Oštar protest Beograda Sekretarijatu UN

Pa šta onda ako je Sejdiju bio tamo. Čovjek predsjednik države koju je skoro cijela EU priznala.

Kako je samo licemjerno bojkotovati predstavnika Kosova i osporavati im nezavisnost, a istovremeno očekivati da Srbiji bude pripojeno pola susjedne BiH.

Budite istrajni u jednom: Ili pustite Kosova da ide svojim putem pa onda se nadajte nezavisnosti RS-a ili sprječavajte kosovsku nezavisnost, ali zato se ne miješajte u stvari koje se tiče Bosne i Hercegovine.
Ako se čovjek bude za obje strane borio, ostaće bez ijedne!

Posle svih Tadicevih i Vukovic ostrih osuda i protesta, dodje mi da se priupitam kakav li im je tek blagi protest, da ne kazem TUPI ! ! ! ! ! ! ! ! !

:hahaha::hahaha::hahaha:

sejdiu: iracionalna protestna nota beograda
Politika - Pre 2 sata i 30 minuta

PRIŠTINA - Predsednik takozvane države Kosovo Fatmir Sejdiju ocenio je, po povratku iz Njujorka, kao "iracionalnu" protestnu notu Beograda zbog dolaska kosovske delegacije na zasedanje Generalne skupštin UN.

"Ne posvećujemo veliku pažnju protestima Srbije jer su oni potpuno iracionalni. Mislim da je i za samu Srbiju bolje da se što pre vrati u realnost i da živi u evropskom duhu kao i druge zemlje", rekao je Sejdiju po povratku iz Njujorka, gde je imao brojne susrete na marginama zasedanja Generalne skupštine UN.

Dodao je da je kosovska delegacija na proteste Srbije "odgovorila velikim brojem sastanka koje je imala u sedištu UN".

"Mi ćemo nastaviti rad bez obzira na stavove Beograda", rekao je Sejdiju.

On je kazao da se ubrzo mogu očekivati nova priznanja nezavisnosti Kosova.

"Katar, Malavi i Tuvalu su blizu priznavanja Kosova. Mislim da će ubrzo i Pakistan priznati Kosovo",
rekao je kosovski predsednik.

Sejdiju se danas vratio u Prištinu, dok će minisktar inostranih poslova Skender Hiseni, kako je saopštio MIP Kosova, nastaviti sastanke s predstavnicima zemalja koje još uvek nisu priznale Kosovo.

Back