Otac sahranio živu ćerku zbog deformiteta

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.295
Jedan otac u Pakistanu sahranio je živo novorođenče pošto je video da je njegova ćerkica rođena sa deformitetima. On je porodici rekao da je dete rođeno mrtvo i organizovao pogreb. Ako se dokaže da je dete živo sahranjeno najverovatnije će ga stići smrtna kazna. Deformisana ženska deca se u ruralnim, siromašnijim delovima Pakistana obično vide kao sramota za porodicu.


Porodici rekao da je dovoojčica umrla, a majka nije ni znala šta se dešava
Pakistanska policija uhapsila je muškarca optuženog da je zakopao živu, tek rođenu, ćerku jer je bila fizički deformisana. Ovaj šokantni događaj slika je i prilika ekstremnih predrasuda prema deci u Pakistanu, posebno devojčicama koje su rođene sa nekim oblikom deformiteta.One se obično doživljavaju kao porodična sramota, posebno u ruralnim, siromašnijim delovima zemlje.

Mohamed Nvar, policijski zvaničnik u gradu Kanevak u istočnoj provinciji Pendžab, rekao je da je dete rođeno u četvrtak u bolnici u obližnjem gradu Kača Koh.

"Pošto je video svoju ćerku otac je porodici rekao da je dete rođeno mrtvo i organizovao pogreb", rekao je šef lokalne policije Šamsad Kalid.

On je naveo da je dete tokom pogreba počelo da plače, a sveštenik je rekao ocu da dete odvede u bolnicu. Ali, umesto toga, otac devojčice, zakopao ju je živu.

Meštani su obavestili vlasti pošto su videli da otac nosi devojčicu na groblje. Policija je ubrzo upala u njegovu kuću i uhapsila ga zbog ubistva.

"Kan, koji ima četvoro dece, nije rekao supruzi o svojim planovima da se otarasi deteta", rekao je šef policije, dodajući da je majka još bila u bolnici kada je beba sahranjena.

Muhamed Faruk, lekar u bolnici u gradu Kača Koh, kaže da je devojčica rođena zdrava i živa, ali da je imala nesrazmerno veliku glavu i "nenormalne" crte lica.

"Taj muškarac mi je prišao juče sa zahtevom da treba nešto da učinim da se rešimo njegovog detata, ali ja sam ga oterao. Niko nema pravo da ubije nekoga zbog fizičke deformacije", rekao je Faruk.

Policija je saopštila da će ekshumirati telo deteta i obaviti obdukciju. Otac bi mogao biti osuđen na smrt ako sud utvrdi da je kriv za smrt kćerke.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/239468/Otac-sahranio-zivu-cerku-zbog-deformiteta
 

Back
Top