Osnovne škole stupaju u potpunu obustavu rada u znak podrške studentima

Потраје ли ово, ето нама новог Чеде, стари се ионако прилично фуцнуо...
Imaš li neki drugi primer , taj ti se prilično ofucao :mrgreen: što vas uzbuđuju što deca umeju da misle i kritikuju? Zar to nije pohvalno? A, da, to im opozicija diktira, tako rek'o onaj koji vlada :mrgreen:

Кад се само сетим даљинског школовања из времена короне.
Наставница из кухиње користи напредну технологију да снима шта пише у свеску
а деца то преписују. Дигитализација на балканси начин.

Aj pogledaj malo statistike pa mi javi procenat porasta nasilja u poslednjih par godina... i hvala što me učiš mom poslu, kako da budem autoritet ;) nepto razmišljam, svi znaju da rade moj posao, al baš svi znaju kakav je to posao il su išli u školu il im deca idu u školu il su čuli od komšije kako se radi u školi il čitali u bljucu ... :mrgreen:
Neko ocigledno mora. Nisam ja taj koji tvrdi da ocena nije bitna vec ti, ti si sama prakticno rekla sta ce im faliti ako im ocene ne budu zakljucene.
Statistika 90tih je bila.daleko gora...

Opet sebi dajes previse znacenja. Sta je tvoj posao, osim da preneses znanje, da budes psiholog?
Da, i pedagog i logoped i oligofrenopedagog i medicinska sestra i dadilja i IT stručnjak... hoćeš još obuka koje sam prošla? A, da i vatrogasac a upravo nam stigao mail o obuci za prepoznavanje pripadnika sekti :mrgreen:

Кад се само сетим даљинског школовања из времена короне.
Наставница из кухиње користи напредну технологију да снима шта пише у свеску
а деца то преписују. Дигитализација на балканси начин.
A internet ste nam vi plaćali i uređaje, je l tako beše? Je l ti kad odeš na posao poneseš pare da platiš alat kojim radiš, ako radiš sa nekim alatom?

Imaš li neki drugi primer , taj ti se prilično ofucao :mrgreen: što vas uzbuđuju što deca umeju da misle i kritikuju? Zar to nije pohvalno? A, da, to im opozicija diktira, tako rek'o onaj koji vlada :mrgreen:
Одличпан ти је приступ, само тако па ћу ја у својој малој колони, ти у својој... на свеопћу радост оног који ће тако и даље бити на врху.

Одличпан ти је приступ, само тако па ћу ја у својој малој колони, ти у својој... на свеопћу радост оног који ће тако и даље бити на врху.
Iskreno, briga me ko će biti na vrhu ako će taj neko promeniti ovaj sistem vrednosti moje države.

Da, i pedagog i logoped i oligofrenopedagog i medicinska sestra i dadilja i IT stručnjak... hoćeš još obuka koje sam prošla? A, da i vatrogasac a upravo nam stigao mail o obuci za prepoznavanje pripadnika sekti :mrgreen:
To se onda obrati "koleginicama" koje nisu odradile posao kada je trebalo. Reci mi kao sve to, koliko vremena posvetis svakom detetu posebno.
Propoznavanje sekti smo I mi kao deca imali obuku u srednjoj. Nista strasno...

Nasilja je bilo I 90tih daleko vise.nego.sada. Otimali patike, jakne...
Vidis ako zakljucena ocena ne menja nista bitno za tebe za neko dete I nekog roditelja nesto znaci. Ti nemas pravo da to uskratis. Hocete to kao izgovor koristiti I na kraju drugog polugodista?
Ako ocena nije bitna onda lepo dodjes sutra u skolu u svima zakljucis 5, cak I onima koji realno jedva 2 zasluzuju. Spakujes stvari, kazes deco.vidimo sledece godine I izadjes iz kabineta.
Za nasilje nisi u pravu. Pravo nasilje u školama počinje sa ovom vlašću....

A internet ste nam vi plaćali i uređaje, je l tako beše? Je l ti kad odeš na posao poneseš pare da platiš alat kojim radiš, ako radiš sa nekim alatom?
Нисте имали интернет? Ко је плаћао родитељима са по више деце?
Ја сам чак поклањао лаптопове за децу чији родитељи нису могли финансијски обезбедити уређаје за сву децу.
Сав свој алат сам сам обезбедио, цео живот купујем нови и учим свакодневно јер ми посао зависи од технологије која
се непрестано мења. Никакав посебан алат вама није требао, већ сте га поседовали, обичан мобилни телефон и мало времена
да пронађете садржај на јутјубу који би презентовали деци и коментарисали.
Та неинвентивност говори довољно о школству које сте и сами похађали, ни сами нисте научили логично размишљати и употребити
ум за савладавање тренутних тешкоћа.

To se onda obrati "koleginicama" koje nisu odradile posao kada je trebalo. Reci mi kao sve to, koliko vremena posvetis svakom detetu posebno.
Propoznavanje sekti smo I mi kao deca imali obuku u srednjoj. Nista strasno...
Kojim koleginicama ? Zašto? Pa na fakultetu imamo i dečju psihologiju i razvojnu psihologiju i pedagogiju, naravno da smo stručni i po tom pitanju. Jedino što su nam u međuvremenu natovarili da budemo defektolozi jer su uveli inkluziju a onda se neko setio da možemo da predajemo i digitalni svet, da objašnjavamo učenicima 4. razreda oš šta su algoritmi i da pravimo programe... ne mogu više da nabrajam za šta su nas sve obučili i šta sve radim u toku svog radnog vremena jer je ionako mišljenje da mi ništa ne radimo...

Нисте имали интернет? Ко је плаћао родитељима са по више деце?
Ја сам чак поклањао лаптопове за децу чији родитељи нису могли финансијски обезбедити уређаје за сву децу.
Сав свој алат сам сам обезбедио, цео живот купујем нови и учим свакодневно јер ми посао зависи од технологије која
се непрестано мења. Никакав посебан алат вама није требао, већ сте га поседовали, обичан мобилни телефон и мало времена
да пронађете садржај на јутјубу који би презентовали деци и коментарисали.
Та неинвентивност говори довољно о школству које сте и сами похађали, ни сами нисте научили логично размишљати и употребити
ум за савладавање тренутних тешкоћа.
Ma da, mi smo neuki da koristimo i zoom i sve moguće načine da prenesemo deci online znanje pa vidim kako je to bilo uspešno samo zato jer smo mi glupi pa ne umemo to da uradimo .. A ako nemam za internet jer i ja ima više dece, to onda nije problem? Moju decu ne treba niko da uči, recimo ? Kao da ne shvatae da smo i mi roditelji pobogu...mojoj deci ja kupujem telefone i uređaje, takođe, niko mi ne kupuje. I još jedno pitanje, kupiš alat kojim zaradiš, je l tako? E vidiš, ja kupim al ne zaradim dovoljno da imam da kuipm još neki alat...

Kojim koleginicama ? Zašto? Pa na fakultetu imamo i dečju psihologiju i razvojnu psihologiju i pedagogiju, naravno da smo stručni i po tom pitanju. Jedino što su nam u međuvremenu natovarili da budemo defektolozi jer su uveli inkluziju a onda se neko setio da možemo da predajemo i digitalni svet, da objašnjavamo učenicima 4. razreda oš šta su algoritmi i da pravimo programe... ne mogu više da nabrajam za šta su nas sve obučili i šta sve radim u toku svog radnog vremena jer je ionako mišljenje da mi ništa ne radimo...
Imao sam I ja gomilu predmeta pa ne znaci da sam strucan u svemu sto sam ucio. Kada kazem koleginice mislim da uciteljice koje su tu trebale da primete jer su sa decom provele 4god.

Ma da, mi smo neuki da koristimo i zoom i sve moguće načine da prenesemo deci online znanje pa vidim kako je to bilo uspešno samo zato jer smo mi glupi pa ne umemo to da uradimo .. A ako nemam za internet jer i ja ima više dece, to onda nije problem? Moju decu ne treba niko da uči, recimo ? Kao da ne shvatae da smo i mi roditelji pobogu...mojoj deci ja kupujem telefone i uređaje, takođe, niko mi ne kupuje. I još jedno pitanje, kupiš alat kojim zaradiš, je l tako? E vidiš, ja kupim al ne zaradim dovoljno da imam da kuipm još neki alat...
Баш ме занима којим алатима се служите за време наставе а да их вам није школа обезбедила?
Проблем је у вашем безобразлуку, који си управо презентовала у упису који сам цитирао. Купујеш алате? Предајеш мехатронику?
Мом сину стручан предмет аутоматике 'предавала' је професорка која нема благог појма ни шта је аутоматика.
Сви професори у школи су то знали, сва деца и сви родитељи, прихватам део сопствене кривице што сам ћутао о томе.

Ti ces da mi kazes? Znaci kada si me u osnovnoj napali nozem da bi otmu patike nije bilo nasilja?. Reci mi ako nije tajna, koliko imas godina?
Početak tvoje rečenice" ti ćeš da mi kažeš" nastavak je " znaš li ti ko sam ja"? Verovatno mogu baka da ti budem...ili majka po godinama. Ali, sasvim nebitno....ti znaš bolje...

Баш ме занима којим алатима се служите за време наставе а да их вам није школа обезбедила?
Проблем је у вашем безобразлуку, који си управо презентовала у упису који сам цитирао. Купујеш алате? Предајеш мехатронику?
Мом сину стручан предмет аутоматике 'предавала' је професорка која нема благог појма ни шта је аутоматика.
Сви професори у школи су то знали, сва деца и сви родитељи, прихватам део сопствене кривице што сам ћутао о томе.
Važi, očito si jako stručan jer si imao prilike da ti se deca školuju pa si mogao da proceniš da smo SVI nestručni, neradni itd, itd... zbog takvih, nalik tebi, prosveta nam je tu gde je. Zapitam se ima li svrhe i menjati nešto jer vama je očito jako lepo, bez obzira što su vas školovali nestručni i neradni. A verovatno da ste sve sami naučili, zaboravih da postoji i ta mogućnost, tako da, tačno, ne trebaju škole, niti obrazovanje. Inače, neke škole nemaju ni najosnovniji papir za kopiranje, pa kupujemo :mrgreen:

Važi, očito si jako stručan jer si imao prilike da ti se deca školuju pa si mogao da proceniš da smo SVI nestručni, neradni itd, itd... zbog takvih, nalik tebi, prosveta nam je tu gde je. Zapitam se ima li svrhe i menjati nešto jer vama je očito jako lepo, bez obzira što su vas školovali nestručni i neradni. A verovatno da ste sve sami naučili, zaboravih da postoji i ta mogućnost, tako da, tačno, ne trebaju škole, niti obrazovanje.
Тачно. овакво не треба. Најлакше је пребацити кривицу на родитеље који примећују вашу неспособност у преношењу знања.
Већ сам те питао, зашто не постоји некакво наставничко удружење за унапређење наставе?
Нећемо ваљда ми лаици подносити захтеве за увођење швајцарског модела школовања?

Тачно. овакво не треба. Најлакше је пребацити кривицу на родитеље који примећују вашу неспособност у преношењу знања.
Већ сам те питао, зашто не постоји некакво наставничко удружење за унапређење наставе?
Нећемо ваљда ми лаици подносити захтеве за увођење швајцарског модела школовања?
Znaš da ne postoji nastavničko veće koje radi na unapređivanju nastave ? Koje prebacivanje krivice na roditelje, gde ti to vidiš u mom postu? Ok, to bi bilo to. Laku noć ti želim.

Zapitam se ima li svrhe i menjati nešto jer vama je očito jako lepo, bez obzira što su vas školovali nestručni i neradni.
Само слепац не примети да нам деца из школа излазе нестручна и неспособна за обављање посла за који су се школовали.
Сваки ебени предмет је важнији од праксе која треба хлебом да их храни.
Ово се не односи на факултете, нисам упућен у тренутно стање истих.

Само слепац не примети да нам деца из школа излазе нестручна и неспособна за обављање посла за који су се школовали.
Сваки ебени предмет је важнији од праксе која треба хлебом да их храни.
Ово се не односи на факултете, нисам упућен у тренутно стање истих.
Ajde još ovo. Znaš li da smo se bunili i protiv toga, tj za izmenu i reforme srednjih škola? Jesi li primetio da su nas saslušali i usvojili predloge? Mislim da nisi jer se svi više bave prepiračavanjem kako su SVI profesori i nastavnici loši.

Znaš da ne postoji nastavničko veće koje radi na unapređivanju nastave ? Koje prebacivanje krivice na roditelje, gde ti to vidiš u mom postu? Ok, to bi bilo to. Laku noć ti želim.
zbog takvih, nalik tebi, prosveta nam je tu gde je.
Па шта ради то веће кад педесет година није у стању барем схватити шта не ваља?

Back