"Ostavku neću podneti" - Đukić Dejanović

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.701

Đukić Dejanović o blokadama fakulteta: Nije reč o velikom broju studenata, ali su dosta glasni​

Screenshot_86.png

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović danas je, povodom zahteva pojedinih prosvetnih sindikata, izjavila da neće podneti ostavku,
a komentarišući blokade rada na fakultetima ocenila da nije reč o velikom broju studenata, ali da su dosta glasni.

Ona je, gostujući na Newsmax Balkans, poručila da politici i ideološkom aktivnostima nema mesta na univerzitetu.

„Glasni su oni, koji u nedostatku argumenata, ističu zahteve koji nisu usmereni na studentska pitanja već imaju političke primese“, rekla je
Đukić Dejanović i dodala da studenti traže i ono što je već ispunjeno.

„Studenti traže da institucije sistema rade svoj posao i to one institucije koje već to čine. Jedini zahtev koji je bio vezan za materijalne
troškove i povećanje od 20 odsto je već odavno ispunjen, što znači da su zahtevi pisani ranije“, istakla je Đukić Dejanović.

Ona je pozvala profesore, svoje kolege, sve studente da se pripremaju za januarski rok i dodala da se veliki broj studenata oseća veoma
osujećeno.

Đukić Dejanović očekuje da će akademska zajednica, koja se uvek poziva na autonomiju, shvatiti šta joj je dužnost i da radi ono zbog čega
univerziteti i postoje.

„Očekujem da će unutar akademske zajednice doći do stabilizacije inače uzdrmanog dela i studentske i profesorske populacije. Mlad čovek,
student, ima pravo na svoja uverenja, ubeđenja, ali univerzitet ne treba da bude mesto za takva činjenja“, rekla je ministarka.

„Ja ostavku neću podneti, onog momenta kad bude rekonstrukcija Vlade ili pre toga, oni koji su me birali ako ocenjuju da ne radim korektno…
Ne mogu na pokliče onih koji bi želeli, pre svega, političku smrt predsednika države, čitave vlade, premijera pa i mene kao ministra prosvete,
ne mogu se obazirati na njih jer me oni nisu ni motivisali da prihvatim poziciju na kojoj sam“, zaključila je Đukić Dejanović.

Više o ovome na: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/slavica-djukic-dejanovic-blokada-fakulteta/

Back