Otac kriv za smrt ćerke jer se molio umesto da zove lekara

Evo pravih Hrishcana koji veruju u dobrotu Boga i Njegovu svemocnost. :heart:

Zbog neuspele molitve sledi racionalizacija: dete je greshno, roditelji su greshni, neko iz uze familije je greshan, navrded je greshan, Dzingis Kan je greshan, Bog ima plan za sve nas/chudni su putevi Gospodnji...

P.S.
"definitivno nije sama religija kriva" - ovoga se ni ja sam ne bih setio. :super:

Definitivno .

:hahaha:

On je takođe rekao da je učio da postane sveštenik Pentekostalne hrišćanjske crkve.
The girl's mother, Leilani Neumann, said the family believes in the Bible and that healing comes from God, but she said they do not belong to an organized religion or faith
Хвала за спајање тема. Дакле, ови људи уопште нису припадали Цркви, него су се молили Богу онако лаички, на свој измишљени начин. Па се онда чуде зашто им Бог није помогао.

Evo pravih Hrishcana koji veruju u dobrotu Boga i Njegovu svemocnost. :heart:

Zbog neuspele molitve sledi racionalizacija: dete je greshno, roditelji su greshni, neko iz uze familije je greshan, navrded je greshan, Dzingis Kan je greshan, Bog ima plan za sve nas/chudni su putevi Gospodnji...

P.S.
"definitivno nije sama religija kriva" - ovoga se ni ja sam ne bih setio. :super:

Ja nisam vernik, al' ne mogu da kažem da jeste religija kriva...
U kojoj religiji se propoveda isključiva molitva Bogu, bez upućivanja bilo kakve pomoći ugroženima? Ima li toga u hrišćanstvu, konkretno?

Pa koristili su Bibliju i molili su se Hrishcanskom Bogu. U chemu je problem?
Не знам да ли знаш, али и крштен човек када се причешћује, свештеник му каже: "Нека ти је Свето Причешће на спасење, а не на осуду." А, ови родитељи не само да нису исповедали веру на прави начин, већ уопште нису били ни чланови Цркве. Шта ти није јасно?

U kojoj religiji se propoveda isključiva molitva Bogu, bez upućivanja bilo kakve pomoći ugroženima? Ima li toga u hrišćanstvu, konkretno?
Па има тога у Православљу. Да молитва светитељу исцељује болест. Можеш пронаћи пуно текстова о исцељењима помоћу вере. Читао сам скоро причу једне жене којој се у молитви указао Свети Нектарије, док се свештеник у његовом манастиру молио за њу, и излечио је од рака.

Poslednja izmena:
Не знам да ли знаш, али и крштен човек када се причешћује, свештеник му каже: "Нека ти је Свето Причешће на спасење, а не на осуду." А, ови родитељи не само да нису исповедали веру на прави начин, већ уопште нису били ни чланови Цркве. Шта ти није јасно?
Praktichno ako si krshten/a, verujesh u Avramskog Boga i poshtujesh Hrishcansku Bibliju ali ne pripadash Hrishcanskoj crkvi - Avramski Bog ti nece uslishiti molitve?
Extra Ecclesiam nulla salus?

Svejedno iz kog razloga molitve nisu uslishene, dete je umrlo zbog religijjskih ubedjenja roditelja.

Pa shto se onda ljudi mole?

Pa to pitaj te ljude , u svakom slucaju , vernik ili ne , svako normalan ce svoje dete prvo da odvede doktoru , ako mu je pomoc potrebna , a molitva i prizivanje visih sila ide kasnije , kad lekari obave svoje . Inace sam u vise navrata posetio ove "nase" pentakostalce . Ti ljudi su izuzetno fanaticni i , skoro ako ne i isto koliko i jehovini svedoci , sto ne cudi jer su "skuvani" na isti nacin, tako da me ne cudi postupak ovih amera , jer se to dalo ocekivati od pripadnika pentakostalaca , kao sto od jehovinih svedoka ne iznenadjuje odbijanje transfuzije krvi .

а да ли је пре тога ишао код лекара због вида?
Јесте, и лекари нису могли да му помогну. Наравно, није се сам молио Светом Василију, него му је свештеник очитао молитву у манастиру Острог. Вид му се постепено повратио током две-три недеље. Сад, може овде свако да мисли шта хоће, али ја знам.

Лично познајем човека коме је Свети Василије Острошки повратио вид.
Postoje mnogi razlozi zbog kojih neko može da izgubi vid, kao i mnogi načini na koje može da se povrati. Razume se da Sv. Vasilije Ostroški ne može nikom da povrati vid, i ovakvi anegdotni dokazi zaista nemaju nikakvu vrednost.

Jedini način za testiranje Sv. Vasilija bi bio da oftamolog pregleda nekog pacijenta, utvrdi da se tom pacijentu NE MOŽE konvencionalnim metodama povratiti vid, da se onda taj pacijent pod stručnim nadzorom podvrgne tretmanu kod Sv. Vasilija, i onda da ga oftamolog ponovo pregleda i potvrdi da mu se vid spontano povratio.

Naravno, to se neće nikad desiti, jer Sv. Vasilije ne može da izvodi nikakva čuda. (Ali kapacitet čoveka za samoobmanu nema poznatih granica, kako to neko lepo reče)

Pa shto se onda ljudi mole?
Ima jedan vic o Piroćancu.
Kaže, Piroćanac se svakoga dana molio Bogu i to po više puta dnevno: "Bože, daj da dobijem sedmicu na lotou.".
I tako iz dana u dan, prođoše meseci, pa i godine... Piroćanac se jednako moli i svojom molitvom je dosadio Bogu. I Bog mu se obrati: "Aman sinko, daj više uplati taj loto.".

Poenta priče: Možemo da molimo Boga za pomoć, ali ima stvari koje sami moramo da uradimo.
Kako neko reče, veruj u Boga ali ipak zaključavaj auto.

Back