Osnovan "fantomski" pokret "Kopaćemo" za podršku projektu Jadar: "Delujemo anonimno, iz bezbednosnih razloga"

Ja tvrdim da udruzenje kopacemo postoji odavno ...
I tacno je da zele da ostanu anonimni...

To je sve istina..

Ne mogu vam predloziti neku konkretnu raskrsnicu, ali kod cvetkove pijace, kod vuka , sve su to mesta gde clanovi udruzenja kopacemo i kopamo , redovno obavljaju svoje aktivnosti...

To kad uvali palac u nos, pa ako ne dobacuje, pa krene kaziprst pa malo mesi malo dodaje kvasac....dok se ceka zeleno , nema omaske o clanskoj pripadnosti...

Nekad je bilo kontramiting na miting a sad je kontrapokret na pokret.

Meni to deluje kao nova tehnika manipulacije, naprednjaci su uvek bili inovatori. Pa ako ne mogu da uguše pokrete, oni će da naprave svoje. Pretpostavljam da je ideja da se napravi konfuzija, imaćemo anti-kopače i kopače. Ideja je da fokus borbe ne bude narod-režim već narod-narod i onda će stručnjaci da preseku (naravno režimski). Prepostavljam da su članovi ljudi iz SNS odbora i istaknuti funkcioneri državnih službi. Sad im je to radni zadatak. Zato i moraju da se kriju. Inače, vrlo interesantna dosetka, baš kreativno, treba videti kakve će rezultate doneti.

Ево мало шта кажу научници:

Рио Тинто и професори који су им радили студију траже повлачење научног рада против пројекта Јадар

Троје научника из Србије, који су учествовали у изради прелиминарних студија о процени утицаја на животну средину пројекта Јадар и главни научник Рио Тинта др Најџел Стјуард затражили су од међународног стручног часописа „Nature – Scientific Reports“ повлачење чланка Драгане Ђорђевић и сарадника о Пројекту Јадар. Како су навели из Рио Тинта, повлачење чланка се тражи због „чињеничних нетачности, недоследног примењивања научне методологије и бројних других мањкавости“.

Као значајан недостатак рада др Ђорђевић, они наводе „манипулисање референцама“ и нетачне чињенице.

„У раду се погрешно наводи да површина коју би пројекат заузео износи између 2.031 и 2.431 хектара. Међутим, јавно доступни подаци показују да централно подручје пројекта с рудником и постројењем за прераду обухвата свега 220 хектара, а са депонијом индустријског отпада у долини Штавице укупно 388 хектара“, пише у саопштењу Рио Тинта.

Додаје се да је у раду нетачно наводи да ће се индустријски течни отпад складиштити у близини река Коренита и Јадар, које су склоне плављењу.

Јавно су доступни подаци, које Ђорђевић и сарадници нису узели у обзир, да се предложена локација отпада недвосмислено налази изван плавних подручја, као и да је предвиђен чврсти, а не течни отпад“, истиче се у саопштењу.

https://www.google.com/url?sa=t&sou...AQFnoECBAQAQ&usg=AOvVaw2fdbvLBf0xNe9bxe6ZajrE

Нема ту науке, а ништа није ни потврђивано из угла Рио-Тинто.

Није довољно негирати Проф.Др. Д.Ђорђевић

Član 74 Ustava:
"Svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i na blagovremeno i potpuno obaveštavanje o njenom stanju. Svako, a posebno Republika Srbija i autonomna pokrajina, odgovoran je za zaštitu životne sredine. Svako je dužan da čuva i poboljšava životnu sredinu."

Član 2 stav 1 tačka 8 Zakona o zaštiti potrošača:
"Osnovna prava potrošača su pravo na: (8 ) zdravu i održivu životnu sredinu - život i rad u sredini koja nije štetna za zdravlje i dobrobit sadašnje i budućih generacija, pravovremeno i potpuno informisanje o stanju životne sredine."

Član 74 Ustava:
"Svako ima pravo na zdravu životnu sredinu i na blagovremeno i potpuno obaveštavanje o njenom stanju. Svako, a posebno Republika Srbija i autonomna pokrajina, odgovoran je za zaštitu životne sredine. Svako je dužan da čuva i poboljšava životnu sredinu."

Član 2 stav 1 tačka 8 Zakona o zaštiti potrošača:
"Osnovna prava potrošača su pravo na: (8 ) zdravu i održivu životnu sredinu - život i rad u sredini koja nije štetna za zdravlje i dobrobit sadašnje i budućih generacija, pravovremeno i potpuno informisanje o stanju životne sredine."
"Осим ако госим преЦедник не одлучи друкчије, уз накнадно одобрење скупштине (мумија). Амин!" :namcor:

Ljudi znate vi koliko je lako napraviti orjentir kopamo...
Posaljes kamion sa sumnjivo belim kamenastim sadrzajem i imas 100 pozicija oko Jadra...
To niko zivi ne moze da pokrije...
Ima da bude zaebancija kao sto se ugalj kopao 25h a masine stoje nisu ni upaljene....a , to je tajna, e ebiga sad , nije to iz te price, druga prica, druga prica...

Sa 25 kamiona mozes 2500 ljudi da vucaras ovamo tamo onamo.....i to svaki dan,
Pa kom pre dosadi....ovima u kamionu placeno , ovima oko kamiona ne znam...nije...

To je kad se igras sa ludakom kao sto je SNS rezim....tu nema mere i granice, a postenja, to je tacno ono sto ste trazili , mislim na sve....da je postenije bilo bi naivno , ovako je namazano....

Видим, удружио си се са њима. Чак си и Војводу Мишића скинуо са аватара.

Брзо се враћај на прави пут, капетане.
па јеси ти ћорав да не кажем глуп па не умеш да читаш ?

објансио сам ти да сам аватар Војводе Мишића уклонио - уклонили су ми га. Разлог , кршење правилника форума.

У правилнику стоји што сам и проверио, да аватари са ликом војника или официра нису дозвољени!

јел ти сад јасно варена овчија главо и не прозивај ме са глупостима и лажима!

мој пут је пут чојства поштења. ту нема мјеста за жуту банду коју ми приписујеш .
али нема ни мјеста лоповлуку или мизерији коју власт показује било то теби мило или криво.

мизерија је оно обраћање председника једној певаљки, и још спуштање на ниво кафанског дрипца кадас е није могао суздржати да не каже да о њој мисли све најгоре.

мизерија било ти мило или криво.

опет и та глупа небитна афера са небитном певаљком коју не воле ни у хрватској је очито параван ѕа нешто...

не би се он бакћао са том глупошћу тек тако...

па јеси ти ћорав да не кажем глуп па не умеш да читаш ?

објансио сам ти да сам аватар Војводе Мишића уклонио - уклонили су ми га. Разлог , кршење правилника форума.

У правилнику стоји што сам и проверио, да аватари са ликом војника или официра нису дозвољени!

јел ти сад јасно варена овчија главо и не прозивај ме са глупостима и лажима!

мој пут је пут чојства поштења. ту нема мјеста за жуту банду коју ми приписујеш .
али нема ни мјеста лоповлуку или мизерији коју власт показује било то теби мило или криво.

мизерија је оно обраћање председника једној певаљки, и још спуштање на ниво кафанског дрипца кадас е није могао суздржати да не каже да о њој мисли све најгоре.

мизерија било ти мило или криво.

опет и та глупа небитна афера са небитном певаљком коју не воле ни у хрватској је очито параван ѕа нешто...

не би се он бакћао са том глупошћу тек тако...
Баш су безобразни.

Мада, нзм због чега би стављање таквог аватара били кршење правилника??

Баш су безобразни.

Мада, нзм због чега би стављање таквог аватара били кршење правилника??
јбг такав им правилник каже не битно са које је стране и националности војник или официр

по мени глупости и безобразлук ниеј исто ставити војводу мишића и павелића или готовину... ал ајде правилник је правилник

То си и праву..
зато, не нападај ме глупостима и небулозама о жутим бандитима!

а ѕа вучића ? па муља нешто, неку муљарију прикрива чим се ухватио ових глупих певаљки и тема које га ниејсу достојне!
опет је неко свињарију направио у снс , неке паре се макнуле па се сад намешта јер ће сви по њему да опале... и онда крене да замазује очи није први ни последњи...

но боље му је да мање прича у последње време. сам себе убрљава. једна певаљка из хрватске и један баја љаксе нису његов ниво интересовања као ПРЕДСЕДНИКА.

углавном не намећи ми стоку жуту на плећа

УПАМТИ ОВО

вучић ће пасти збо глупости и лоповлука његових у снс

ни дунав ни сава неће моћи могу да их оперу а не он

само што за све се овде криви председник или главни у странци

јбг ма колко одвратан био ттадић знаш и ти да м углаве дођоше она стока алава лоповска пајтић новаковић шутановац ђилас....

по мени је нромално да се председник офатира на власти, нема ни једнго у свету који се није овајдио... јбг будимо реални...али ми се чини да много тутубана алавих око њега широм србије има без имало мозга па све афере по њега на грбачу

Da bi se dobio bolji utisak o tome koliko je sliv Jadra mali u poređenju sa slivovima većih reka u Srbiji, navodimo podatke o površinama neposrednih slivova reka: Dunav 81.560 km², Sava 16.160 km², Velika Morava 38.260 km², Južna Morava 15.696 km² i Zapadna Morava 15.313 km². Takođe, važno je napomenuti i da ukupan udeo proticaja sliva reke Drine u Srbiji (kojoj pripada i sliv Jadra) iznosi oko 3,34% u odnosu na ukupne proticaje na teritoriji Srbije.

Jadar je samo dok se ne ulije u Drinu , posle nije Jadar.....

Back