Otkačio žensku zato što ima fakultetsku diplomu

Bilo na nekoj radio emisiji gde su ugovorili sastanak dvoje naizgled kompatibilnih, ali tip nije hteo da izađe na drugi sastanak iako mu se generalno svidela.

Kaže, ona ima fakultet, znači interesuje je karijera, a meni treba neka koja će da sedi kući i gaji decu.

hm, ima smisla
U današnje vreme svi koji imaju strpljenje imaju fakultetsku diplomu
Plaćaš ratu po ratu, polako i na kraju diplomče.

Poslednja izmena:
Pomom mišljenju je lik teška budala. Umjesto da bude sretan što ga hoće pametna i sposobna žena on je odbije. Baš sam prije nekog vremena čitao da djeca većinu inteligencije nasljeđuje od majke. Pa kad mu pametna na valja neka nađe neku glupu ženu koja će mu rađati glupu djecu.
Diploma nije neki pokazatelj inteligencije. Više je odraz toga da ženu konkretno interesuje neka oblast u životu.

Po mom mišljenju je lik teška budala. Umjesto da bude sretan što ga hoće pametna i sposobna žena on je odbije. Baš sam prije nekog vremena čitao da djeca većinu inteligencije nasljeđuje od majke. Pa kad mu pametna na valja neka nađe neku glupu ženu koja će mu rađati glupu djecu.

Ovo sam htela da napišem

Znači šta, naravno da je legitimno da on ima stav kakav hoće, ali mi ovde razmatramo taj stav u temi. Lik želi neambicioznu ženu, možda nije upoznat sa tim da što je žena sposobnija može istovremeno više stvari da ishendluje. Sposobna žena će i raditi i dok kuva oprati frižider i puštati na kompu neke račune iz nauke, i odvesti dete u vrtić gde mu je dobro sa drugom decom i kvalitetno im posvetigi vreme. Dokazano je naime da je za vaspitanje deteta bitnije ono skoncentrisano vreme kada smo mu posvećeni od nekog pasivnog vremena tipa non stop je kod kuće.

Druga ta žena non stop kod kuće šta ona radi kad skuva opegla i obuče decu? Gleda TV? Španske serije?

Čovek je glup ja mislim.

Diploma nije neki pokazatelj inteligencije. Više je odraz toga da ženu konkretno interesuje neka oblast u životu.
Diploma pokazuje drugu bitnu stvar, da je neko dovoljno strpljiv i da ume da završi započeto. Te naravno i to što kažeš, da ima neko interesovanje u životu drugo nego da samo gleda šporet i veš mašinu.

Nemam ništa prema raznim zanimanjima... Vodoinstalater, taxista, poljoprivrednik itd. Generalno zanimanje ili biti domaćica samo po sebi nema bitnu konotaciju. Ali to govori o osobi i njenom mindsetu ! Lifestyle.

I onda će naravno oženiti domaćicu bez fakulteta koja kada im je potrebno nema nikakvu diplomu da dosta zarađuje već obične poslove sa srednjom, a biće mu zanimljiva ostvarena žena sa svojim stavom i novcem, samostalna i samopouzdana koje će ganjati za ljubavnice. i kukaće kad njegovoj ženi otpadnu zubi i deca porastu kako mu je žena obična i ni za šta.

Ma meni je ok njegov izbor, ali da je iskren prema sebi. A ne ona karijeristkinja, nemajka, nedomaćica.

Razumem čak i da ne želi ženu koja hoće karijeru u pravom smislu te reči, ali takvih žena je toliko malo bez obzira na faks.
Karijeru čak uopšte ne moraju da imaju žene s diplomom, dok s druge strane može se imati visoko obrazovanje ne jureći neku posebnu karijeru u smislu da nema vremena ni za šta drugo.

Ma meni je ok njegov izbor, ali da je iskren prema sebi. A ne ona karijeristkinja, nemajka, nedomaćica.

Razumem čak i da ne želi ženu koja hoće karijeru u pravom smislu te reči, ali takvih žena je toliko malo bez obzira na faks.
To i pokazuje da je glup. Jer to što žena ima faks uopšte ne znači da je karijeristkinja. To znači da on ne zna stvari. Završila je faks da radi to, da se bavi tom oblasti. Osim ako je za njega bilo koji posao = karijera.

Jel bolje recimo da je medicinska sestra sa srednjom ili lekar? I jedna i druga rade samo je pitanje šta.

Karijeru čak uopšte ne moraju da imaju žene s diplomom, dok s druge strane može se imati visoko obrazovanje ne jureći neku posebnu karijeru u smislu da nema vremena ni za šta drugo.
Svakako. On čovek ne zna ni za to.

Back