Otac kažnjava brže od države

Za razliku od tebe koja nisi komentarisala moj post, ja Jekin post jesam i citao i komentarisao. U jednom sam se u potpunosti slozio NIJE SMELA DA GA UDARI! Sve ono sto je prethodilo tome, pocevsi od toga da je ovaj Bilmez po propisima koji vladaju u normalnim drzavama, davno trebao biti eliminisan iz skolskog sistema je u stvari TEMA OVE PRICE!

А зашто није елиминисан?
Ко је за то одговоран?
Зашто та професорка након инцидента, није отишла код директора да га обавести о догађају,
већ је јавност за цео догађај сазнала преко Јутјуба?
Има ту још много зашто...

А зашто није елиминисан? Ко је за то одговоран? Зашто та професорка након инцидента, није отишла код директора да га обавести о догађају, већ је јавност за цео догађај сазнала преко Јутјуба? Има ту још много зашто...

Zato sto je u ovoj jeb..oj drzavi sve okrenuto naopacke! Klinci se makljaju u 1. razredu osnovne. Ne postoje sankcije za siledzije, nekada si u osnovnoj mogao kretena da prebacis u drugu skolu, a sada mu ne mozes nista - deca (i roditelji) to znaju, i obilato koriste! Jos uvek mi samo nije jasno - udaras mi kontru, a neznam u kom to delu najvise nisam u pravu?
Sta jel mozda uce, jel mozda citaju, jel se ocene mozda ne poklanjaju (masovno), jel nisu neobrazovaniji nego ikada, jel siledzijstvo kao model mozda nije prihvaceno???

Zato sto je u ovoj jeb..oj drzavi sve okrenuto naopacke! Klinci se makljaju u 1. razredu osnovne. Ne postoje sankcije za siledzije, nekada si u osnovnoj mogao kretena da prebacis u drugu skolu, a sada mu ne mozes nista - deca (i roditelji) to znaju, i obilato koriste! Jos uvek mi samo nije jasno - udaras mi kontru, a neznam u kom to delu najvise nisam u pravu?
Sta jel mozda uce, jel mozda citaju, jel se ocene mozda ne poklanjaju (masovno), jel nisu neobrazovaniji nego ikada, jel siledzijstvo kao model mozda nije prihvaceno???

Смешно је да нечије мишљење доживљаш као контру, то је неозбиљно и није никакв аргумент. Уосталом зашто
бих ја контрирала неком новајлији са 33 поста?

Само износим своје мишљење и потакнута овим Јекиним образложењем, налазим да је потпуно у праву, а уопште
не спорим ни необразованст младих нараштаја, која се огледа и у тоталној неписмености на овом форуму (ваљда
због поклањања оцена:mrgreen:), ни причу о силеџијству, недисциплини итд....

Ниси у праву у оном делу у ком не желиш (или ниси у стању), да причу сагледаш из више углова. Склон си
симплификацији.

Momka podrzavam odlicno sam obavesten o slucaju i o ponasanju profesorice
msm da je bio profesor i ja bih mu to uradio .... ali buduci da je zensko prijavio bih je direktoru
ovakvih zmija , provokatorskih , profesorskih ima pun racq
Da sam ja profesor i da neko ovako krene na mene, zavrsio bi na podu sa jaukom. Znaci i drugi profesori su provokatori pa on ima 6 keceva? Da svi su vam krivi, jer ne ucite. Kad sam ja bio ucenik, mnogi su se zalili na neke profesore kako ih ovi mrze itd. A istina je potpuno drugacija. Profesori su ih realno ocenjivali jer ovi nisu imali pojma ni za jedan a uvek su pokusavali na frku da dodju do dvojke (njih dvadesetak). Mogu misliti kakvi su tek sad klinci.
Svi ste nesto besni, lozite se na 90-e ovo ono. Jaki ste samo u grupi.

Pa jeste li citali Blic juce?Znate profesorka je njega "odgurnula":dash:
Sad su skinuli i video sa you tuba..ovo je smesno....znam sta sam video a to je da ga je klepila dva tri puta(sto opet nije bilo opravdanje da je onako isamara.Mogao je da joj smesti otkaz beez pokreta ruke).CInjenica je sledeca.Tog decka su satanizovali a ta likusa je ispala zrtva.Takodje sam citao komentare na you tubu i tu je malo vise od polovine reklo da nije ni ona najcistija.

alo bre i treba da ga osamari pa nije ovo divlji zapad da se tako ponasa i da ceka da je on pripali ma propast :dash::dash::dash: koj bilmez

Nije ovo prvi slučaj u kome učenik napada profesora.
Sve ovo potiče zbog nedostatka vladavine zakona i sistema vrednosti.
Mlađi naraštaji se nalaze u periodu svog života kada su"najjači i kada je ceo svet njihov i mogu sve"i podložni su atmosferi,idolima,ličnostima i dešavanjima koji se fabrikuju.
Deo njih veruje,mašta u krimose,pevaljke,džipove,žuto oko vrata,u "rte i batice"i slične fraze i pošto su primetili da se sve ovo veliča i da nema suprotstavljanja ovakvim pojavama,onda se klinci užive i maltretiraju za početak nedužne i one koji nemogu da pruže otpor.

Đak batinaš može da bira novu školu, a može opet i u staru
S.Panjesković - 24.06.2009. - 03:52
Da li će postupak uopšte biti pokrenut zavisi od javnog tužioca...
M. O., učenik prvog razreda Srednje tehničke škole iz Sremske Mitrovice koji je šamarao i pljuvao nastavnicu hemije na času pred celim razredom, može u novoj školskoj godini da se upiše u bilo koju školu na teritoriji Srbije, čak i u istu u koju je išao, kažu za „24 sata“ iz Ministarstva prosvete.

KAZNE - Ako se donese odluka o njegovom izbacivanju iz škole, to takođe neće uticati na njegovo dalje obrazovanje. On može da se upiše u bilo koju drugu školu bez ikakvih restrikcija jer odluka o izbacivanju nije stalna – kažu u Ministarstvu prosvete.
Protiv O. M. je juče u Okružno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici stigla krivična prijava, na osnovu koje mu se, kaže naš zakon, kao mlađem maloletniku mogu izreći samo vaspitne mere.
Vrste vaspitnih mera koje su mere upozorenja i usmeravanja (sudski ukor i posebne obaveze), mere pojačanog nadzora (od strane roditelja, usvojioca ili staraoca, nadzor u drugoj porodici, od strane organa starateljstva, nadzor uz dnevni boravak u odgovarajućoj ustanovi za vaspitavanje i obrazovanje maloletnika) i zavodske mere (upućivanje u vaspitnu ustanovu, u vaspitno-popravni dom, u posebnu ustanovu za lečenje i osposobljavanje).
Da li će postupak uopšte biti pokrenut zavisi od javnog tužioca, koji je dužan da u roku od osam dana o tome obavesti roditelja maloletnog počinioca. Tužilac bi mogao da izbegne pokretanje postupka ako optuženi pokaže spremnost da postupa po vaspitnim nalozima.
Osim za pokretanje disciplinskog postupka protiv O.M., Inspekcijska komisija Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje je zatražila od direktora škole pokretanje disciplinskih postupaka i protiv Marije Mošić, nastavnice hemije, jer je konstatovano da je ona prva udarila učenika. U saopštenju Sekretarijata navodi se da je ovom incidentu prethodio niz propusta, počevši od nedovoljnog stručno-pedagoškog nadzora, ukazivanja na problem velikog broja slabih ocena iz hemije, pa do odsustva preventivnog delovanja u kojem treba da učestvuju i škola i učenici i roditelji.

Смешно је да нечије мишљење доживљаш као контру, то је неозбиљно и није никакв аргумент. Уосталом зашто
бих ја контрирала неком новајлији са 33 поста?

Само износим своје мишљење и потакнута овим Јекиним образложењем, налазим да је потпуно у праву, а уопште
не спорим ни необразованст младих нараштаја, која се огледа и у тоталној неписмености на овом форуму (ваљда
због поклањања оцена:mrgreen:), ни причу о силеџијству, недисциплини итд....

Ниси у праву у оном делу у ком не желиш (или ниси у стању), да причу сагледаш из више углова. Склон си
симплификацији.

Pazi ovu diskvalifikaciju! Neko je nov na forumu pa treba da cuti!

Sklon sam pojednostavljivanju, u pravu si! Vecina stvari u zivotu je jednostavna, a ljudi ih cine komplikovanim.

Zbog Vas koji stvari posmatrate kroz hiljadu prizmi, i za sve nalazite (dublje psiholosko) opravdanje, ovaj bilmez se tako i ponasa.
Da mu je posle prvog incidenta (potpisujem da ih je bilo milion) izrecena opomena, a posle drugog sankcija (najostrija moguca - ne mislim na ove postojece koje su ustvari nagrade) ni njemu ni bilo kome drugom ne bi palo na pamet bilo kakvo ponasanje neprimereno mestu na kom se nalazi - skoli!
E ovde ste upravu za to nije kriv on, vec sistem koji "najokorelije razbojnike vaspitava presdskolskim metodama", doduse ovde postoji jedan problem kada bi smo se saglasili da su nam potrebne prave metode sankcionisanja, ali i nagradjivanja, onda bi ste se Vi javili kako to nije moderno, nije evropski, nije dovoljno homoseksualno itd.

Pitanje za "strucnjake": Kako motivisati nekoga ko je konkretnu skolu (kaubojsku) upisao samo zato sto nije imao bodova da se upise u bilo koju "normalnu" skolu, nekoga ko je svestan da sve i da zavrsi tu skolu - sa njenom diplomom moze samo da se "slika", nekoga ko je svestan da moze da maltretira koga hoce (drugove, profesore ...) jer on je dete bez jednog roditelja, maloletan je - tako da se nikakve sankcije prema njemu ne mogu primeniti???

Kazu iz inspekcije: mnogo je negativnih ocena iz tog predmeta - po kom to kriterijumu mnogo??? Profesor ne moze da sedi sa decom kuci i da uci, niti on moze da ih motivise, kada oni sami ne nalaze dovoljno dobar razlog za ucenje (roditelji su prica za sebe) Drugim recima: cuti daj im dvojke, ne talasj mnogo i mirna Backa!
Ja bih uveo jedinstvene periodicne tesove (samo naci sistem da se izbegne prepisivanje) za sve djake, kako osnovce, tako i srednjoskolce od Subotice do Vranja - mislim da bi smo se tek onda cesali i uvideli kolike su stvarne razmere neucenja i neznanja!

24.jpg

Некад беше поп па учитељ ... најпоштованији људи.
Да би неко био поштован, мора да има - ауторитет. Просветари данас од њега немају ни А, јер је струка системски уништена.

Учитељи у млађим разредима, од првог до четвртог основне, ученицима не смеју ни да подвикну, не смеју да их на било који начин 'казне' ... чак ни одласком у ћоше. Дешава се да деца чак и опсују учитеље, што је некада било апсолутно незамисливо. Деца осете да су 'заштићена', да не сносе никакве последице за своје понашање, па у старијим разредима основне, постају све гора и гора, јер су учитељима и наставницима - везане руке.
А онда, као такви долазе у средње школе. Навикнути на одређен начин 'слободе' + пубертет = хаос. Колико је само професора по средњим школама шиканирано, колико ударано? Није ово први случај ... ово је случај - у низу. Још ако нападнути професор случајно у самоодбрани удари ученика, следује му - отказ. Значи, не сме ни да се брани од батина, свеколиког понижења, .... да сачува посао, своје радно место, мора да ћути и трпи батине.

Питам се да ли су гори ученици или њихови родитељи. Још од основне, родитељи су укапирали ситуацију и себи дали за право да се - мешају у туђи посао. Колико има случајева бахатаог понашања истих, који просветарима просто соле памет, уче их како треба да раде, истришу се на њих, пријављују их инспекцијама за све и свашта.... још ако су 'под кинту' - гледај им чудо. У основној у којој ради моја рођака, дошао отац једног клинца (на позив учитеља), и почео да се курчи: ''....ја сам хирург''. Па шта ако си хирург? Шта то има везе ако твој син слабо учи, ако је немиран на часу, ако на одмору малтретира другу децу, ако их туче ....???

Све ово што се дешава је само производ ''реформи'' које су спроведене у просвети. Реформе за потпуно срозавање угледа просветних радника код ученика и њихових родитеља!

Zato sto je u ovoj jeb..oj drzavi sve okrenuto naopacke! Klinci se makljaju u 1. razredu osnovne. Ne postoje sankcije za siledzije, nekada si u osnovnoj mogao kretena da prebacis u drugu skolu, a sada mu ne mozes nista - deca (i roditelji) to znaju, i obilato koriste! Jos uvek mi samo nije jasno - udaras mi kontru, a neznam u kom to delu najvise nisam u pravu?Sta jel mozda uce, jel mozda citaju, jel se ocene mozda ne poklanjaju (masovno), jel nisu neobrazovaniji nego ikada, jel siledzijstvo kao model mozda nije prihvaceno???

:ok: bravo:klap:

I dodala bih , dok je ovakvih "seoskih učiteljica" i ostalih sa prefiksom prosvetni ( šatro) radnik, ništa bolje ni ne možemo očekivati . :thumbdown::roll:

А зашто није елиминисан?
Ко је за то одговоран?
Зашто та професорка након инцидента, није отишла код директора да га обавести о догађају,

Pa zato sto je zenu frka. Ajde ovi mladji profesori ...njima je takvo ponasanje ucenika skoro pa normalno...ali ova zena je predavala u doba kada je to bilo nezamislivo i sigurno se tesko snalazi sa podivljalim ucenicima.

А зашто није елиминисан?
Ко је за то одговоран?
А откуд ти знаш да није отишла код директора и обавестила га ? :think:
Јавност је за цео догађај сазнала преко Јутјуба, зато што је ученик који је цео догађај снимио мобилним, тај снимак поставио на Јутјуб ... просто к'о пасуљ. :dash:
Pa zato sto je zenu frka. Ajde ovi mladji profesori ...njima je takvo ponasanje ucenika skoro pa normalno...ali ova zena je predavala u doba kada je to bilo nezamislivo i sigurno se tesko snalazi sa podivljalim ucenicima.
:ok:

Čuh da ga nije ispisao...Naši mediji su bljuzga.

Gde si to čuo, podeli s nama pojedinosti?:cool::zper:

A ako ga je i ispisao, gde drugde da ga i upiše...pa nije SM hebeni velegrad da može još i da bira drugu školu, naročito što mu je roditelj slabijeg imovinskog stanja i tek "običan" radnik...otkud njemu lova da šalje dete u Beeeeegiš u školu pa da isti za par meseci juri da se učlani u nečiji pol.podmladak ne bi li se odmah uhlebio:confused:

Некад беше поп па учитељ ... најпоштованији људи.
Да би неко био поштован, мора да има - ауторитет. Просветари данас од њега немају ни А, јер је струка системски уништена.

Учитељи у млађим разредима, од првог до четвртог основне, ученицима не смеју ни да подвикну, не смеју да их на било који начин 'казне' ... чак ни одласком у ћоше. Дешава се да деца чак и опсују учитеље, што је некада било апсолутно незамисливо. Деца осете да су 'заштићена', да не сносе никакве последице за своје понашање, па у старијим разредима основне, постају све гора и гора, јер су учитељима и наставницима - везане руке.
А онда, као такви долазе у средње школе. Навикнути на одређен начин 'слободе' + пубертет = хаос. Колико је само професора по средњим школама шиканирано, колико ударано? Није ово први случај ... ово је случај - у низу. Још ако нападнути професор случајно у самоодбрани удари ученика, следује му - отказ. Значи, не сме ни да се брани од батина, свеколиког понижења, .... да сачува посао, своје радно место, мора да ћути и трпи батине.

Питам се да ли су гори ученици или њихови родитељи. Још од основне, родитељи су укапирали ситуацију и себи дали за право да се - мешају у туђи посао. Колико има случајева бахатаог понашања истих, који просветарима просто соле памет, уче их како треба да раде, истришу се на њих, пријављују их инспекцијама за све и свашта.... још ако су 'под кинту' - гледај им чудо. У основној у којој ради моја рођака, дошао отац једног клинца (на позив учитеља), и почео да се курчи: ''....ја сам хирург''. Па шта ако си хирург? Шта то има везе ако твој син слабо учи, ако је немиран на часу, ако на одмору малтретира другу децу, ако их туче ....???

Све ово што се дешава је само производ ''реформи'' које су спроведене у просвети. Реформе за потпуно срозавање угледа просветних радника код ученика и њихових родитеља!

Upravo ovo, ali drugim recima pokusavam da prikazem kao glavni uzrok ovog sto se desilo (sto se desavalo i desavace se), ali dve reformatorke nas dva dana ubedjuju kako profesorka nije smela da dozvoli ovo ili ono. Slazem se da nije smela da dozvoli neke stvari, ali nikako da se osvrnu na cinjenicu da ljudi nemaju "sredstva' kojima bi se suprotstavili bilmezima (kakvih je uvek bilo, ali su vrlo brzo eliminisani)!

Gde si to čuo, podeli s nama pojedinosti?:cool::zper:

A ako ga je i ispisao, gde drugde da ga i upiše...pa nije SM hebeni velegrad da može još i da bira drugu školu, naročito što mu je roditelj slabijeg imovinskog stanja i tek "običan" radnik...otkud njemu lova da šalje dete u Beeeeegiš u školu pa da isti za par meseci juri da se učlani u nečiji pol.podmladak ne bi li se odmah uhlebio:confused:
Ma taj mali je budući radikalac...Biće za njega posla...Balkanska bljuzga.

Back