Osnivanje turske Imperije "Turan"

Central Asia.jpg


Mapa Centralne Azije
 
Predstoje jos vaznijih konflikta izmedju Rusije i Amerike od sadasnje ukrajinske krize. NATO se mora pribliziti Rusiji i Kini preko turkijskih zemalja a zna se koliko su te stepske drzave bogate prirodnim resursima a strateski, vrlo vazne za Zapad i to sve na kraju u korist osnivanja Turana. Nakon pristupanja Zapadnog Balkana EU, slijedi sirenje EUa ka juznokavkaskim zemljama a to su: Gruzija, Armenija i Azerbejdzan.
 
Republika Turska je od samog raspada SSSRa ublazila granicu prema turkijskim drzavama i prihvatila studente koji se skoluju u Istanbulu ili Ankari. Da li je moguce ujedinjenje turkijskih drzava pod nekadasnjim nazivom "Turan"?
Туркестан, али није реално. Ердоган је више сунитски орјентисан нехо пан-туријски
 
Киргизи су дуго времена држали Казахе као робове лол
Ko zna šta au sve radili po Kirgiziji i u delu sadašnjeg Kazahstana na granici sa Kirgizijom. Turanski (turski) narod Hazara su istrebili drugi tursko-Tatarski narodi, isto veći deo stanovništva nekadašnje Zlatne Horde - jedni Tatari protiv drugih, i tako nekoliko vekova dok jedni nisu praktično istrebljeni. Sadašnji “starosedeoci” tih krajeva koji govore tursko-tatarskim jezicima su se tu naselili tek posle uništenja Zlatne Horde i većeg dela njenog originalnog stanovništva, i sad neki tvrde sa su joj “naslednici” iako govore turskim jezicima iz druge grupe.
 
Poslednja izmena:

Back
Top