teško...ne bih uspeo...mogao bih da ti dam nekoliko imena i da pogledaš na fejsu profile...otkada je jedan Baja iz Kruševca napredovao u SNS, njima se posrećilo...od bezličnih likova, dalleko su dogurali...a poznajem ih lično...ne bi verovao, jedan lik je postao i neki diplomata, a imao je samo osnovnu školu
Imam ja bolji primer za ovu seljacku revoluciju koja se desila..
Dosao novi djak kod mene u 4om razredu srednje, uzas seoskog obrazovanja, sve petice, a nista ne zna, ali se uvlaci profanima, uglavnom onima sto su dobili premestaj iz seoske srednje skole koja je zatvorena...
Ajd to nije nista strasno , ima ljudi razlicitih i treba da ih ima, da nema ovih ne bi znali kakvi su oni drugi..
Nego posle na 10 godina mature, svi se jedva krpe, a tip radi kao farmaceut a nije zavrsio nista osim te srednje nashe..i sa tim svojim pristupom uvlacenje plus uradi sve , ne postoji dno, a to je pokazivao u praksi i u skoli, bez imalo zelje da se on tu nesto opravda..ali nije slihtara u tom smislu , ne, sve sto treba, sliht je za njega samo mala operacija...bezvredna takoreci...
On ti pokazuje 10 stanova koje je kupio u vecem gradu u Srbiji , kucu sebi napravio, tacnije kupio pa doradio, baca pare na muziku a nije dzek tip, znaci nema ni trunke dzeka niti veseljaka, nego bas ono da pokaze ono sto voli , da je bolji od drugih...
Ajd i ovo pokazivanje nije to bitno , vole ljudi i to da rade....ali sam njegov kvalitet je dobar prikaz sta je danas potrebno pozeljno i uspesno u srpskoj privredi...
Nema diplome, on uspeva samo na to....Doduse nisam siguran da sad nema diplomu , jer u medjuvremenu je valjda skapirao da ce kasnije da zaebava ove ostale bas preko toga da ima phD , doktorat ili dva...U BG imam jednog crnogorca stomatologa koji je doktorirao stomatologiju a ne zna da popravi zub, ne zna da izvadi zub, ne zna nista....ama bas nista....on i kaze ja bre sve kupujem.....imam dva doktorata, jedan magistrat (kao zavrsio je i farmaciju, trebala mu diploma jer je presao u prodavce farmaceutskih preparata za stomatologiju valjda, mislim da mu je ta diploma iz PG, a mozda i ostale, covek je CG)...
Pogodi koliko stanova ima u BG, pogodi koliko je stanarina brucoskinjama i studentkinjama ako redovno daju.....210e do 250e...a ako ne daju , e onda mora da se sele...i izgleda da tu nema problema...bar po gostoprimstvu koje sam i osetio kod stanarki tih njegovih stanova po BG...mozda i to radi, usluga za uslugu, pojma nemam...
U svakom slucaju kad se seljastvo koje ima logiku ne interesuje me drustveni sistem , nego samo moja korist i skriva sve sto radi a spremno je sve da radi, a prikazuje se samo kao posteno , sta god to znacilo u jednom trenutku , onda u drustvu nema mesta za uspeh za neku stvarnu vrednost...
Samo uspeh i novac...to je formula kod seljastva...a vrednost...ma daj....to je tema za ruganje..