Osnivač bugarske stranke ATAKA traži ujedinjenje sa Srbijom!

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Bugarska%20zastava_1000x0.jpg
Bugarska zastava

Bugari bi da sa Srbijom prave Pravoslavni savez na Balkanu!
Pavel Šopov, osnivač najpopularnije patriotske stranke u Bugarskoj,” Ataka” i potpresednik bugarske Skupštine i narodni poslanik poslaničke grupe „Ujedinjeni patriote”, Javor Notev, saglasili su se da bi i za Srbe i za Bugare bilo dobro da se ujedine u svojevrsni Pravoslavni savez.
- Mi vidimo odnose između Srba i Bugara kao deo sveukupnih odnosa između pravoslavnih naroda. Smatramo da nam je potreban novi Pravoslavni Balkanski savez. Nešto slično što postoji u Višegradskog četvorci, a ovo će se razviti na još višem stepenu. Zapamtite ovo što sam rekao. Moglo bi, u nekom trenutku, i da se stigne do neminovnosti da Evropski Savez bude i sa Rusijom, ali ne ova EU sa briselskim činovnicima kojima se komanduje iz Vašingtona, već nam treba savez evroskih naroda koji je definisao veliki De Gol - rekao je bugarski poslanik Pavel Šopov. On je dodao i da apsolutno ne postoje negativne tendencije Bugara prema srpskom narodu.
- Naprotiv, odnosi su vrlo topli i srdačni. Skoro svi u Bugarskoj imaju ponekog prijatelja u Srbiji, kada svratim u srpsku crkvu Svetog Marka ja se osećam kao kod kuće - istakao je Pavel Šopov gostujući u emisji “U centar“.
Komentarišući ovu ideju istoričar Predrag Marković za “Alo!“ kaže da ona ima istorijsko uporište.
- Ti planovi su zapravo prvobitni planovi Jugoslavije koji su često uključivali i Bugarsku. Dakle, to je samo povratak na staru istorijsku tradiciju. Odnosi između srpskog i bugarskog naroda su sada stvarno odlični, mi sa Bugarima više nemamo nikakav problem. Bugari su narod koji izuzetno voli srpsku kulturu i tradiciju, obožavaju srpski roštilj, filmove, muziku...Sada kada više nemamo sukob oko Makedonije mi bismo sa njima dobro funkcionisali sasvim - objašnjava Marković.
http://www.alo.rs/bugari-traze-ujedinjenje-sa-srbijom/114376
*********************************
Не веруј Данајцима и када ти дарове доносе!
 

Back
Top