Oslabila konekcija..

sinnke

Buduća legenda
Poruka
34.032
Meni je isto 31.2 kbps i imam PCM. Mislim da ovi koji nemaju PCM (odnosno imaju mogucnost za adsl) da bi im konekcija trebala biti do 50.6 kbps. Ali to uvek varira. Kod mene ili je 28.8 ili 31.2.
 

zanzi

Zainteresovan član
Poruka
151
Verovatno je u pitanju starost (mladost) telefonske centrale. Kod mene je uglavnom na 40.0, nekad ode do 41.2. Kod dvojice drugara sam gledao, kod jednog je od 27 do 33 uglavnom, nekad mu ode do 38.6, a kod ovog drugog stoji na 44. Sva trojica koristimo razlicite centrale, pa smatram da je to u pitranju. Ali i dalje nismo dali odgovor zasto varira ako se koristi isti nalog (provajder).
 

zanzi

Zainteresovan član
Poruka
151
Kontaktirali smo lokalnog provajdera, rekli o cemu se radi i kako se manifestuje problem, s kog broja idemo na net (zna se po delovima grada i po prve tri cifre kakva je centrala, da l' je matora i slicno), i on nam rekao da tu mora da bude minimum 44.0 i da modem nije u redu. OK, kupljen drugi modem, zamenjen i dobijemo maximalnih 31.2, ali za razliku od sinoc, radi mnogo bolje. Tako da meni i dalje nije najjasnija situacija (ja sam menjao modem i instalirao novi), pa ako neko ima bas konkretan odgovor, bilo bi lepo da ga napise. Bez ljutnje, ali nema razloga da pisete vase pojedinacne vrednosti brzine vec probleme (ako ih ima) i resenja. Pozdrav.
 

cvetko_a

Primećen član
Poruka
711
Evo moje iskustvo.Doskora sam imao ugradjen PCM uredjaj i konekcija je bila jedva 21.Kada su me prebacili na novu centralu prvih dana sam imao 50 pa i 52.postepeno kako su ukljucivali ostale korisnike na centralu tako je i moja konekcija u padu.Sada imam konekciju na 45.2 provajder BUG.Mada i to nije vazno jer desava se nekada da prikaze 40 a (imas opciju recimo ides na task menager pa na networking) i tu se desi da send je 0 a i received je 0 i nikako nemogu otvoriti nijednu stranicu.Dosada se nikad nije desilo da je primanje podataka vece od 75%.Obicno je to 25%.Mislim da kod tebe nije do modema(jer ja sam koristio genijus a sada us robotics koji drzi bolje konekciju ne dozvoljava konekciji da pukne)vec do guzve na centrali ili provajdera.
 

Top