Ostvaren zivot

-Ja sam završio 4 godine srednje Poljoprivredno-medicinske škole odličnim uspjehom(smijer Prehrambeni tehničar); -Prijavljen sam na biro za zapošljavanje te samim tim imam i liječenje; -Sa svojih 20 godina imam stan na svoje ime ; -Imam na svoje ime 3 duluma šume-cijena svakog duluma 20.000 KM i 4 duluma njive-cijena svakog duluma 15.000 KM,to ću prodati i pare položiti sebi na fond na svoj račun u banku; -Također sam opunomoćen od strane svoje majke da mogu uzimati njenu penziju-iznos 380 KM; Postoji mogućnost da ću da dobijem svoje nasljedstvo-iznos 400.000 KM

Ako ćemo pošteno, samo čovek na kraju života može da sudi da li mu je život ostvaren. A kad je na kraju života, kad su ugasle sve želje i strasti, kad mu nije ni do seksa, ni do izlazaka, ni do karjere ni do svega onoga što mu je bilo bitno u životu, jedino što ga raduje, što mu greje srce, što mu udahne život, to je da gleda svoju unučad, svaki dan, ili makar skoro svaki dan.

-Ja sam završio 4 godine srednje Poljoprivredno-medicinske škole odličnim uspjehom(smijer Prehrambeni tehničar); -Prijavljen sam na biro za zapošljavanje te samim tim imam i liječenje; -Sa svojih 20 godina imam stan na svoje ime ; -Imam na svoje ime 3 duluma šume-cijena svakog duluma 20.000 KM i 4 duluma njive-cijena svakog duluma 15.000 KM,to ću prodati i pare položiti sebi na fond na svoj račun u banku; -Također sam opunomoćen od strane svoje majke da mogu uzimati njenu penziju-iznos 380 KM; Postoji mogućnost da ću da dobijem svoje nasljedstvo-iznos 400.000 KM
Cena dunuma zemlje u bosanskoj posavini 250 do 400 maraka, a kuću možeš kupiti dobru za male pare, na svakoj drugoj tabla prodaje se. I opet ne bi kupio, niti za 1 fening, kamo li za 1 marku. To što jedni postavljaju visoku cenu, pa prodavaju godinama, ti ne misle prodati.
Zapamti dobro, novac i imanje danas imaš, sutra nemaš, možeš izgubiti dok si rekao keks. Teško je imati nekoga koji stoji uz tebe u dobrom i lošem. Jedino to vredi.

Ja kad čujem, da neka kaže radi na sebi, ja mislim, moram širiti svoje znanje, dok ona misli, da moram se upisati u fitnes i smršaviti, Jbš takvu ženu, ne vredi ni da je pogledam više.

Back