Oterali decu sa bine!!!

Poruka
18.529
carolija-v.jpg


Na tradicionalnoj svetosavskoj akademiji održanoj u Centru „Sava“ izbio je neviđeni skandal kada je preko 30 mališana iz hora „Čarolija“, koji vodi Leontina Pat, „grubo“ proterano sa bine, tvrdi Ivana Ivanović, majka sedmogodišnje Jane.

Za diskriminaciju ove dece ona optužuje RTS!
- Radio-televizija Srbije je javno diskriminisala našu decu. Uprkos zvaničnom programu priredbe, mališanima nije dozvoljeno da otpevaju Himnu svetom Savi, već su nasilno izbačeni sa scene za vreme samog nastupa, kako bi horovi Tijanićevog RTS-a došli do izražaja! - kaže Ivanovićeva, i objašnjava da je prema zvaničnom programu nastupa, štampanog od strane Ministarstva prosvete, hor „Čarolija“ trebalo, kao i ostali horovi, da ima solo nastup, a onda u završnici priredbe da svi zajedno otpevaju Himnu svetom Savi.
- To nam je bilo onemogućeno, jer su decu nasilno proterali sa scene. Kažem nasilno, jer je tako bukvalno i bilo! Jedan od ljudi iza scene povukao je grubo dete iz „Čarolije“, jer Tijanićev hor „Kolibri“ nije hteo da izađe na binu dok se naš ne skloni! - objašnjava ona i navodi da su ovaj skandal snimile i kamere!

- Deca su bila potpuno razočarana! Plakala su... Spontano smo prišli našoj deci, stali ispred službenog ulaza i počeli sa njima da pevamo himnu. Pored nas su prošli i ministar policije Ivica Dačić i mnoga crkvena lica... Bio je to jako tužan prizor. Mi, roditelji, nismo bili samo tužni, bili smo i besni! Niko nema prava da vrši ovakvu vrstu terora nad bilo kim, a kamoli nad decom - poručuje Ivanovićeva.
Povodom ovog slučaja, Leontina Pat, dirigent i osnivač dečjeg hora „Čarolija“, planira da u ponedeljak sazove konferenciju za medije, na kojoj će javnost upoznati sa detaljima ovog skandala.
- Još sam jako potresena tim što se dogodilo. Više informacija dostaviću u ponedeljak! - kratko je prokomentarisala Leontina za „Alo!“, koja je prema našim saznanjima o ovom nemilom događaju obavestila i službe zaštitnika građana.
Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić rekao je za „Alo!“ da mu je žao „ukoliko je došlo do nekog incidenta, ali da to nije njegova odgovornost“.
- Od svojih službi tražio sam izveštaj u vezi s tim i tako saznao da mi sa tim nemamo nikakve veze, već da je za to zaslužna Kulturno-prosvetna zajednica. Mi smo samo obezbedili hor, simfonijski orkestar i dirigenta. Žao mi je ukoliko je došlo do nekog incidenta! - kaže direktor RTS-a, napominjući da „ne zna šta se desilo to veče, niti ko je Leontina, ni šta je „Čarolija“.
- Čuo sam jedino za svetog Savu! - poručio je Tijanić.


Ajdačić: Roditelji zloupotrebljavaju decu!

U Kulturno-prosvetnoj zajednici Beograd rekli su nam da oni nemaju nikakve veze sa organizacijom programa i uputili nas na reditelja svečanosti održane u Centru „Sava“, Živorada Ajdačića.
- Jeste u programu pisalo da Himnu svetom Savi pevaju svi učesnici, ali to je bilo prosto nemoguće, jer ih je ukupno bilo preko 300, te je bilo nemoguće da svi stanu na scenografiju. Sem toga, „Čarolija“ nije na probama uvežbavala tu pesmu, za razliku od hora RTS-a. Ukoliko je Leontina htela da hor „Čarolija“ učestvuje, trebalo je da to prijavi dirigentu. Posredi je klasična zloupotreba dece, samo ne znam u koje svrhe. Žao mi je dece. Mališani iz „Čarolije“ su fenomenalno otpevali svoj deo! - objašnjava Ajdačić.

Strasno :rtfm:
 
Moja cerka je clan Čarolije i pevala je u SC na toj Svetosavskoj akademiji dok smo mi roditelji sve posmatrali sa onih ustakljenih loza, predivan pogled na celokupnu situaciju.
Trebali su svi zajedno da otpevaju Himnu Svettom Savi, ali nije se smelo dozvoliti da se dva decija hore zajedno na sceni!!! Leontina je sa nakon pesme "Ima pravo svako dete" preusmerila decu na levu stranu bine. Ono sto smo mi roditelji gledali je sledece: jedan stariji covek, svojih cca 50-ak godina sede kose sa slusalicama na ramenima je prilazio deci Čarolije iza ledja i dozivao ih, deca su stajala, nasmejana i nisu se odazivala. On je to pokusavao par puta tako da neizadje na binu kako ga gospoda predsednici, ministri isl ne bi videli. Čak je i poimence dozivao decu (kako su nam deca kasnije ispričala). Nakon svakog pokusaja da ih ubedi da izađu se vraćao i onako vidno besan sa nekim raspravljao te vraćao nazad ne bi li ih ubedio da izađu. E taj 3-4 put je uspeo da im priđe bliže i da bukvalno ščepa jednog dečaka i devojčicu za ruke jer su oni bili poslednji u dva prva reda. Deca su se okrenula a on ih je povukao uz neku priču. Druga deca zbunjena situacijom, videvši da jedan kreće, počeli su svi da kreću za njim. Znači, decu su brutalno iščupali sa scene jer Kolibri nije hteo da izađe na scenu sve dok je tu Čarolija. U KOlibriju je počela da zapeva unuka nekog Ajdačića, nekog metuzalema sa RTS-a koji će od unuke načiniti uzornog člana ove zajednice tako što će njene bitke on boriti...ali avaj nema taj još puno vremena, a unuka je uverene em da lepo peva em da nemaju konkurenciju. Narašće to jadno dete ali u šta će se pretvoriti, vreme će pokazati. :klap::klap:
 
Ovo je zaista skandalozno ...imao sam prilike da vidim snimak na tv-u ...naviknuti smo na sve i svasta ali nema granice debilizmu u ovoj nasj Srbiji !!! Meni se samo cini ,da nije u pitanju hor Kolibri nego deciji hor rts-a ...a ako je to jedno isto ja se izvinjavam ! Medjutim ,to je manje bitna stvar u celoj prici ,a bitnije je pitanje KO ,i ZASTO radi ovako nesto ,i nema obzira ni prema deci :think: ?!
 
Bila sam tamo, i roditelj sam deteta iz Carolije, pa cu Vam odgovoriti- Na priredbi su bila tri hora RTS-a- Kolibri, Deciji hor (malo starija deca) i Hor RTS-a (odrasli).. Dok je Carolija jos bila na sceni , izasao je Deciji hor RTS-a, i stao na praktikabe sa desne strane scene, za njim su izasli odrasli i stali na sredinu..Kolibri nisu izasli sve dok se deca is Carolije nisu sklonila.. a kada su izasli, poredjali su se ispred hora ‚‚odraslih‚‚..Praktikabli sa leve strana, kada gledate ka bini su ostali pusti....a iza bine su nasa deca plakala
 

Back
Top