Ostecenje na vozilu na parkingu - Pitanje

operativan

Zainteresovan član
Poruka
194
Naime, vozilo mi je osteceno na parkingu, neko mi je ulubio vrata dok se isparkiravao. Sada mi ne radi brava i prozor ne moze da se zatvori.

U brisacima je stojao papir na kome pise:

"Vase vozilo je osteceno, uvidjaj je izvrsen, javite se u policijsku stanicu "Istok" policajcu ....blablabla ulica blablabal
"

Da li neko na kako sad ide procedura? Kako da naplatim stetu na svom vozilu?

Unapred HVALA!

ako je kasko imaces male probleme i NN lice napravilo ostecenje, ?? kakakv je kasko ??, ako je steta recimo 13 000, a stetu snosi osiguranje preko deset, neisplatitii se da gubis popust na sledecem kasku zbog 3 000, ako nije kasko, a ako se nezna ko je, nikako, zaboravi, ako se zna ko je pocinilac, dobices upustva od nadleznih organa, mesec mesec i po dana, i na konju si, sve je lakse i kasko i ako nije, stetu placa njegovo osiguranje .....

Nije kasko osiguranje, obicno osnovno je, stim sto mislim da se zna ko je, jer tesko da bi mi radili uvidjaj na parkingu da neko nije znao. E sad, interesuje me da li cu dobiti pare na ruke, ili treba prvo ja da platim popravku, pa onda da nosim racun, ili da li mozda da odem u ovlasceni servis, pa ne znam da li oni saradjuju sa osiguranjima?

Mislim na to da odvezem auto na popravku , pa da to servis naplati ili kako vec ide?

Da li neko zna?

sacekaj da dodje njegovo- osiguranje, onogo ko je nacinio stetu e onda sudra dan mozes da popravljas, posle zapisnika da je on krivac, to i to lice tim i tim autom na tom i tom mestu, to ti pricam da se nenadas ako nemas svedoka da je udario i otisao, osiguranje prvo pogleda i proceni stetu, nemoze da ti proceni stetu ako je auto popravljen, a kada ti daju pare, ti snjima radi sta hoces, popravljaj nepopravljaj, ustedi - doplati, ako si pametam obicno ti ostane kusur ....

pa da uglavnom dodje slika pogleda, pa ti za par dana javi cifru, obradi podatke i raspita se za ceen tog poduhvata, ti prihvatis ili neprihvatis cifru, naravno svaku sitnicu se raspitaj cenu, da nekazem svaki sraf, pa da znas ispod koje cene neprihvatas, takodje mu na sve to skreni paznjuuvelicano u granicama normale i novih delova.....

pa pazi, onda ti treba advokat, a zbog vece cifre od recimo par crvenih, znaci neisplati se svokat za to, nakukaj da nemozes da nadjes nov mehanizam, polovnih imas sto modela i preskupi su, da si uze ali vratio nepase itd, i kazi da hoces nov, pitaj jel mogu ja u ovlascen servis pa kao vi platite, to nece sigurno ali se pravi lud, pa sta ti bog da, obicno kad te neko potegne u voznji pa se povredis uzimas onda advokata pa se cenkas, neverjuem da ces za to i ti i oni cepidlaciti, bili su bar uvek korektni, e sada u zadnje vreme sve je moguce, nema drzave, nema zakona....

Juce mi je neko na parkingu udario auto i pobjegao :dash::dash::evil: ...idiot retardirani ...bilo mjesta da se autobus okrene a ne auto,napravili uvidjaj al to sve macku pod rep jer se nezna ko je ..jedino da idem od limara do limara pa trazim crveno auto koje je oguljeno.Inace steta je 300-400€ .Udaren iznad zadnjeg desnog tocka i zadnja vrata ulubljena

Back