Osude zbog pesme "Ne volim te Alija ... ''

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
174.929

Osude zbog pesme "Ne volim te Alija, zato što si Balija" u školi, oglasio se i muftija vojvođanski​


Muftija vojvođanski Muhamed Ziljkić najoštrije je osudio puštanje nacionalističkih pesama na priredbi četvrtih razreda u OŠ "Vasa Stajić" u Novom Sadu.
On poziva Ministarstvo prosvete, i sve druge pokrajinske i gradske institucije da povodom ovog slučaja preduzmu adekvatne mere kako se Bošnjaci i druge manjine ne bi nikako osećali ugroženim.
"Radujemo se da naša deca odrastaju u duhu mira, duhu međusobne ljubavi, da se deca međusobno druže, bez obzira koje su nacije ili vere. Novi Sad je prepoznatljiv po toleranciji i prosto sam zgrožen da jedna učiteljica dozvoli takav propust i umesto da odmah reaguje, ona se još pridružuje veselju uz takvu pesmu. Kakvu poruku nam šalje takav prosvetni radnik, da li treba da strahujemo za našu decu kada ih šaljemo u školu. Ovu situaciju koja nam se desila smatram ispadom pojedinaca, jer je većina prosvetnih radnika divna i vode računa o svakom detetu, bez obzira koje je vere ili nacije", naveo je on.
On je dodao da je u poslednje vreme mnogo različitih međunacionalnih ispada među decom i to pretežno među osnovcima.

"Apelujem na uzdržanost, a preporučujem širenje pozitivne bratske, prijateljske i komšijske atmosfere, jer život je jedan i nema reprizu, a svi smo mi braća i sestre ma koje vere ili nacije bili", naveo je muftija vojvođanski.

I VKK "Vasa Stajić" osuđuje izvođenje nacionalističke pesme u školi

Vojvođanski kulturni klub "Vasa Stajić" je duboko ogorčen zbog "ordinarne političke i nacionalističke manipulacije koju nastavni kadar i rukovodstvo OŠ "Vasa Stajić" u Novom Sadu sprovodi nad maloletnicima".
Podsetimo, na završnoj priredbi učenika četvrtih razreda Osnovne škole "Vasa Stajić" u Novom Sadu desetogodišnjoj deci puštana je pesma "Ne volim te Alija, zato što si Balija".
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-YeXQDr-ztdmbSb_QVccK4O2d1G4lTMhOuhgn-VIt27Oc

Ovo stvarno nisam znao, da u našim školama deci puštaju takve seljane. Osim što je atak na formiranje normalnog ukusa zaista se stvara i mržnja.
 

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
174.929
Hm ... pa jeste, u pravu si. Sad mi pade na pamet slika koju sam postavio i na drugom podforumu:

1656066146880.png
 
Da biste mogli da otvarate nove teme i trajno koristite svoje ime - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.