Osnovana Partija radikalne levice

Prle kako reče korisnik Smirnoff
1599558079532-png.760524

1615295948631.png

Član Predsedništva Partije radikalne levice za Danas o razlazu sa Jovom Bakićem

Zlatić: Poruka „srećan put u Angolu“ neprimerena je našoj stranci

Žao mi je što je Jovo Bakić istupio iz partije, njegov doprinos dosadašnjem radu je bio izuzetan, ali ne možemo graditi ozbiljnu organizaciju ako nismo spremni da se međusobno otvoreno kritikujemo na partijskim organima – kaže za Danas Ivan Zlatić, član Predsedništva Partije radikalne levice, iz koje je nedavno istupio sociolog Jovo Bakić, inače osnivač te političke organizacije i član izvršnog odbora.

Zlatić: Poruka srećan put u Angolu neprimerena je našoj stranci 1

Piše: Snežana Čongradin 09. marta 2021. 12.34

Prema rečima Ivana Zlatića, deo članova i članica Predsedništva i Glavnog odbora je kritikovao način na koji je na tribini „Srbija nije kolonija“, 27. februara, na kojoj je govorio u ime PRL, Jovo Bakić odgovorio na pojedina pitanja o imperijalizmu i o romskoj zajednici u Srbiji.

– Konkretno, i ja mislim da na tribini koja ima za temu antiimperijalizam nije bilo primereno da se na postavljeno pitanje odgovori: „Srećan put u Angolu“, i žao mi je što je takav komentar o jednoj afričkoj zemlji iznet na našoj tribini u ime PRL. Povrh toga, komentari koje je Jovo Bakić dao u odgovoru na pitanje o politici partije prema romskoj zajednici takođe ne odražavaju naš stav, mi ne mislimo da je na potlačenima odgovornost da prepoznaju našu, ili bilo koju drugu partiju kao svoju – zaključio je Ivan Zlatić.

Sociolog Jovo Bakić je za prekjučerašnji broj našeg lista rekao da se na potez istupanja iz Partije radikalne levice odlučio zbog uvreda i moralno-političkih lekcija nekih članova koje su mu pojedinci iz vrha partije uputili.

„Predsedništvu je zasmetala kritika kineskog imperijalizma, optužen sam za nepoštovanje programa u javnim nastupima, a čak mi je zameren i anticiganizam. Sve u svemu, posle uvreda i moralno-političkih lekcija nekih članova predsedništva i nedovoljne reakcije članstva Glavnog odbora, razumeo sam da u toj partiji nema mesta za mene, pa sam je napustio“, zaključio je naš sagovornik.

Početkom septembra prošle godine Socijaldemokratska unija, stranka koja pod ovim nazivom postojala od 1996. godine, promenila je ime u – Partija radikalne levice. Jovo Bakić je na Kongresu PRL izabran za člana Glavnog odbora, tela koje određuje strateško usmerenje partije.

U Srbiji sve partije imaju identican ili slican program kao LDP,
Не, ЛДП је странка која се залаже за нео-либералну економију и као таква је дијаметрално супротна партији Радикалне левице. На пример, робовласнички Закон о раду који је донела скупштинска већина СНС, а који максимално штити газду док радника у потпуности обесправљује, један је од идеала за које се залагао ЛДП јер нема тзв. директних страних инвестиција без таквог Закона о раду.
a drug Jovo izgleda udario na "svetinju"
Прави разлог избацивања Неустрашивог Друга Јова, и то баш сада, јесте тај што ће овог пролећа бити одржан Конгрес уједињења где ће се партији из које је избачен да се придружи више левичарских организација и радничких синдиката у циљу стварања једне озбиљне и праве радничке партије шта недостаје на политичкој мапи Србије, а сазнало се да је Неустрашиви Друг Јово режимски провокатор који је планирао да уз помоћ БИА и провокатора из опскурне организације под контролом полиције "Marx21" постане председник Партије, а да је онда подведе режиму. Слично као када је по налогу *******ог и уз помоћ поменутог "Marx21" својевремено уiебо Левицу Србије на самом почетку тако да се више никада није опоравила. Нажалост, тај задатак је успешно обавио. Неустрашиви Друг Јово се иначе сам хвалио састанцима са *******им, с тим што је наравно слагао да је понуду одбио.

Jednom recju, on je bio neki Vucicev "Jova Nevolja"?
To si hteo da nam kazes?
У време када је Ципрас са Сиризом победио у Грчкој, постојао је повољан ветар да се направи нешто слично у Србији. Неустрашиви Друг Јово добио је задатак да синергију поквари тако што је са Борком Ћеом кренуо у оснивање Левице Србије, написао је програм (читај: преписао од тадашње Комунистичке партије Јошке Броза), а онда у критичном моменту оставио Ћеа и кренуо да га пљује по медијима. Врло је било битно десничарском режиму, нарочито пред усвајање горе поменутог робовласничког Закона о раду, да се не појави нека "српска Сириза".

У 2020. години до сада, ово је убедљиво најлепша веста која нам је дошла из опозиционог дела Србијанске политике. Јер, управо оваква партија је оно шта највише треба Србији и Србијанцима, а који су сада понижени, потлачени и експлоатисани у сопственој држави коју су сами и без ичије помоћи својом крвљу створили. Зато пожелимо срећу и просперитет Радикалној левици!
А председник Јово Бакић. Баш прави Србијанац. хахахахахахаха

Директор центра за конкретну политику Драган Поповић о најновијој изјави Неустрашивог Јова Бакића да [Србијански, прим.комшија] "народ има власт какву заслужује". Oд 6:38

А председник Јово Бакић. Баш прави Србијанац. хахахахахахаха
Неустрашиви Јово Бакић не да није председник Радикалне левице (био је члан Главног одбора, чак ни члан Председништва РЛ није био), већ је избачен из партије.

Pogledajte prilog 760508

Osnovana Partija radikalne levice

Pogledajte prilog 760509

07. Sep. 2020

Na 12. redovnom kongresu Socijaldemokratske unije, koji je imao izborni karakter usvojeni su predlozi novog Programa i programskog dokumenta Deklaracije o radničkim pravima, predlog novog Statuta, čime je ime stranke promenjeno iz Socijaldemokratska unija u Partija radikalne levice.

Usvojeni su programski ciljevi stranke u skladu sa predlogom novog Programa, promena naziva Socijaldemokratske omladine u Radnička omladina i Foruma žena u Front žena. Sva dokumenta će javnosti biti dostupna u narednim danima na sajtu stranke.

Kongres je predstavljao završnicu procesa ujedinjenja levih snaga u Srbiji u parlamentarnu borbu, koji je započet pozivom Socijaldemokratske unije iz 2018. godine. Taj proces je nastavljen kroz zajedničku saradnju protiv nasilnih iseljenja, protiv izgradnje minihidroelektrana, i kroz ujedinjenje pojedinki i pojedinaca iz Levog samita Srbije, Diema25, članica i članova studentskog pokreta iz Novog Sada i Beograda.

Na stranačkim izborima izabran je novi sastav stranačkih tela.

„Partija radikalne levice se bori za socijalističko društvo zasnovano na jednakosti, solidarnosti, slobodi, demokratiji, internacionalizmu, antiimperijalizmu i antifašizmu, društvo u kojem će ljudi biti važniji od profita. Zalažemo se za Srbiju kao sekularnu republiku u kojoj su garantovani dostojanstven rad slobodan od izrabljivanja, krov nad glavom, zdrava hrana i životna sredina, besplatno zdravstvo i obrazovanje, rodna ravnopravnost i prava manjina.“ iz programa Partije radikalne levice.

link

У 2020. години до сада, ово је убедљиво најлепша веста која нам је дошла из опозиционог дела Србијанске политике. Јер, управо оваква партија је оно шта највише треба Србији и Србијанцима, а који су сада понижени, потлачени и експлоатисани у сопственој држави коју су сами и без ичије помоћи својом крвљу створили. Зато пожелимо срећу и просперитет Радикалној левици!
💩💩💩
Screenshot_2021-04-14-15-12-59-909_com.android.chrome.jpg

Back