Quantcast

Oslobođeni akteri afere "Kofer"

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.544
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/234249/Oslobodjeni-akteri-afere-Kofer
VIŠI SUD U BEOGRADU
Oslobođeni akteri afere "Kofer"

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio optužbi bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera Socijalističke partije Srbije Vladana Zagrađanina za uzimanje mita radi vraćanja dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci, saopštio je danas taj sud.
Tom odlukom, potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu iz maja 2010. i kao neosnovana odbijena žalba tužilaštva protiv aktera afere "kofer".

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepeni sud je pravilno utvrdio činjenično stanje i pravilno zaključio da nije dokazano da su Simić i Zagrađanin izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret - navodi se u odluci.

Simić je bio optužen da je od predstavnika “Dunav TBI grupe” tražio mito u iznosu od dva miliona evra, da bi obezbedio toj kompaniji dozvolu NBS za obavljanje poslova finansijskog lizinga.

Zagrađanin je bio optužen da je Simiću pomogao da stupi u kontakt sa predstavnikom “TBI grupe” Vladimirom Cizeljom, odnosno za pomaganje u krivičnom delu primanja mita.

Sudsko veće Višeg suda, kojme je predsedavao Danko Laušević, zaključilo je da nije dokazano krivično delo koje se Simiću i Zagrađaninu stavlja na teret.

Tokom postupka saslušani su brojni svedoci, medju kojima su bili i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, guverner NBS u ostavci Radovan Jelašić i direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević.

Sudija Laušević rekao je da je utvrđeno da Simić nije mogao da “TBI grupi” da da saglasnost za obavljanje finansijskog lizinga jer to nije u njegovoj nadležnosti, već da to može da čini samo guverner NBS.

Sudsko veće je navelo da nije dokazano ni da je Simić tražio novac od bilo koga iz “TBI grupe”, pa ni od Vladimira Cizelja.

Takođe, dokazano je da Simić nije preuzeo aktn-tašnu sa 100.000 evra koja je uneta u njegov stan.

Simić je uhapšen 11. januara 2006. godine zbog sumnje da je u svom stanu u Beogradu primio mito od 100.000 evra. Novac je bio u koferu, koji je Zagrađanin uneo u Simićev stan, zbog čega je slučaj dobio naziv “afera kofer”.
..................
........................
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Знао сам да људи нису криви...
Ипак...то су Ивини социјалисти...
:dash: :dash: :dash:
 

Ribar

Poznat
Poruka
9.186
Koliko se da videti u pitanju je ukupno 2 000 000 (dva miliona!) evra.
Normalno je da su akteri oslobođeni! Oni znaju da kradu!
Da je neko ukrao 10 evrocenti - išao bi u zarvor! I treba! Ko ga tera da radi nešto što ne zna!

U bolji život mogu da vode samo oni koji znaju! Neznalice neka prvo nauče!
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.