Quantcast

Otimacina Srpske imovine.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Дође неко, сагради кућу у туђем дворишту, као што је у мом учинио Мирсад Хоџић, и још се нађе суд који пресуди у његову корист, јада се Славко Драгичевић
НЕМA нам друге, мораћемо отићи одавде. Ово је отимачина наших имања. И то са судским печатом.
Са ове три реченице јуче је Душан Дошеновић описао не само судбину Славка и Љубице Драгичевић, него и осталих Срба који су се вратили у Сански Мост.
Драгичевићи су јуче добили „незваног госта”, Мирсада Хоџића, који је у њиховом дворишту саградио троспратницу. Уз помоћ полиције, Хоџић је јуче уведен у посјед. Све је обављено без званичне најаве и на основу пресуде Кантоналног суда у Бихаћу.
- Овако нешто није виђено у свијету. Дође неко, сагради кућу у туђем дворишту и још се нађе суд који пресуди у његову корист, упркос ранијој одлуци Комисије са рјешавање имовинских питања избјеглих и расељених лица у БиХ у нашу корист - огорчен је Славко.
- Ништа о овоме нисам знао. Нико ме о овом чуду није обавијестио. Хоџић је сада постао власник 523 квадрата моје земље, за коју нисам добио ни пребијене паре. Земље на којој Драгичевићи живе око двије стотине година - јада се Славко и пита се гдје је правда за Србе повратнике у Санском Мосту.
Он се у новембру 2000. године вратио из избјеглиштва у Сански Мост и у свом дворишту затекао озидану туђу кућу. Од тада почињу његове муке и потуцање по судовима и организацијама за људска права.
- Хоџић је срушио моју стару кућу и ту саградио нову, без икаквих папира и одобрења. A, онда, преко ноћи је добио грађевинску и урбанистичку дозволу - наводи Славко и додаје да је остао и без директног излаза на главну улицу, па ће до ње морати заобилазним путем иза новосаграђене куће Хоџића.
- Јадан ја, шта сам дочекао. Овдје сам се родио, а сада, послије 70 година, не могу изаћи из властитог дворишта - говори Славко Драгичевић и моли супругу Љубицу да не плаче.
ЖАЛБЕ
Срби повратници у Сански Мост жалили су се Високом судском и тужилачком савјету БиХ на рад судија у Унско-санском кантону.
Портпарол Високог судског и тужилачког савјета БиХ Aсја Ченгић изјавила нам је да Канцеларија дисциплинског тужиоца, не може давати информације о случајевима који су у истражној фази, узимајући у обзир тајност поступка и приватност подносиоца притужбе и оних на које се притужбе односе.

- Шта је ово него отимачина српских имања. Имам пет синова и једну кћерку. Умјесто наше дјеце, Мирсад Хоџић је постао власник дијела наше имовине у центру Санског Моста - кроз јецаје прича Љубица Драгичевић.
Срби, повратници у Сански Мост, немоћно су слијегали раменима. Већину их је, уосталом, задесила слична судбина.
- Свака ријеч је сувишна. Хоџић је, за веома кратко вријеме, добио све папире за бесправно изграђену кућу. Ово је криминал и терор Странке демократске акције - каже предсједник Управног одбора Удружења повратника „Мој завичај” Сански Мост Гојко Мијатовић, наглашавајући да је и овај случај огледало правосуђа у Федерацији БиХ.
- Кантонални суд у Бихаћу је све наше тужбе и жалбе за поврат имовине одбио. Према томе, он је главни генератор свих наших невоља - категоричан је Мијатовић, називајући „случај Драгичевић” легализацијом етничког и катастарског чишћења Срба из Санског Моста. - Ово показује како „мултиетничку” БиХ замишља странка Сулејмана Тихића.
Њега, каже, „случај Драгичевић” неће поколебати. Бориће се за своју имовину. Срби повратници у Сански Мост, најављује, убрзо ће „закуцати” на врата Канцеларије високог представника у Сарајеву.
Гојко Мијатовић се, ипак, прибојава да је битка Срба за повратак у Сански Мост већ - изгубљена. Он подсјећа и на прошлогодишње разговоре са замјеником министра за људска права у БиХ Слободаном Наградићем, који је тада рекао да не може ништа урадити против одлука федералних судова.
Правни заступник Мирсада Хоџића, који, како незванично сазнајемо, већ 20 година живи и ради у Швајцарској, био је на лицу мјеста, али није био расположен да новинарима даје изјаве. Једино је шеф Одјељења за имовинско-правне послове у Скупштини општине Сански Мост Суад Карабег рекао:
- На основу пресуде Кантоналног суда у Бихаћу од 23. децембра 2005. године увели смо у посјед Мирсада Хоџића, који има и грађевинску и урбанистичку дозволу за овај објекат.
Карабег је додао да ће Драгичевићи морати из куће Мирсада Хоџића изнијети своја дрва.

Д. БУЛИЋ
 

nocna mora

Zainteresovan član
Poruka
338
Pa sta te cudi?? Slicno rade i ovde u Srbiji,kandicke,biserko i ostala kamarila ce sigurno podrzati sve takve akcije,odavde iz Beograda i ajd da vidimo ko ce im sta reci?? multietnicnost ti je kao grupni sex samo sto smo uvek nekako mi srbi j-beni{za sad} ali kad se nama bude digo...........joj bice da vicu booooooooooooooli !!!
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.