Остаће само један: Русија или Америка

Kako je zabavno čitati magazin National Interest: :lol:

https://nationalinterest.org/blog/b...g-its-su-57-stealth-fighter-ship-killer-60562
Why Is Russia Turning Its Su-57 Stealth Fighter Into A Ship-Killer?

https://nationalinterest.org/blog/buzz/here-russias-plan-build-fleet-su-57-stealth-fighters-58342
Here Is Russia's Plan to Build a Fleet of Su-57 Stealth Fighters

Svršavali su na to što je Indija izašla iz tog projekta i do pre par meseci Su-57 je bio proglašen za "mrtav projekat", a sad odjedanput Putin naručujue 76 tih aviona. Odjedanput novi canopy tom avionu redukuje RCS za 30%. I odjedanput su Kina i Turska zainteresovane za taj avion.
I odjedanput se dolazi do konstatacije da će jedan Su-57 koštati samo 35 miliona $. :D

ANALitičari National Interesest magazina su odjedanput u čudu!!! :D

Magazin National Interest je živa komedija!!! :lol: :lol: :lol:
 
Bomba


http://canyouactually.com/this-incr...vXgFLZlNOw60tAgDVZ8Uc4T7rVWLewz3wUn5VXajRSPLc

download-111.jpg
 
ИСТИНА О ОПИЈУМСКОМ РАТУ: Ево како је Америка изгубила
03-06-2019 15:29 Фокус 10 Свет Планета
Америка троши милион и по долара дневно од 2001. године на вођење опијумског рата у Авганистану. Зашто онда тај посао и даље цвета?

Поље мака у Авганистану (Фото: јутјуб)
Новембар је 2017. године. Камера са ноћним снимањем показује сплет улица у једном градићу у покрајини Хелманд, авганистанском центру за узгајање мака.
Камера обилази све мете пре него што у широком луку долете пројектили.
Долази до укупно девет удара, сваки погађа појединачну зграду у низу готово истовремених експлозија.
Ово је фасцинантан пример прецизног бомбардовања, уз помоћ најнапредније војне технологије икад направљене, укључујући стратешки бомбардер Б-52, невидљиви ловац Ф-22 Раптор и тактички ракетни бацач М14.
Снимак напада, у ком је страдало осам авганистанских цивила, био је један у низу које је на интернету објавила америчка војска.
То је живописан доказ напретка једногодишње кампање бомбардовања под шифрованим именом “Гвоздена бура”.
Циљ је био да се онеспособе хероинске лабораторије у самом средишту талибанске трговине опијума тешке 200 милиона долара годишње и требало је да укључи још 200 сличних напада.
Али, према новом истраживању Лондонске економске школе, операција Гвоздена бура није као што изгледа.
Студија је открила да је, упркос изврсним обавештајним подацима, кампања вредна више милиона долара имала занемарљиве последице по Талибане и мрежу трговине дрогом у Авганистану.
Шта су онда Американци стварно нападали?
То је питање које је себи поставио доктор Дејвид Менсфилд кад је први пут погледао ту уводну салву у кампањи.
“Бизарно је” – каже он.
“Седео сам у Великој Британији, на скоро шест хиљада километара од Авганистана, гледајући како се одвијају ти невероватни напади. Од технологије коју су користили Американци застаје дах. Ове бомбе наизглед су погађале мете са милиметарском прецизношћу, али ја сам се само питао: Шта је ту заправо мета?”
Доктор Менсфилд проучава авганистанску опијумску индустрију више од две деценије. Он каже да производња хероина оставља препознатљиве знаке, а он ту није видео ниједан од њих.
Па ипак, америчке снаге тврдиле су да су напади били успешни.
Прошли су месеци детективског рада уз помоћ експертизе коју обично користи сама војска - напредна технологија мапирања, геопросторна анализа сателитских снимака, као и темељна истрага на терену - да би доктор Менсфилд могао да каже да је схватио шта се догађа.
Његов закључак је изненађујући.
Упркос невероватним ресурсима које је америчка војска користила, доктор Менсфилд и његов тим сада су уверени да су ваздухопловне снаге користиле ратну технологију 21. века да бомбардују обичне сојенице од блата.
Хероинска индустрија у процвату
Опијум је уткан дубоко у ткиво сукоба у Авганистану, сада најдужем рату у америчкој историји.
Зарада од хероина који он производи користи се за финансирање Талибана, као и терористичких група као што су Исламска држава и Ал Каида.
А хероин покреће и корупцију која је крајње погубна по грађанско друштву у Авганистану.
Постало је очигледно колико је институционализован узгој мака када сам 2016. године отпутовао на опијумску фарму у крају који је требало да контролише власт.
Фармери нису осећали никакву потребу чак ни да покушају да прикрију шта узгајају, док се хиљаде набреклих глава опијумског мака весело климатало у пољу на само пола сата вожње од аеродрома Мазар-е-Шариф и тик уз главну магистралу.
Мак је био засечен претходно вече и преко ноћи је густи биљни сок исцурео испод тамне красте.
Пет или шест људи пробијало се кроз редове биљака, стружући лепљиви латекс са главица алатком у облику српа.
Земљорадник Таза Мир био је опуштен под заштитом злокобног човека са АК47 пребаченим преко рамена.
“Нека вас он не брине, он је локални полицајац” – рекао је он.
Узгајање опијума је веома озбиљан злочин у Авганистану, кажњив смрћу.

Какву поруку је Путин послао Србији да Албанци дрхте, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Би Би Си
https://www.pravda.rs/2019/6/3/istina-o-opijumskom-ratu-evo-kako-je-amerika-izgubila/
 
Од лажне наде до лажних застава: Трамп припрема позорницу за глобални рат
04-06-2019 08:06 Фокус 9 Србија Став
У овом тренутку Трамп води рат са свима који се не зову Израел и Саудијска Арабија. Чак ни савезници не смеју бити поштеђени Трамповог гнева због свих њихових гадости против његове вољене Америке.

Трамп (Фото: Јутјуб)
Пише: Том Луонго
У највећој телевизијској серији деведесетих година, Вавилон 5, један од главних ликова, Лондо, слаб и поштен човек, склапа договор са ђаволом и ослобађа најгоре импулсе свог умирућег царства, како би га вратили својој бившој слави.
У једном тренутку схвата да су се ствари отеле контроли. Договор који је склопио има много више последица него планираних добитака. Тако се он суочава са једним од његових савезника у Краљевском двору који му говори:
„Само идиот води рат на два фронта. Само наследник престола краљевства идиота води рат на дванаест фронтова! “
Ако је то запажање истинито, онда је Доналд Трамп унук тог наследника. У овом тренутку Трамп води рат са свима који се не зову Израел и Саудијска Арабија. Дакле, то би се назвало ратовањем на најмање тридесет различитих фронтова. Чак ни савезници не смеју бити поштеђени Трамповог гнева због свих њихових гадости против његове вољене Америке.
Све то је у служби његове таштине, како би остао запамћен као највећи председник у историји САД-а, који је донео мир на Блиски исток и вратио Америци стари сјај.
Штета што ће његове акције довести до рата и осигурати уништење његове вољене земље.
САД су умируће царство које очајнички жели да задржи своју позицију јединствене силе у свету. Трамп је унајмио људе који, из различитих разлога, поздрављају светски сукоб како би остварили своју визију следеће фазе америчке надмоћи.
Како је недавно истакао Алистер Крук, Џон Болтон и Мајк Помпео припремају терен за напад на Иран. Обојица су ученици Бернарда Левиса и његовог плана разбијања централноазијских земаља по етничким линијама које још увијек доминирају у Д.Ц. План је да се Иран једноставно удари преко главе са што вец́ом палицом и покори.
Мајк Помпео гура Трампа ка коначном сукобу са Ираном из религиозних разлога гледајући на то као на крајњи сукоб између добра и зла. Џон Болтон то чини једноставно због циничних, историјских предрасуда и чињенице да је он комуниста који то не схвата. Крук с правом поставља питање да ли се аморални Трамп, чији су предрасуде према Ирану дубоко укорењене, може изманипулисати за улазак у шири рат како би се постигли ови циљеви?
Трамп би могао да буде љут на Болтона што га је укључио у операцију промене режима у Венецуели, али тај бес је ограничен. Трампова једина емоционална веза са Венецуелом је његова таштина. Да је успело било би сјајно и он би то искористио. Али пошто није, и то на најсрамотнији начин, он је сада спреман да разговара са руским председником Владимиром Путином о решењу тог проблема, ако ће му то донети реизбор.
Иран је сасвим друга ствар. Његово председавање била су револуционарна врата иранских јастребова, од генерала Џејмса Матиса и Х.Р. Мекастера до његове садашње администрације.
Сигуран сам да је Помпео врло јасно указао Путину у Сочију да су САД спремне на све како би заштитиле свој надолазећи мировни план за Израел. Ови пајаци мисле да могу да угрозе Русију у већем рату, читај: потенцијално нуклеарном, и натерају Путина да одустане од Ирана.
Чак је и Хенри Кисинџер мислио да је овај план глуп.
Њихово размишљање је једини разлог због ког је Иран спреман да се супротстави САД-у и то зато што га подржавају Русија и Кина.
Уклонити Русију претећи јој нуклеарним ратом, објавити Кини трговински рат мислећи да може да је победи нападајући њихов слаб, банкарски систем. Тако Трамп планира да обезбеди безбеднији свет за Израел.
Такође сам сигуран да су Лавров и Путин поручили Помпеу да се повуче и држи даље од шведског стола.
Сасвим је јасно да Болтон верује да је ово најбољи пут до победе. Запамтите, неоконзервативци као што су Болтон и Чејни сматрају да су преговори слабост и да свет има смисла само ако га можете присилити на нешто.
Болтон је убедио Трампа не само да остане у Сирији, већ и да изврши притисак као део политике према Ирану, изгладњујући земљу бензина контролом нафтних поља на југоистоку, у близини Ирака.
Још очигледније су провокације подржавања Ирана у кршењу ограничења ЈЦПОА за складиштење обогаћеног уранијума и тешке воде кроз санкције забране извоза, док се група превозника шаље у Персијски залив.
Али шлаг на торти је најновија верзија инцидента у Заливу Тонкин са четири нафтна танкера који су саботирани током викенда у близини луке УАЕ Фујаирах на Арапском мору. Елијах Магнајер извештава да је Иран заиста то учинио као упозорење свим заливским земљама да ће, ако Трамп крене у рат, сви патити.
Имамо непосредне осуде Иранаца који оптужују Израелски Мосад и САД које оптужују Иранце за то.
Ако се то десило онда је позив Ирана Трампов и Болтонов блеф. Они су спремни за рат са Сједињеним Државама, за који мисле да бирачи САД-а не би могли да сваре. И нико не жели да види да ли је Иран способан да обори једног од америчких носача авиона.
Иран је, очигледно, спреман да покаже свету колико је танак папир Трамповог тигра.
Ако Иран то није урадио и ако је све то представа, онда је Трамп већ донео своју одлуку и рат ће се у неком тренутку десити, уколико санкцијама не успе да доведе ирански режим на колена.
Руски специјалац који је oбожава Србе херојски погинуо у борби са десеторицом. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор:
https://www.pravda.rs/2019/6/4/od-l...ava-tramp-priprema-pozornicu-za-globalni-rat/
 
Индијанци нападају раднике на железници

Амерички геноцид: Како је епохално достигнуће помогло једном од највећих покоља у историји (фото)
montgomerycollege.edu
ЖИВОТ
13:26 03.06.2019(освежено 13:37 03.06.2019)Преузмите краћи линк
20127
Пре 150 година завршена је изградња прве америчке трансконтиненталне пруге, што је представљало једно од најамбициознијих научних и технолошких достигнућа САД у 19. веку. Међутим, градња пруге одвијала се углавном на територијама које су колонизатори присвојили од Индијанаца.
Железница је, према мишљењу историчара, увелико убрзала процес истребљења и поробљавања домородачког становништва Северне Америке, а такође је допринела уништавању природне разноликости на континенту, пише РТ.
Ширење на Запад
Развој железничке мреже у САД у 19. веку био је директно повезан са територијалним ширењем америчке државе. У почетку су британски колонизатори заузимали уски појас обале дуж Атлантског океана. У то време Индијанци су били бројчано надмоћнији, тако да су колонизатори на друге начине доприносили њиховом истребљењу.
Европљани су све чешће практиковали отворено насиље, па је један број племена у потпуности уништен. Осим тога, 1823. године Врховни суд САД донео је одлуку да индијанске територије „никоме не припадају“ и да могу припасти колонизаторима који их први „открију“.
На самом почетку развоја редовног железничког саобраћаја у земљи 1830. године, ступањем на снагу закона „О пресељавању Индијанаца“, домородачка племена су почели масовно да потискују западно од реке Мисисипи. Насилно исељавање било је праћено масовном смрћу од глади и болести.
Железничка пруга у Калифорнији 1876.

NATIONAL LIBRARY OF WALES
Железничка пруга у Калифорнији 1876.
Иако је званични Вашингтон обећавао да се неће мешати у живот Индијанаца који су живели западно од Мисисипија, брзо су заборавили на то.
Као резултат рата, који је трајао од 1846. до 1848. године, САД су анексирале приближно половину територије Мексика. Међутим, обалски део Калифорније Американци су почели да насељавају веома активно. Након што је 1848. године тамо откривено злато, хиљаде људи са источне обале кренули су у Калифорнију копненим путем, јер нису имали новца за путовање морем.
Након ловаца на злато, трговаца, на територије западно од Мисисипија продрли су и војници. Американци више нису скривали да територију Индијанаца сматрају својом баштином. Док је источно од Мисисипија већ била изграђена развијена железничка мрежа, на запад се могло стићи само на коњима.
Прва трансконтинентална пруга
О изградњи пруге у правцу Тихог океана први је јавно говорио утицајни амерички бизнисмен Хартвел Карвер 1830-их година. Парламентарци су подржали његову идеју.
Принудно пресељвање Индијанаца

MICHIGAN STATE UNIVERSITY
Принудно пресељвање Индијанаца
„Војска је била задужена за припрему изградње нове железнице, као и када је било речи о многим другим транспортним пројектима у САД“, објашњава Андреј Кошкин са Академије политичких наука Русије.
Према његовим речима, у периоду од 1853. до 1855. године Министарство рата САД организовало је географска истраживања територије укупне површине око милион квадратних километара. Разрадили су три потенцијална правца изградње, али су се одлучили за централну руту, која је планирана у области реке Плат. Амерички председник Абрахам Линколн је 1862. године потписао такозвани Закон о пацифичкој железници, који је регулисао изградњу. Касније је пруга добила назив прва трансконтинентална пруга. За реализацију пројекта биле су задужене две компаније — „Унион пацифик“ и „Централ пацифик“.
У зависности од терена, компанијама је за изградњу пруге у дужини од једне миље плаћано од 16 до 48 хиљада долара. Квалификовани радници су били бивши војници грађанског рата, док су неквалификовану радну снагу чинили Кинези. Током изградње подигнути су мостови који су се у то време сматрали најновијим инжењерским достигнућем. Приликом пробијања тунела коришћен је нови експлозив — нитроглицерин, који је био ефикасан, али нестабилан, што је често резултирало несрећама са фаталним исходима.
Изградња железнице званично је завршена 10. маја 1869. године. Дужина прве трансконтиненталне пруге износила је 3077 километара. Крајње тачке су првобитно били градови Сакраменто и Омаха.
Америчка железница је 4. јуна 1876. године поставила рекорд: воз је из Њујорка до Сан Франциска стигао за 83 сата и 39 минута. Десет година пре тога путовање теретним колима на тој релацији трајало је неколико месеци.
Истребљење бизона
Међутим, изградња железничке пруге била је права трагедија за Индијанце.
„Изградња је била узнемирујући фактор за домороце. Дуж железнице су ницала насеља и фарме. Било је јасно да земља у подручју железнице више не припада Индијанцима. Због тога су они стално нападали раднике“, наводи историчар Алексеј Стјопкин.
Према мишљењима стручњака, највећа трагедија за домородачко становништво било је изумирање бизона, које је било повезано са изградњом железнице.
„Возови су плашили животиње, поремећене су трасе њихове миграције. Бизони су изгубили традиционалну крмну базу. Али оно што је најважније — почело је њихово истребљење, прво од стране радника на железници, а касније и од стране путника“, појаснио је Стјопкин.
Железнички радници су чак ангажовали и групу ловаца која је укључивала и прослављеног Вилијама Кодија, познатијег као Буфало Бил, који је за 17 месеци убио више од четири хиљаде бизона.
Лобање бизона које су убили бели ловци

BURTON HISTORICAL COLLECTION, DETROIT PUBLIC LIBRARY
Лобање бизона које су убили бели ловци
„Ловци на бизоне су у последње две године учинили више него сва редовна војска за последњих 30 година када је реч о решавању проблема Индијанаца. Они уништавају материјалну базу Индијанаца. Пошаљите им барут и олово и пустите их да убијају, гуле и продају кожу, све док не истребе све бизоне“, изјавио је својевремено у Вашингтону један од највећих непријатеља Индијанаца, генерал Филип Шеридан.
Пуковнику Ричарду Доџу се приписују речи: „Смрт сваког бизона значи нестанак Индијанаца.“
Железнички радници су у то време позивали путнике Прве трансконтиненталне пруге да пуцају у бизоне са прозора возова, а такође су организовали рекреативне ловне вожње.
Док је према проценама биолога почетком 19. века број бизона у САД достизао 75 милиона, крајем века остало их је мање од хиљаду. То је био страшан ударац за Индијанце.
Велики рат Сијукса 1876. године био је последњи велики сукоб са староседелачким народом на континенту. Према проценама историчара, број Индијанаца на територији САД смањио се са неколико милиона на 250 хиљада од почетка колонизације до 1900. године.
https://rs.sputniknews.com/zivot/201906031119999147-sad-indijanci/
 
Џулијан Асанж

Не могу му ништа: Како је Асанж из затвора победио ЦИА
© Ruptly .
СВЕТ
17:58 02.06.2019(освежено 18:04 02.06.2019)
Америчко Министарство правде одлучило је да не подигне оптужницу против оснивача „Викиликса“ Џулијана Асанжа због његове улоге у откривању појединих тајних алатки ЦИА за шпијунирање, наводи бриселски сајт „Политико“, позивајући се на америчког званичника и особе упознате са случајем.
Према подацима „Политика“, тужиоци нису поднели нове оптужбе против Асанжа из неколико разлога, међу којима је и то да Влада има мало времена за њихово предлагање — по закону о екстрадицији оптужбе треба покренути током 60 дана од прве пресуде и због велике тајности објављених материјала ЦИА. Како се наводи, дискусија о оваквим стварима на суду прети објављивању још већег броја тајних фајлова ЦИА. Осим тога, само ЦИА никад званично није потврдила истинитост објављених докумената.
Полиција хапси демонстранта испред испред Краљевског суда у Лондону који протестује због хапшења оснивача Викиликса Џулијана Асанжа
© AP PHOTO / FRANK AUGSTEIN
Истражитељ УН: Асанж претрпео психолошку тортуру
„Нема сумње да постоје такви случајеви о цурењу информација на основу којих се не може оптужити звиждач, јер је информација толико тајна да би као доказ на суду морали признати њену истинитост“, рекао је листу бивши помоћник државног тужиоца за националну безбедност Министарства правде САД Мери Макорд.
Истиче се и да оваква одлука значи да се Асанж неће суочити са казном због јавне објаве дигиталних шифри, познатих као Волт 7, један од најмоћнијих из арсенала ЦИА коришћених за хаковање уређаја.
То је довело до тога да поједине алатке постану бескорисне за ЦИА и обезбедило је приступ тим алаткама страним шпијунима и хакерима.
Подсетимо, власти САД су прошириле оптужницу против оснивача „Викиликса“ Џулијана Асанжа за 17 тачака које се тичу нарушавања Закона о шпијунажи.
Ако буде проглашен кривим по новим тачкама оптужнице, Асанжу прети 170 година робије, по 10 за сваку тачку

https://rs.sputniknews.com/svet/201...-tuziti-asanza-za-curenje-tajnih-informacija/
 
ma , sta bre oce ovi Rusi
tu isprobavaju nekakve raketle i jos onda i prikazu , tako da jamerikanci , mogu da vide ..

The power of the sky shield: a video of the launch of a new anti-missile missile system of the Russian Federation
Vadim Sinitsyn
05:00 06/04/2019

The combat crew of the air defense and anti-missile defense forces made a successful launch, during which the rocket confirmed all the characteristics that were laid down.
0:002:05




© Video: Russian Ministry of Defense © Photo: Russian Ministry of Defense
Russian military launched a new anti-missile at the Sary-Shagan test site in Kazakhstan. The combat crew of the air defense and anti-missile defense forces made a successful launch, during which the rocket confirmed all the characteristics that were laid down.
The launch of the anti-missile was videotaped. On the record there is a process of unfolding and preparation, as well as the moment of launch. The movement of the column was filmed using an unmanned aerial vehicle; the climax of the tests was captured from several angles.
“Today, at the Sary-Shagan test site in the Republic of Kazakhstan, the combat crew of the anti-air and anti-missile defense forces of the VKS successfully conducted a new test launch of the Russian anti-missile defense system,” said the deputy commander of the anti-missile defense system, Colonel Vladimir Sergienko.
The missile defense system is in service with the aerospace forces and is designed to protect against attacks of aerospace attacks. The tested at the Sary-Shagan test site of the missile defense system of the missile defense system, after a series of tests, confirmed its characteristics. ■
 
skandal
NOVA BRUKA! Tramp ZASPAO za vreme KRALJIČINOG GOVORA!
U jednom trenutku, predsednik SAD je nаglo podigаo glаvu
04.06.2019. 20:14h
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donаld Trаmp zаdremаo je tokom pozdrаvnog govorа krаljice Velike Britаnije Elizаbete II, piše "Miror".
Kаko se nаvodi u tekstu, kаmere su zаbeležile аmeričkog liderа kаko "obаrа nos" tokom govorа krаljice o odnosimа SAD i Velike Britаnije.




U jednom trenutku, predsednik SAD je nаglo podigаo glаvu.

Podsetimo, аmerički lider Donаld Trаmp i prvа dаmа SAD Melаnijа Trаmp se nаlаze u zvаničnoj poseti Velikoj Britаniji.



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

:hahaha: :hahaha::hahaha:
 
Трамп: Нисам видео протесте у Лондону
КАРИКАТУРА
17:47 05.06.2019(освежено 18:03 05.06.2019)
Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је на конференцији за новинаре након разговора са британском премијерком Терезом Меј да није видео протесте на улицама Лондона који су одржани током његове посете Великој Британији, осим једног малог протеста.
Карикатура - Трамп: Нисам видео протесте у Лондону

„Када сам данас долазио овамо, било је на хиљаде људи који су изражавали подршку (на улици). Али чуо сам за протесте и питао: где су они? Нисам видео протесте. Видео сам мали протест данас, али он је био врло мали“, рекао је Трамп.".

https://rs.sputniknews.com/cartoons/201906051120020657-tramp-nisam-video-proteste-u-londonu/
 
Мртви српски цивили нису проблем, то су оправдане и легитимне жртве…
КАРИКАТУРА
20:31 27.03.2019(освежено 20:47 27.03.2019)
НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. године било је неопходно и легитимно, изјавио је за Танјуг генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.
Мртва српска деца су оправдана жртва...

„Сећања на ваздушну интервенцију 1999. године и даље су веома болна за многе, поготово за оне који су изгубили своје ближње. Ја сам изразио саучешће породицама и свима који су током те интервенције изгубили некога, на обе стране у конфликту.“
Али, према његовим речима, Северноатлантски савез је отпочео своју операцију да би „избегао хуманитарну катастрофу“, па је зато интервенција оправдана.
„У светлу ове кризе, коришћење силе је било и потребно и легитимно. Циљ НАТО-а је био да се заустави војна акција и репресија против цивила на Косову, да се избеглицама омогући повратак, а хуманитарним организацијама приступ. Операција је постигла свој циљ“, навео је Столтенберг.

https://rs.sputniknews.com/cartoons...je-NATO-civilne-zrtve-Stoltenberg-karikatura/
 
Мртви српски цивили нису проблем, то су оправдане и легитимне жртве…
КАРИКАТУРА
20:31 27.03.2019(освежено 20:47 27.03.2019)
НАТО бомбардовање Савезне Републике Југославије 1999. године било је неопходно и легитимно, изјавио је за Танјуг генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.
Мртва српска деца су оправдана жртва...

„Сећања на ваздушну интервенцију 1999. године и даље су веома болна за многе, поготово за оне који су изгубили своје ближње. Ја сам изразио саучешће породицама и свима који су током те интервенције изгубили некога, на обе стране у конфликту.“
Али, према његовим речима, Северноатлантски савез је отпочео своју операцију да би „избегао хуманитарну катастрофу“, па је зато интервенција оправдана.
„У светлу ове кризе, коришћење силе је било и потребно и легитимно. Циљ НАТО-а је био да се заустави војна акција и репресија против цивила на Косову, да се избеглицама омогући повратак, а хуманитарним организацијама приступ. Операција је постигла свој циљ“, навео је Столтенберг.

https://rs.sputniknews.com/cartoons...je-NATO-civilne-zrtve-Stoltenberg-karikatura/
Ђубре проклето - нека, нека - и он има децу, олош један
Jens Stoltenberg
Бивши премијер Норвешке

Opis
Јенс Столтенберг је норвешки политичар, бивши премијер Норвешке и Генерални секретар НАТО-а. Функцију премијера Норвешке преузео је у октобру 2005, пре тога је био премијер у периоду од 2000. до 2001. године. Столтенберг је такође био и председник Радничке партије од 2002. године. Википедија

Рођен: 16. март 1959. 60 година, Oslo, Norveška

Висина: 1,87 m
Супруг/а: Ingrid Schulerud (у браку од 1987.)
Странка: Radnička stranka
Деца: Anne Catharina Stoltenberg, Axel Stoltenberg
Образовање: Univerzitet u Oslu (1987.), Oslo Waldorf School, Univerzitet u Oslu, Oslo Cathedral School
 

Prilozi

  • 1559849801806.jpeg
    1559849801806.jpeg
    3,4 KB · Pregleda: 0
Ђубре проклето - нека, нека - и он има децу, олош један
Jens Stoltenberg
Бивши премијер Норвешке

Opis
Јенс Столтенберг је норвешки политичар, бивши премијер Норвешке и Генерални секретар НАТО-а. Функцију премијера Норвешке преузео је у октобру 2005, пре тога је био премијер у периоду од 2000. до 2001. године. Столтенберг је такође био и председник Радничке партије од 2002. године. Википедија

Рођен: 16. март 1959. 60 година, Oslo, Norveška

Висина: 1,87 m
Супруг/а: Ingrid Schulerud (у браку од 1987.)
Странка:
Radnička stranka
Деца: Anne Catharina Stoltenberg, Axel Stoltenberg
Образовање: Univerzitet u Oslu (1987.), Oslo Waldorf School, Univerzitet u Oslu, Oslo Cathedral School

To je ona partija u kojoj je nahvatano ko zna koliko pedofila.

https://sputniknews.com/europe/201611241047790760-norway-pedophile-ring-busted/

Busted! Politicians, Police Caught in Huge Norwegian Pedophile Ring
...
Most remarkably, the list of alleged perpetrators includes politicians for the Progress Party and the Labor Party, as well as a police officer.
 

Back
Top