Osuđen bivši direktor Puteva Srbije

dr.mr

Aktivan član
Poruka
1.935
Osuđen bivši direktor Puteva Srbije
20. januar 2011. | 13:55 | Izvor: Beta
(Fonet, arhiva)
(Fonet, arhiva)
Beograd -- Bivši direktor Puteva Srbije Branko Jocić osuđen je danas na dve godine zatvora zbog zloupotreba u tom preduzeću.

Kako je izjavila portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić presuda je izrečena u prvostepenom postupku a i okrivljeni i tužilaštvo imaju pravo žalbe o kojoj će odlučivati Apelacioni sud.

Suđenje bivšem direktoru Javnog preduzeća Putevi Srbije počelo je 7. jula 2009. godine, a on je bio optužen za falsifikovanje službene isprave i prekoračenje budžeta tog preduzeća za 200 miliona evra.

Po optužnici Jocić je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava JP Putevi Srbije u 2004. godini za oko 12,5 miliona evra, u 2005. za oko 86 miliona, a u 2006. budžet tog preduzeća prekoračio za 100 miliona.

Na početku suđenja Jocić je rekao da ne zna za razlike u ciframa koje se odnose na planirana i potrošena sredstva navedena u optužnici i da na veštačenju nisu uzeti u obzir troškovi za neplanirane situacije - poplave, klizišta ili mostove.

Jocić je kazao da je kompletnu dokumentaciju o sredstvima utrošenim na neplanirane situacije dostavio MUP-u Srbije, kao i da je za sve poslovne poteze u preduzeću imao saglasnost tadašnjih resornih ministara i Vlade Srbije.

Za falsifikovanje službene isprave predviđena je kazna zatvora do pet godina, a za prekoračenje sredstava iz budžeta do jedne godine.

pa to uopste nije lose.....marnes 200 miliona evra, odlezis par godina ..i posle mozes da uzivas

nego ako se ne varam ova lopina je iz narodnjacke koalicije.....a oni su valjda

posteni................... ..........samo ponekad malo kraduckaju, kako rece velja.....

jedino ako mu je ova lova trebala da bolje brani kosovo...pa da ga razumemo
 
Ако је стварно тако, ИЗРЕЧЕНА КАЗНА ЈЕ ИСУВИШЕ МАЛА - ПОГОТОВО АКО НИСУ ПРЕДВИДЕЛИ И ПОТПУНУ КОНФИСКАЦИЈУ ИМОВИНЕ И НА ЊЕГОВО И НА ИМЕ ЧЛАНОВА ЊЕГОВЕ ПОРОДИЦЕ - у том случају човек је у плусу и шаље се порука ДА СВИ ТРЕБА ШТО ВИШЕ ДА КРАДУ УКОЛИКО ИМ СЕ ПРУЖИ ПРИЛИКА.
 

Back
Top