Ostvaren zivot

Sta podrazumevate pod ovim pojmom , trajnu ljubav, ispunjen brak, ekonomsku nezavisnost ili ostvarenje nekih ideala ?
Bez Boga nijedno neće ići, tako da... ostvaren život po nekom mom mišljenu do sad izgrađenom je-prvo upoznati Boga, onda živeti onako kako je Bog zamislio za nas... Nekima treba ceo život da nauče, pa i ja sam jedna od tih. Nadam se da ću naučiti jednom, izgleda da sam bukova glava sa nekim visokim koeficijentom na ovoj drugoj strani... Kako vidim, ovca je pametnija od mene. :zcepanje:
Bez Boga je nemoguće imati ostvaren život.

Imas onu jednu metodu razgovora sa cestim pitanjima: stvarno? Zasto?
Sustina je da naucis da slusas i plus ostanes u polozaju da ne moras mnogo o sebi da pricas. Probaj to sa tim ostvarenim ljudima.

Sta podrazumevate pod ovim pojmom , trajnu ljubav, ispunjen brak, ekonomsku nezavisnost ili ostvarenje nekih ideala ?

Budući da ovo nije Filosofija već Seks, onda ostvaren život znači da si probao sve, da nema poze iz Kama sutra koju nisi realizovao, da nisi pokupio usput nijednu boleštinu i najvažnije, da ti se još digne kad ima razloga za to, a ne nasumce. :rotf:

:strika:

2f only.jpg

Sreća je konstantno napredovanje. Ne ono što za spoljašnji svet izgleda kao napedovanje ( postoji ono pitanje od kog zazirem kad te neko sretne i bupne "čime ćeš da se pohvališ" pa ja lupetam nešto ), iako može i to da sekundarno uđe u lični osećaj napredovanja, ali primarno je individualno, lično, privatno, intimno napredovanje.
Dakle može čovek da se odmara, bude relaksiran, radi nešto što ima utisak da najviše voli (how about sex), ali potrebno je kretanje za osećaj sreće, i to takvo kretanje koje donosi napredak. Bez napretka, ljudi nisu srećni. I kada osmišljavate život uvek ostavite prostor za napredak. :))))) I postavite sebi neki mali cilj kad ne znate šta ćete, kad vam je previše monotono. Sagledavajte uspeh na mikro levelu, svakog dana i bićete srećni.

Poslednja izmena:
A ništa od ponuđenog iz uvodnog posta ja ne smatram ostvarenim životom ili srećom. Može da bude, samo ako osoba ima taj lični osećaj sreće, jer unutar tih klasičnih ciljeva koje ti okolina nameće, postoji i mikro svet u kojem ti imaš mnogo, mnogo uspeha na nivou dana koje druge ne vide, i otužan je život onih koji ne mogu da se konektuju na sopstvene lične doživljaje, već stalno strepe od džina kojeg neki zovu "očekivanja okoline", " surova stvarnost", "jedna li je muka"....

Back