Osude izraelskog ministra zbog vređanja aktivista sa Sumud flotile

хан Ацо

Veoma poznat
Poruka
12.476
SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija i Kanada su među zemljama koje su negodovale zbog ponašanja ministra Itamara Ben-Gvira koji se rugao aktivistima dok kleče sa rukama vezanim iza leđa.

Postupanje izraelskih vlasti prema propalestinskim aktivistima sa humanitarne flotile za Gazu izazvalo je oštre međunarodne reakcije, pošto su brod presrele izraelske pomorske snage.

SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija i Kanada bile su među zemljama koje su izrazile negodovanje posle objave videa ministra nacionalne bezbednosti Itamara Ben-Gvira na kojem se vidi kako se ruga aktivistima koji kleče sa rukama vezanim iza leđa.
.................................
https://www.021.rs/bbc/bbc/444027/o...tra-zbog-vredjanja-aktivista-sa-sumud-flotile

Izrael postaje možda najbolji primer kako narod koji je dugo bio žrtva istorijske traume, uz godine povlađivanja i izvinjavanja sveta, može vremenom da razvije osećaj nedodirljivosti i moralne i vojne oholosti bez ikakvih granica i samokritike.
Јасно је да овим уписом гађаш српску мету али си је целу промашио, Србима нико није повлађивао нити се извињавао.

images

Izrael postaje možda najbolji primer kako narod koji je dugo bio žrtva istorijske traume, uz godine povlađivanja i izvinjavanja sveta, može vremenom da razvije osećaj nedodirljivosti i moralne i vojne oholosti bez ikakvih granica i samokritike.
Ali što je najgore, postoje neki likovi iz Amerike koji tako preko nekih aplikacija uspostavljanju video pozive sa ljudima iz Izraela, i onda se tokom razgovora gde se zezaju svi predstave da su iz Palestine. I onda pratiš reakcije..... Mnogi mladi samo prekinu poziv, neki pokažu gađenje I Ko ne prekine pita ih šta je problem a oni kao jedna devojka rekla da imam moć da jednim dugmetom uništim sve Palestince da ih Nema to bi uradila. To pričaju i na tv emisijama. Imaju žurke gde puštaju snimke ubijanja Palestinaca na kojima igraju slave uz piće i slično.... Kakve sam grozote videla. Nisam bila svesna da je to daleko tako otišlo

Јасно је да овим уписом гађаш српску мету али си је целу промашио, Србима нико није повлађивао нити се извињавао.

Ne troluj temu, nema nikakve veze sa Srbima. Ja uvek poruke pišem precizno i jasno, pa ako stoji Izrael, onda se odnosi na Izrael.

Back