Otac hoće jedno a majka drugo - kako rešiti problem?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.128
Čitam neku situaciju gde je žena na početku braka odlučila da postane vegan i ubedila je sebe da je zbog toga ostala trudna. Kada se dete rodilo, i nju je hranila samo vegan dijetom.

Otac je "mesožder" i do skoro se nije mešao ali jedan dan je ostao sam sa detetom koje ga je gledalo zniteželjno dok je jeo hamburger i on joj je dao malo. Dete je lepo primilo i od tad je davao detetu po malo mesa kad god žena nije videla. Kaže, smatrao je da je detetu neophodna raznovrsna hrana.

U nekom trenutku ga žena uhvati na delu i preti razvodom.

Šta da se radi u ovakvoj situaciji?

1688934128536.png

Poslednja izmena:
Mnogo je nezgodno danas biti muškarac. Izgubiš i dete i ženu zato što ona ima neke stavove koji nisu postojali pre braka i sada te ona ucenjuje da prihvatiš to. Ogromne su šanse da ona dobije starateljstvo i ona si promašio dobar deo života. Navukao alimentaciju, svoje rođeno dete viđaćeš ponekad, nju će da čuva očuh, katastrofa!

Ovaj muškarac je u mnogo nezgodnoj situaciji sada. :D

Sve to oko načina ishrane, pa i raznoraznih dijeta za mršavljenje mi se odavno čini kao neka opaka eksperiment in vivo, komercijalizovana/konzumeristička fora jer biti isključiv po pitanju bilo čega što se jelo od pamtiveka je... suludo.
"Neću da jedem ništa što ima oči!"
A, šta ako se uskoro dokaže da i sva vegetacija na Zemlji ima nekakve oči? Imaju receptore za sve, prema raznim obelodanjenim eksperimentima, reaguju čak i na lepe/ružne reči, ... Dakle, prema tome, ni biljke ne bi trebalo jesti.
Ima ljudi koji promovišu već etarsku ishranu, ishranu putem "zraka". Bukvalno, prema njima-treba se hraniti zracima sunca.
Ok...

ima dokaza, hteo san nekoliko puta da otvorim temu, ali nemam vremena za pripremu
Hoću da kažem da je svako izmotavanje sa hranom na teret osobi koja to izmotavanje iznosi i podržava.
U postu sam, i eto, iz religijskih uverenja ovog reda ne jedem hranu životinjskog porekla, ali nedeljom me ipak sleduje riba, ne uzalud.
Riba je životinja. Dakle i tokom posta mogu da jedem hranu životinjskog porekla određenim danima.
Za bebe i sitnu decu post ne postoji. Majčino mleko je već nešto što nije vegeterijansko ili vegansko, ali ne preporučujem porodiljama da se ovim stvarima ponose, zanose i uskrate svom detetu normalno razvijanje kakvo je bilo unazad otkako postojimo.

Čitam neku situaciju gde je žena na početku braka odlučila da postane vegan i ubedila je sebe da je zbog toga ostala trudna. Kada se dete rodilo, i nju je hranila samo vegan dijetom.

Otac je "mesožder" i do skoro se nije mešao ali jedan dan je ostao sam sa detetom koje ga je gledalo zniteželjno dok je jeo hamburger i on joj je dao malo. Dete je lepo primilo i od tad je davao detetu po malo mesa kad god žena nije videla. Kaže, smatrao je da je detetu neophodna raznovrsna hrana.

U nekom trenutku ga žena uhvati na delu i preti razvodom.

Šta da se radi u ovakvoj situaciji?

Pogledajte prilog 1375275
Ме може тако, да све буде како један каже. Мора договор. Он је дебил, ћутке даје детету месо "да жена не види" уместо да отворено покрене причу о томе

Back