da se zatreska neko i obnevidi.

Neko moje misljenje je da se samo tada isplati vencati se.
Ovaj tip nije nabasao na takvu curu vec vaga da li se devojka uklapa u njegov plan.
Dobro, to si ti. Ali ima muškaraca (a i žena) koji uvek vagaju, koliko god da im se neko svidi.

па да естетска а не успешничка

Cak i da je to...tada se oseca kao da mu rastu krila i ima duplu volju. Okej...

Logicno je ocekivati da neko zeli drugacije i ima pravo na svoj izbor koji ne mora uopste da bude los po njegovu buducu porodicu...nista nije nuzno lose.
Mozda njih dvoje super funkcionisu...i u tome je cela tajna.

Zapravo par prijatelja mojih roditelja je takav. On je napravio veliku karijeru u Kanadi i vodio sa sobom stvarno lepoticu. Dvoje dece su odnegovali. Lepotica je bila mila i lepa, a ovi svi uspesni.
Ne mogu da kazem da je to bio los brak, posteno govoreci, jedan je od kasvetnijih da ja znam.

Da li želiš brak sa ambicioznom osobom koja stavlja karijeru ispred porodičnog života
Pa to nije tema, onda je preimenuj. Tema je diploma i da neće ženu sa diplomom.
Imaš osoba i sa srednjom koje ganjaju karijeru recimo u Lidlu hoće da bude vođa smene , lupam. Ili u nekoj priv firmi da napreduje.

Sposobna žena može sve. Ne znam puno žena kojima je karijera važnija od svoje dece. Samo treba razgraničiti ono što sam pitala da li pod karijerom misliš na posao ili na napredovanje koje zahteva celodnevni rad.

Svakako je naslov misleading

Hmmm mislim to što neko ima diplomu ne mora uopšte da znači da je ambiciozan i ono kao pro-career orijentisan i da ne bi mogao da sedi kod kuće a opet sa druge strane imaš milion tih seljančura nepismenih i bez ikakve škole koje dodju iz ko zna kakvih selendri pa su ono opsednute socijalnom statusom, parama, životom na visokoj nozi, karijerom (nebitno dal žele da budu starlete, influenserke, pevaljke, političarke ili već šta) i samo za tim jure i ništa ih drugo ne zanima.

Saće lulesku da potpali lomaču

Bilo na nekoj radio emisiji gde su ugovorili sastanak dvoje naizgled kompatibilnih, ali tip nije hteo da izađe na drugi sastanak iako mu se generalno svidela.

Kaže, ona ima fakultet, znači interesuje je karijera, a meni treba neka koja će da sedi kući i gaji decu.

hm, ima smisla
Odlično, spasila se budale.

Nisi tako napisao u temi. Već da ne želi osobu sa fakultetakom diplomom. Želi domaćicu. A ona koja ima diplomu želi vrv i da radi sa tom diplomom

Dakle treba da preciziraš šta ke to karijera. Da li i medicinska sestra ima karijeru? Posao = karijera ili šta?
Karijera=pare=kućna pomoćnica. Nego ovaj baja nije kalibar da se nosi sa intelektom. Šta će oni da pričaju? A karijeru imaju i ovi sa 4 razreda škole preduzetnici, pevači... Dosta
ih je polunepismeno. Dok npr doktor može da ima 8 h radno vreme i da bude slobodniji od nekog nepismenog kome su smene 10 h ili 12 h.

Nije ti do diplome nego ga mala intelektualno sahranila 😀

Čuj karijeru jure, karijera je i osnovna škola i srednja, i sport i bilo koji drugi put koji osoba izabere. Koliko uspešnih žena koje puno zaradjuju poznajete? Upravo tako, ni jednu. Karijeristkinje rade po pekarama, prodavnicama, šivarama, kafićima i administracijama kao šlag na tortu. Diplome mogu odma da okače o zid. U ovom slučaju čovek je otišao predaleko i precenio tu sa diplomom, kod mene na birou ima ih i sa po dve diplome i 98% njih nemaju gde da se zaposle u struci, tj. ima ali zna se kako se danas zapošljava.

Back