Oštećenja spomen-obeležja

*pustinjakinja

Buduća legenda
VIP
Poruka
37.740
Javno komunalno preduzeće, usluge vezane za groblja.
Zanima me da li neko ima iskustva sa oštećenjima spomen-obeležja i koje su šanse da tu nešto bude po zakonu, tj. da korisnik usluga ne bude odbijen rečim ; mi tu ništa ne možemo ili nije to naša krivica.
Da li je uopšte moguće dokazati njihovu krivicu ako na teren izlaze njihovi ljudi ?
Bila bih zahvalna ako neko ima neko iskustvo ili saznanje koje bi podelio ovde.

Ono što sam ja uspela da shvatim je - mi nismo krivi. Imate pravo da odete u direkciju, izaći će taj i taj pa šta on kaže.
Znajući kako stvari funkcionišu, bilo mi je logičnije da policija ili komunalna policija ili već neki andrak koji je nadležan, izađe i napravi zapisnik, ali ne, ništa od toga.

Kakva je u stvari procedura ako se sa JKP ne postigne ništa osim - nije do nas ?

Kakva je u stvari procedura ako se sa JKP ne postigne ništa osim - nije do nas ?
nemam iskustva, ali mozes, ako te olade iz JKP, da se obratis mozda kabinetu gradonacelnika, ili na kraju i upravoj inspekciji Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave, jer upravna inspekcija vrsi nadzor nad radom organa lokalne samouprave http://mduls.gov.rs/o-ministarstvu/upravna-inspekcija/?script=lat
a evo ti presuda apelacionog suda u kg kojom je presudjeno protiv JKP u situaciju ostecenja spomenika http://www.kg.ap.sud.rs/gz-1914.13-radi-naknade-stete.html

Procedura je poznata, trebalo bi da imas ugovor sa JKP o pruzanju usluga, ako nemas onda dokazujes njihobom dokumentacijom, a najbolje da kada vec ides kod njih kopiras ili slikas dokumentaciju.
Dakle svakako se njima obracas i to pisano i trazis nadoknadu ili da poprave sta je unisteno, ako te odbiju ili ne odgovore u roku od 2 meseca, obracas se upravnom sudu tuzbom, cak i za male svote se isplati jer tesko da sada mozes da izgubis, pa oni placaju troskove. Bolje je uzeti advokata, jer sud ne postuje stranku kao svaka drzavna institucija....odes kod advokata nekog pristojnogm jer je mnogo klosara, a opet nisu svi isti...
Nemas potrebe da se ti nerviras neka to rade njihovi advokati....Trebalo bi da ne placas, nego da se advokat namiri sam posle postupka....

Procedura je poznata, trebalo bi da imas ugovor sa JKP o pruzanju usluga, ako nemas onda dokazujes njihobom dokumentacijom, a najbolje da kada vec ides kod njih kopiras ili slikas dokumentaciju.
Dakle svakako se njima obracas i to pisano i trazis nadoknadu ili da poprave sta je unisteno, ako te odbiju ili ne odgovore u roku od 2 meseca, obracas se upravnom sudu tuzbom, cak i za male svote se isplati jer tesko da sada mozes da izgubis, pa oni placaju troskove. Bolje je uzeti advokata, jer sud ne postuje stranku kao svaka drzavna institucija....odes kod advokata nekog pristojnogm jer je mnogo klosara, a opet nisu svi isti...

Hvala. Imam ugovor. Videćemo šta će ispasti. Mrski su mi sudovi, ako do toga dođe...ali su me izludeli, pa ću ovaj put do kraja.

doci ce, osim ako im ne oprostis....oni racunaju s tim da je narod navikao da su oni rogati i da se sklanja, medjutim, sta fali da ih probas, mislim na sud....gde se oni nece ni pojaviti....

Ma ne mogu da oprostim. Opraštala sam nekoliko puta. Ovaj put idem do kraja pa kud puklo.
Na žalost nije prvi put.
Jasan mi je vandalizam ljudi, to sam oćutala, ali je drugi - treći put da nilazim na nemar. Ovaj treći je i najveći.

moracu da se slozim sa pustinjakinjom
nije u redu da se poruke i naslovi edituju od strane moderatora koji se vodi nekom pretpostavkom da zna bolje..
ako i postoji osnov onda to treba raditi tugedr

i odakle uopste patoloski poriv pojedinih moderatora da prave apsolutni red opet pod pretpostavkom da bas on ili ona zna kako i zasto i na koji nacin to treba raditi.
msm mene libokar jer svi znamo a i sire
al ako cemo objektivno sta je to sto tera ljude to je upravo to...

Back