Otimacina Srpske imovine.

-Dimitrije-

Zainteresovan član
Poruka
347
Дође неко, сагради кућу у туђем дворишту, као што је у мом учинио Мирсад Хоџић, и још се нађе суд који пресуди у његову корист, јада се Славко Драгичевић
НЕМA нам друге, мораћемо отићи одавде. Ово је отимачина наших имања. И то са судским печатом.
Са ове три реченице јуче је Душан Дошеновић описао не само судбину Славка и Љубице Драгичевић, него и осталих Срба који су се вратили у Сански Мост.
Драгичевићи су јуче добили „незваног госта”, Мирсада Хоџића, који је у њиховом дворишту саградио троспратницу. Уз помоћ полиције, Хоџић је јуче уведен у посјед. Све је обављено без званичне најаве и на основу пресуде Кантоналног суда у Бихаћу.
- Овако нешто није виђено у свијету. Дође неко, сагради кућу у туђем дворишту и још се нађе суд који пресуди у његову корист, упркос ранијој одлуци Комисије са рјешавање имовинских питања избјеглих и расељених лица у БиХ у нашу корист - огорчен је Славко.
- Ништа о овоме нисам знао. Нико ме о овом чуду није обавијестио. Хоџић је сада постао власник 523 квадрата моје земље, за коју нисам добио ни пребијене паре. Земље на којој Драгичевићи живе око двије стотине година - јада се Славко и пита се гдје је правда за Србе повратнике у Санском Мосту.
Он се у новембру 2000. године вратио из избјеглиштва у Сански Мост и у свом дворишту затекао озидану туђу кућу. Од тада почињу његове муке и потуцање по судовима и организацијама за људска права.
- Хоџић је срушио моју стару кућу и ту саградио нову, без икаквих папира и одобрења. A, онда, преко ноћи је добио грађевинску и урбанистичку дозволу - наводи Славко и додаје да је остао и без директног излаза на главну улицу, па ће до ње морати заобилазним путем иза новосаграђене куће Хоџића.
- Јадан ја, шта сам дочекао. Овдје сам се родио, а сада, послије 70 година, не могу изаћи из властитог дворишта - говори Славко Драгичевић и моли супругу Љубицу да не плаче.
ЖАЛБЕ
Срби повратници у Сански Мост жалили су се Високом судском и тужилачком савјету БиХ на рад судија у Унско-санском кантону.
Портпарол Високог судског и тужилачког савјета БиХ Aсја Ченгић изјавила нам је да Канцеларија дисциплинског тужиоца, не може давати информације о случајевима који су у истражној фази, узимајући у обзир тајност поступка и приватност подносиоца притужбе и оних на које се притужбе односе.

- Шта је ово него отимачина српских имања. Имам пет синова и једну кћерку. Умјесто наше дјеце, Мирсад Хоџић је постао власник дијела наше имовине у центру Санског Моста - кроз јецаје прича Љубица Драгичевић.
Срби, повратници у Сански Мост, немоћно су слијегали раменима. Већину их је, уосталом, задесила слична судбина.
- Свака ријеч је сувишна. Хоџић је, за веома кратко вријеме, добио све папире за бесправно изграђену кућу. Ово је криминал и терор Странке демократске акције - каже предсједник Управног одбора Удружења повратника „Мој завичај” Сански Мост Гојко Мијатовић, наглашавајући да је и овај случај огледало правосуђа у Федерацији БиХ.
- Кантонални суд у Бихаћу је све наше тужбе и жалбе за поврат имовине одбио. Према томе, он је главни генератор свих наших невоља - категоричан је Мијатовић, називајући „случај Драгичевић” легализацијом етничког и катастарског чишћења Срба из Санског Моста. - Ово показује како „мултиетничку” БиХ замишља странка Сулејмана Тихића.
Њега, каже, „случај Драгичевић” неће поколебати. Бориће се за своју имовину. Срби повратници у Сански Мост, најављује, убрзо ће „закуцати” на врата Канцеларије високог представника у Сарајеву.
Гојко Мијатовић се, ипак, прибојава да је битка Срба за повратак у Сански Мост већ - изгубљена. Он подсјећа и на прошлогодишње разговоре са замјеником министра за људска права у БиХ Слободаном Наградићем, који је тада рекао да не може ништа урадити против одлука федералних судова.
Правни заступник Мирсада Хоџића, који, како незванично сазнајемо, већ 20 година живи и ради у Швајцарској, био је на лицу мјеста, али није био расположен да новинарима даје изјаве. Једино је шеф Одјељења за имовинско-правне послове у Скупштини општине Сански Мост Суад Карабег рекао:
- На основу пресуде Кантоналног суда у Бихаћу од 23. децембра 2005. године увели смо у посјед Мирсада Хоџића, који има и грађевинску и урбанистичку дозволу за овај објекат.
Карабег је додао да ће Драгичевићи морати из куће Мирсада Хоџића изнијети своја дрва.

Д. БУЛИЋ
 
Pa sta te cudi?? Slicno rade i ovde u Srbiji,kandicke,biserko i ostala kamarila ce sigurno podrzati sve takve akcije,odavde iz Beograda i ajd da vidimo ko ce im sta reci?? multietnicnost ti je kao grupni sex samo sto smo uvek nekako mi srbi j-beni{za sad} ali kad se nama bude digo...........joj bice da vicu booooooooooooooli !!!
 

Back
Top