- Poruka
- 16.467
Koji su nacini da rasteretim RAM memoriju, koci mi komp...WIN7 ?
Koci samo ako nemas dovoljno RAM-a, ako swapuje bolje probaj Win 10, on ima zswapKoji su nacini da rasteretim RAM memoriju, koci mi komp...WIN7 ?
Ako imas SSD, nema svrhe raditi defragment. Pogledaj u task manageru sta ti jede ram?Imam dva tri taba u broseru maksimalno otvorena...
Neki softver mozda ima li da pomogne to, defragment lupam..
?
4 Giga RAMa, Pentium, 2,9 GHkoji komp, koliko rama?
može li da se doda ram i ssd ako nije do sada?
system idle processAko imas SSD, nema svrhe raditi defragment. Pogledaj u task manageru sta ti jede ram?
Nema veze sto je idle, gledaj kolko sta zauzima...4 Giga RAMa, Pentium, 2,9 GH
system idle process![]()
92-97% prosek...Nema veze sto je idle, gledaj kolko sta zauzima...
Sta 92-97%? To je mera kolko sta opterecuje procesor. Zbog toga isto moze da secka. Poubijaj te procese sto ti tolko opterecuju procesor....92-97% prosek...
Da, uglavnom 95% opterecenje...Sta 92-97%? To je mera kolko sta opterecuje procesor. Zbog toga isto moze da secka. Poubijaj te procese sto ti tolko opterecuju procesor....
Znas kako, ako ti toliko system idle process uzima, nema brige, cpu nije opterecen, a sad potrazi kolko sta zauzima memorije...Da, uglavnom 95% opterecenje...
Pa jedino System ISLE onda da terminiram, sta ce biti ??![]()
Aha.Znas kako, ako ti toliko system idle process uzima, nema brige, cpu nije opterecen, a sad potrazi kolko sta zauzima memorije...
Koji proces?92-97% prosek...
Aha.Gde to da vidim.. ?
4 Giga RAMa, Pentium, 2,9 GH
system idle process![]()
System Idle Process u TaskuKoji proces?
Kliknuo sam na Resourse Monitor, uglavnom ima ih vise, ali sva su vezana za pretrazivac...Ne znam koja bih iskljucio da me ne zakine nesto dalje u surfu.
- Click on “Task Manager”
- Click on the “Performance” tab and check the section titled “Memory”
restartuj browser i koristi samo jedan tab. Restart ce ti znatno osloboditi memoriju.System Idle Process u Tasku
Kliknuo sam na Resourse Monitor, uglavnom ima ih vise, ali sva su vezana za pretrazivac...Ne znam koja bih iskljucio da me ne zakine nesto dalje u surfu.
Mislim da on to vec dobro znaI kad uzimas novi 32 gb rama je 15-16 hiljada i obavezno m.2 ssd disk racunaj 12k. Letece kao ludo
Ma jok, ako vrti krstaricu, a ne gasi browser samo to posle dan pojede 2 giga rama...Da, kao alternativu mozes da instaliras recimo Linux Mate xfce, to je lagana verzija a ima user friendly interface koji podseca na Windows i ne guta mnogo resursa.
Imas software manager odakle skidas programe klikom tako da ti i ne treba neko znanje u konzoli, bas je GUI orijentisan , mozes da koristis chrome mozillu, open libre Office. i sl. ne moze bas da zameni windows sa svim aplikacijama ali ja sad i ne verujem da koristis neke specijalne programe sa 4 giga rama.