Osloboboditi RAM

Tzar

Elita
Poruka
17.393
Imas memreduct program.

Pustis ga da pogasi sta se ne koristi u memoriji.

Moze i dok igras igre ili sta vec radis.

Ali generalno nov kompjuter je jedino resenje.

I kad uzimas novi 32 gb rama je 15-16 hiljada i obavezno m.2 ssd disk racunaj 12k. Letece kao ludo.

BLANKED

Elita
Poruka
20.452
Probaj povecaj Virtuelnu memoriju. Moze da "drzi vodu" :lol:
Takodje pogasi nepotrebne servise to je windows 7 davno je bilo zaboravio sam ali sad ih kopam malo na netu
Ides start - pa kucas "Run" i u run dijalogu upises "services.msc" pa enter

HomeGroup Provider - ako nemas vise racunara u kuci koji su umrezeni - ne treba ti
Homegroup Listener - isto mozes da gasis
SSDP Discovery - (povezano sa homegroup)
Windows Media Player Network Sharing Services (homegroup)
Windows Image Acquisitions (WIA) ( ako nemas neku eksternu kameru, skener ili sl. mozes da gasis)
Task Scheduler - (sa ovim mozes da eksperimentises ne treba ti osim ako neki programcic koristi to sto je retkost posto ne znam sta imas)
Error Reporting Service - ( bez problema)
Diagnostic Policy Service - (ovo je troubleshooting service, zaboravio sam kako funkcionise na sedmici mozes da gasis)
E sad iz glave
Remote desktop ( gasi jer verujem da se ne povezujes na ostale racunare preko rdp-a)
Print spooler - moj omiljeni :lol: gasi ga obavezno ako nemas stampac

ako se setim jos necega javim, nisam za glavnim racunarom inace bih upalio virtuelnu masinu da se igram malo sa sedmicom :lol:

BLANKED

Elita
Poruka
20.452
Da, kao alternativu mozes da instaliras recimo Linux Mate xfce, to je lagana verzija a ima user friendly interface koji podseca na Windows i ne guta mnogo resursa.
Imas software manager odakle skidas programe klikom tako da ti i ne treba neko znanje u konzoli, bas je GUI orijentisan , mozes da koristis chrome mozillu, open libre Office. i sl. ne moze bas da zameni windows sa svim aplikacijama ali ja sad i ne verujem da koristis neke specijalne programe sa 4 giga rama.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.588
Da, kao alternativu mozes da instaliras recimo Linux Mate xfce, to je lagana verzija a ima user friendly interface koji podseca na Windows i ne guta mnogo resursa.
Imas software manager odakle skidas programe klikom tako da ti i ne treba neko znanje u konzoli, bas je GUI orijentisan , mozes da koristis chrome mozillu, open libre Office. i sl. ne moze bas da zameni windows sa svim aplikacijama ali ja sad i ne verujem da koristis neke specijalne programe sa 4 giga rama.
Ma jok, ako vrti krstaricu, a ne gasi browser samo to posle dan pojede 2 giga rama...