Otac Simeon Rukumijski: Hoće da nas udruže sa papom

Tjesite se necete u EU preko nas živih.
Imati cemo referendum
otkud ti ideja da mi želimo u EU? izgubili bi bescarinske sporazume sa Rusijom i Kinom a od toga da imaš slobodan pristup tako velikim tržištima može u budužnosti pristojno da se živi... ovim tempom kojim se otvaraju i zatvaraju poglavlja u predpristupnim pregovorima nećemo u EU u narednih 100 godina....
nego vama je u interesu da uđemo u EU da nas pacifikujete, da ne bi u nekoj budućnosti kad BRICS dobije vojnu komponentu i postane superiorniji od NATO pakta oživela ideja vraćanja oružjem RSK...

otkud ti ideja da mi želimo u EU? izgubili bi bescarinske sporazume sa Rusijom i Kinom a od toga da imaš slobodan pristup tako velikim tržištima može u budužnosti pristojno da se živi... ovim tempom kojim se otvaraju i zatvaraju poglavlja u predpristupnim pregovorima nećemo u EU u narednih 100 godina....
nego vama je u interesu da uđemo u EU da nas pacifikujete, da ne bi u nekoj budućnosti kad BRICS dobije vojnu komponentu i postane superiorniji od NATO pakta oživela ideja vraćanja oružjem RSK...
Ja bih u rat radije nego Srbe u istu drzavu s nama.Ovakvo stajaliate 70% Hrvatske ima.
Ici cemo na referendum.

Otac Simeon Rukumijski je čestit čovek i poznati pravoslavni duhovnik u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Evo, ko ne veruje da se priprema skoro jedinstvo sa rimskom papom neka posluša šta kaže otac Simeon:
Одлучи се.
У једној поруци пишеш да је до јединства већ дошло.
Јесте или није ?

Одлучи се.
У једној поруци пишеш да је до јединства већ дошло.
Јесте или није ?
Prikriveno da. Kad se javno objavi u okupatorske hramove neću ići. Do tada da. A do tada postepeni pad je primetan i na jednoj i na drugoj strani. Za sada još ima blagodati i kod jednih i kod drugih, doduše u padu.

Poslednja izmena:
Нема прикривености није то игла па да се сакрије.
Јединства или има или нема.
Пошто га нема то је то.
Биће да си ти то измислио.
Ima. Ima, samo ga ti prikrivaš iz svojih interesa. Još se niste objavili. Kad dođe vreme sve će izaći na videlo. A nije daleko.

Ima. Ima, samo ga ti prikrivaš iz svojih interesa. Još se niste objavili. Kad dođe vreme sve će izaći na videlo. A nije daleko.
Кад немаш аргумената пљујеш друге. Е то ти је пример који ти дајеш другима.
Значи криво ти што нема јединства па си измислио да га има и да је тајно ?
А што ти је други крив кад ти превара не пролази ?
Теби кад превара не прође оптужујеш другог да је преварант

Kad dođe vreme sve će izaći na videlo. A nije daleko.
Једино што је овде већ изашло на видело је твоје троловање и провокације.
Почео си као ултра екумениста на овом форуму, и сад имаш такве нападе, понекад.

Сад си ултра зилот. Некад хвалиш Патријарха Порфирија (тему си о њему отворио, похвалну, наравно) некад га кудиш, сад су ти и храмови СПЦ ,,окупаторски" Боже ме сачувај.

Дакле, ако ниси трол или провокатор, већ само човек који лута (мада, брзине твојих лутања су невероватне :mrgreen:), онда се смири, сабери и покушај да се усагласиш сам са собом и са Богом. И немој да вређаш и пљујеш друге људе, да их етикетираш, то је одлика сујете и гордости, а то није добро.

Једино што је овде већ изашло на видело је твоје троловање и провокације.
Почео си као ултра екумениста на овом форуму, и сад имаш такве нападе, понекад.

Сад си ултра зилот. Некад хвалиш Патријарха Порфирија (тему си о њему отворио, похвалну, наравно) некад га кудиш, сад су ти и храмови СПЦ ,,окупаторски" Боже ме сачувај.

Дакле, ако ниси трол или провокатор, већ само човек који лута (мада, брзине твојих лутања су невероватне :mrgreen:), онда се смири, сабери и покушај да се усагласиш сам са собом и са Богом. И немој да вређаш и пљујеш друге људе, да их етикетираш, то је одлика сујете и гордости, а то није добро.
Što je dobro hvalim, a što nije kudim. Ekumenista sam u toj meri kad treba pokazati da i drugi jesu hrišćani (ali na drugi način) a ne samo pravoslavni. Jedinstvo hrišćana je nasušna potreba, ali u istini i ljubavi (ne jedno bez drugoga). A zilot sam kad je u pitanju pravoslavna dogmatika, od nje se ne sme odstupati.

Što je dobro hvalim, a što nije kudim. Ekumenista sam u toj meri kad treba pokazati da i drugi jesu hrišćani (ali na drugi način) a ne samo pravoslavni. Jedinstvo hrišćana je nasušna potreba, ali u istini i ljubavi (ne jedno bez drugoga). A zilot sam kad je u pitanju pravoslavna dogmatika, od nje se ne sme odstupati.
Како је у складу са православном догматиком што одређене католичке ,,Светитеље" поштујеш и сматраш таквима? Чак си говорио и да је Игњацио Лојоја ,,Светитељ" и да су његова духовна правила исправна.

Гедо, ти мењаш ставове из дана у дан. Не, заправо, мењаш их из сата у сат. :D

A sta vam smeta covek on trazi svoj put...
Он седи на минимум три столице од једном. И не жели да промени мишљење.
А сад што ти хвалиш провокаторе и пљуваче остављам теби на савест.
Није Геда од јуче, мада му криво кад провокација не успе али тако је то, он је изабрао тај пут.

Back