Osnovno ponasanje i maniri muskaraca prilikom izlazaka

Mecenaa

Iskusan
Poruka
5.770
Rešiš da izađeš na kafu sa poznanici,sednete u neki pristojan kafic i onda obrati paznju na nacin na koji svako od njih postupa a i na svoje ponašanje.
1.prvo glavno i osnovno je da uvek ostavis telefon u djepu.ne vadi ga i ne stavljaj na sto odmah.ako te neko nazove cuce se zvono.vecina mojih poznanika odmah tresnu telefon na sto.
2.narucivanje kafe(uglavnom se ona pije)
Kada konobar ti donese kafu nikada ne uzimaj šoljicu iz njegove ruke.pusti da je spusti na sto.
3.nikada ali nikada ne ostavljaj kašičicu za mešanje kafe u soljici.kada promešas kafu odloži je na tačnu.
4.mozda i najbitnije kada ustajes vrati stolicu na svoje mesto.ne ustaj naglo i ne okreći ledja stolu tek tako.
Osobe koje rade kontra u 2 stvari od od ovih 4 su i u karakteru nepristojne

car luxury GIF

Rešiš da izađeš na kafu sa poznanici,sednete u neki pristojan kafic i onda obrati paznju na nacin na koji svako od njih postupa a i na svoje ponašanje.
1.prvo glavno i osnovno je da uvek ostavis telefon u djepu.ne vadi ga i ne stavljaj na sto odmah.ako te neko nazove cuce se zvono.vecina mojih poznanika odmah tresnu telefon na sto.
2.narucivanje kafe(uglavnom se ona pije)
Kada konobar ti donese kafu nikada ne uzimaj šoljicu iz njegove ruke.pusti da je spusti na sto.
3.nikada ali nikada ne ostavljaj kašičicu za mešanje kafe u soljici.kada promešas kafu odloži je na tačnu.
4.mozda i najbitnije kada ustajes vrati stolicu na svoje mesto.ne ustaj naglo i ne okreći ledja stolu tek tako.
Osobe koje rade kontra u 2 stvari od od ovih 4 su i u karakteru nepristojne

1. Mogao bih se složiti. Mada ne vidim problem u spuštanju telefona na sto. Svakako je nekorektno non stop ga čačkati i gledati u njega.
2. Mislim da to svakako niko i ne radi.
3. I ovo isto. Mada je prilično nebitno.
4. Da, to jeste stvar opšte kulture i bontona.

Ja bih dodao neke mnogo konkretnije stvari
- Ne pričati glasno, na prvom mestu!
- Ako vidiš nekog poznatog u kafani, ne pričati sa njim pola sata već mu se samo što kraće javiti
- Ne komentarisati previše piće/hranu/uslugu u kafani i izvoljevati previše
- Ne drndati telefon svaki čas
- Ne zevati okolo po kafani kao da očekuješ da će upravo da utrči Džingis Kan sa 100 razjarenih Mongola i ne odmeravati svakoga ko uđe da vidiš ko je
- Sedeti normalno a ne ko trudna žaba

Ima ih ima ih...nažalost.
Dodao bih jos nesto.
1.dok piješ kafu ne naginji glavu prema šolji i stolu vec sedi uspravno i pravo i prinesi šoljicu.
2.ako je poslovni sastanak u pitanju ne drzi ruke ispod stola.uvek mislim da me nesto laze ako to radi.
3.prilikom susreta recimo ako si pricao telefonom pre nego sto se pozdravis sa poznanikom prekini vezu i reci da ces nazvati kasnije.

Uz ovoliko uputstva :lol:

Lično me najviše iritira drndanje telefona i sve ovo što opisa lepo kolega @ChristopherWalken otprilike :lol:

Prijatna kafa :kafa:

Ozbiljno. Ja imam druga koji radi sve ovo. Dobar je lik, pomogao bi ti u pola noći šta god treba, krvi bi ti dao, nije cicija, ma sve super....ali u kafani...
Znači kafa mu uvek hladna, pivo mlako, posle trećeg piva ne čuju ga za drugim stolom nego u drugoj kafani, svakog živog čoveka u kafani poznaje i obavezno ustane da se izgrle kao da se nisu videli od detinjstva a videli se malopre na poslu, telefon na koji se javlja sa "ALLOOOO" mu zvoni svaka 3 minuta, mora svakog da odmeri i prokomentariše... To ti je pakao

Bog otac bontona, Arieff Young
To je zezanje snobova i malo vise karikirano.
Jedno je snob a sasvim drugo biti pristojan.
Recimo sto se tice izlaska u kafanu,kafic gde te poznaju javim se ponekom,klimnem glavom ili par sekundi max popričamo ako mi neko treba kazem da cu videti kasnije da dodjem za njihov sto ali nikada ne ostavljam ljude sa kojima sam došao da čekaju.
A sto se tice pijenja iz staklene flaše ili čaše uglavnom tražim času ako sedim negde ovako u parku pijem iz flaše.nisam zidar da pijem iz flaše u kafani

To je zezanje snobova i malo vise karikirano.
Jedno je snob a sasvim drugo biti pristojan.
Recimo sto se tice izlaska u kafanu,kafic gde te poznaju javim se ponekom,klimnem glavom ili par sekundi max popričamo ako mi neko treba kazem da cu videti kasnije da dodjem za njihov sto ali nikada ne ostavljam ljude sa kojima sam došao da čekaju.
A sto se tice pijenja iz staklene flaše ili čaše uglavnom tražim času ako sedim negde ovako u parku pijem iz flaše.nisam zidar da pijem iz flaše u kafani
Arieff Young malo karikira i zeza Britance, pogledaj ostale videe.

Što se bontona tiče, ako vidim logiku poštovaću (da ne blejim u telefon u društvu, da ne uzimam istom kašikom dvaput iz tanjira koji nije samo moj, da se ne guram dsz prođem prvi i sl.)

Međutim, ako ja sam ne vidim očiglednu logiku, onda ne poštujem ni pravilo. (Tipa da ne smem da nagnem tanjir rukom ako jedem supu, ili da je nekulturno pojesti poslednji keks iz tacne i sl. gluposti.

Što se bontona tiče, ako vidim logiku poštovaću (da ne blejim u telefon u društvu, da ne uzimam istom kašikom dvaput iz tanjira koji nije samo moj, da se ne guram dsz prođem prvi i sl.)
Ne nego nemoj da pijes kafu a da ne izvadis kašičicu iz solje(ako piješ sladju pa si promesao secer)
Stoji i sve ostalo sto si napisao.to je pristojnost ali vrlo je ružno sto ne izvadis kašičicu iz solje

Ne nego nemoj da pijes kafu a da ne izvadis kašičicu iz solje(ako piješ sladju pa si promesao secer)
Stoji i sve ostalo sto si napisao.to je pristojnost ali vrlo je ružno sto ne izvadis kašičicu iz solje
Za tu kašičicu ponavljaš nekoliko puta :lol:
Odložiti u tacnu i nipošto ne dodirivati do kraja ispijanja kafe :lol:

Back