OSKUDACIJA

chokolada:
Ajde mi reci gde ti je u Norveskoj jeftinije pa da i ja tamo kupim?! :shock:
Oslo. Bilo koji H&M je jeftiniji od slicnih robnih marki ovde.

@Majceki - ne šalje mi niko ništa. Otputujem i obučem se. I jeste jeftinije.
@Bliss - ni ja. I to i ne radim. :D

chokolada:
Ajde mi reci gde ti je u Norveskoj jeftinije pa da i ja tamo kupim?! :shock:[/QUOTE

zar ne mislite da neko treba biti prilicno bogat,hrabar i glup da bi kupio jeftinu stvar...ili pak skupu stvar u Beogradskim buticima...koji su uglavnom falsh?
...ne razumem zasto osudjujes nekoga ko ima mogucnosti da kupi stvari koje su sigurno 100 puta kvalitetnije od ovih ovde...
...a sto se tice ustedjevine...naravno da ce ustedeti...samim kvalitetom ona je vec sacuvala mnogo para u svom novcaniku...

baki 75:
Da li pokušavate na nečemu da uštedite i da li uspevate, čega se odričete? Juče vidim cipele koje mi se svidjaju da su sa 6000 snižene na 4000 i opet se mislim kako da ih kupim...Ne ynam kako uštedeti jer ako su lukyuz slatkiši, časopisi, šminka, ponekad odlayak u kafić , onda... :roll:

Taj mesec kad kupujes nesto onda moras sve izbaciti, kafice ostale troskove i ustedi se.

Izlasci puno para uzimaju pogotovo ako si musko jer sve placas, ja kako sam prestao placati curama imam para ko sheik.

Ima jedan najstedljiviji covek koji kad je otisao u penziju imao je brdo para.
On nikad nije nigde izasao a stedeo je do te mere da nije cak ni cipele imao nego je radio samo trecu smenu i nosio od oca cipele. Kad ovaj dodje s posla on mu ih uzme i s njima na posao.
Samo slatkisi su posebna prica to odnosi pare da to nije normalno.
I ne treba kupovati robu jako poznatih marki jer placas firmu a ne proizvod.
Samo sto je problem kod nas naleteti na robu nepoznate firme a da bude kvalitetna.
Ja sam sebi kupovao uglavnom u Austriji jer tamo je jeftina roba koja nema marku.

U italiji u Mercatone-u jakne zimske su bile duplo jeftinije nego kod nas, tako da ko god ima prilike da kupi vani nek kupi jer je jeftinije, ali nije nista kvalitetnije sve je to isto samo sto su tu napucane cene.

Bliss:
chokolada:
Ajde mi reci gde ti je u Norveskoj jeftinije pa da i ja tamo kupim?! :shock:[/QUOTE

zar ne mislite da neko treba biti prilicno bogat,hrabar i glup da bi kupio jeftinu stvar...ili pak skupu stvar u Beogradskim buticima...koji su uglavnom falsh?
...ne razumem zasto osudjujes nekoga ko ima mogucnosti da kupi stvari koje su sigurno 100 puta kvalitetnije od ovih ovde...
...a sto se tice ustedjevine...naravno da ce ustedeti...samim kvalitetom ona je vec sacuvala mnogo para u svom novcaniku...

Ma sere kvake. Sta mislis koliko je samo put do norveske kosta. Ili putuje busom dva dana.

Hvali se a misli da smo mi mutavi. Ajde u Italiji i moguce je ali Norveska... laz

sinnke:
Bliss:
Ma sere kvake. Sta mislis koliko je samo put do norveske kosta. Ili putuje busom dva dana.

Hvali se a misli da smo mi mutavi. Ajde u Italiji i moguce je ali Norveska... laz

mozdqa ti bolje znas...ali ja imam drugaricu kojoj rodjeni burazer zivi u Oslu...i kojoj on placa sve od puta preko smestaja...gardarebo do dolaska kuci...ne vidim zasto bi to onda bilo nemoguce?...nije ih puno...ali ima ih...

Juce sam otvorila ovu temu zbog cipela razmisljajuci kako tj. na koju karticu da ih kupim jer su obe skoro full al nisam im odolela Juce kupljene , a kad dodje plata videcu sta cu ... ;)

sinnke:
Taj mesec kad kupujes nesto onda moras sve izbaciti, kafice ostale troskove i ustedi se.

Izlasci puno para uzimaju pogotovo ako si musko jer sve placas, ja kako sam prestao placati curama imam para ko sheik.

\
Ne znam zasto obozavam ovog sinnke-ta :D
Sinnke nemo' se sekiras ja biti zensko. 8-)

nisam bila u oskudaciji
ali primetila sam da sam oko 25 godine izgubila one sulude impulse da idem u shopping svakog drugog dana... ufff... jos nisam iznosila svu onu garderobu od pre, na srecu nikad nisam pratila modu, pa su stvari nosive i dalje :D

u svakom slucaju, oni shopping impulsi poceli da mi se vracaju :)
:lol:

mmmmmmm
josh nekoliko sati i dem u kupovinu lalalalalal!!
Ja umem da stedim....AAAAAAaaaaaaaaaaaa...Ne. Cak ni onda kada nemam mnogo para,jer kada mi se nesto jako svidi ja to obavezno kupim pa taman to kostalo upravo onoliko para koliko imam...Ionako znam da mi se nista ozbiljno nece desiti ako kupim ono sto zelim,zaboga pare dolaze i odlaze,pa sta...

Oskudacija, tato
Oskudacija, mamo..

Mi najviše trošimo na neplanirane izdatke npr. riknu nam kola (što bi rekla Amf.), a imamo, neracinalno sasvim, 2 automobila, njen je bolji, moj je punoletan..Ili nam crkne nešto u klupatilu, stare hbga instalacije, pa sve cevi moraju da se menjaju.. i tako..nešto uvek se nešto desi neplanirano.
Mislim da najmanje trošimo na hranu, to je ok. stavka.
Što se tiče garderobe, to napolju kupujemo. BetČ, Grac, ali u Beogradu sve može da se nađe.
E, da..ima tu još jedna super stvar - imam drugove koji često putuju, na tim putovanjima ne idu u muzeje..tako da tax free mogu da kupim što mi treba. Ispod ruke, što bi se reklo..

ja jednostavno ostavim lovu kuci...ako mi se nesto stvarno svidi i ako mi nesto stvarno treba, vratim se pa kupim...kad imam lovu u dzepu...gotovo je, potrosim odmah.
najvise love ide u kucu...tapete tamo, plocice ovamo...djete izraslo iz hlaca...obnovi garderobu...
gdje stedim?
nemam pojma...ne kupujem gluposti...

mammy:
ja jednostavno ostavim lovu kuci...ako mi se nesto stvarno svidi i ako mi nesto stvarno treba, vratim se pa kupim...kad imam lovu u dzepu...gotovo je, potrosim odmah.
najvise love ide u kucu...tapete tamo, plocice ovamo...djete izraslo iz hlaca...obnovi garderobu...
gdje stedim?
nemam pojma...ne kupujem gluposti...

dobra taktika. tako i ja radim:wink: . ako imam keš u novčaniku, nemam ga. inače, nisam šoping frik, ali volim da kupujem i ne kontrolišem se preterano ako mi se nešto sviđa

Moj dragi kad vidi kakve sve gluposti umem da kupim i koliko cesto kupim nesto od garderobe "jer je na snizenju" on kaze " ja sam promasio biznis umesto da prodajem nesto za zene , ja se zajebavam sa kompjuterima u 21 veku..." :D

pa ja izbacim recimo ručak u sred radnog dana, umesto toga doručkujem, posle pijem kafu na poslu, i nakraju dana večeram. Eventualno smažem poneku grisinu i to je to. Znači, ušteda na restoranima za ručak i večeru :idea: Uopšte, ako jedeš kod kuće ostane ti mnogo para...tako probaš 5 dana i ostane ti ijhuuu novca :P
A onda u Lili na terapiju 8)

Sečem uši, krpim dupe....
A što kaže moja Ane "Nije dupe sapun da se istroši" hahahahah
Ma, ko još od tekućeg novca može nešto da ušteka, ali fora je da se ima kasica i, dao Bog pa mogu tezgarim, a onda kintu od tezge u kutijicu, pa onda zavlačiš ruku istu samo u slučaju krajnje nužde i neposredne opasnosti..
E, da, NE'AAAAAAM KREDIT, A SVI IMAJU (qrčim se)

da..oskudacija je katastrofas..meni sve pocrkalo po kuci..tv, ves masina samo sto nije, usisivacu crko motor nekidan..i tako...i ja , jerbo nema sanse da sve resim , iznervirana, odem i kupim-suknju:D :D :D

dugu, maslinasto zelenu..sve sas chipkom..sad sam hepi...boli me uvo...8-)

sve se nekako iskrpi na kraju, jbg..:wink:

Bliss:
chokolada:

Choko nije nikog osudila, devojka zivi u Norveskoj iz tog razloga i pita. Ne razumem sto se ti uzbudjujes i napadas je ako joj je cali vec normalno odgovorila na post.

SINDI:
da..oskudacija je katastrofas..meni sve pocrkalo po kuci..tv, ves masina samo sto nije, usisivacu crko motor nekidan..i tako...i ja , jerbo nema sanse da sve resim , iznervirana, odem i kupim-suknju:D :D :D

dugu, maslinasto zelenu..sve sas chipkom..sad sam hepi...boli me uvo...8-)

sve se nekako iskrpi na kraju, jbg..:wink:

Dobra stvar, Sindi je sto imas net i krstaricu ko sisa tv...

CaLiMeRo:
Oslo. Bilo koji H&M je jeftiniji od slicnih robnih marki ovde.
Ja zivim u Oslu, zato pitam. :wink: OK, H&M jeste jeftiniji, ali to nije norveska firma vec nemacka (mislim) i ima njihovih prodavnica po citavoj Evropi. I verujem da bi prosla jeftinije da skoknes do Nemacke u H&M jer je avionska karta do Osla prilicno skupa. :?
Kao sto rekoh H&M jeste jeftin ali ne sve a roba im nije bas nesto. Moze da se nadje majica za 100 kr (1000 din, doda se jedna 0 pa se dobije iznos u dinarima) ali kakva. :roll: Takvu istu (ako ne i lepsu) majicu mogu da nadjem u Srbiji za manje pare. Ja sam kupila zimus neku suknju za 100 kr i lepa je ali ona lepsa i kvalitetnija kosta 300-400 kr. A kaput i dalje kosta 800 do 1000 kr. :roll: Brusevi kostaju 130 kr ali su sranje, skroz nekvalitetni, za 1300 din mogu kupiti isti takav i dole (pricam sada o kvalitetu). Ista prica je i sa kupacim kostimima. U H&M-u neke stvari jesu jeftinije, ne sve, a kvalitet je diskutabilan. Zavisi na sta covek naleti.
Sto se tice ostalih prodavnica u Norveskoj, cene su grozne, obicna majica na bretele kosta 2000 din. Dobre cipele se ne mogu naci ispod 500-600 kr pa nadalje. :( A i ovde su npr. Miss Sixty i Beneton skupi do zla Boga. Mozda im je roba kvalitetnija nego u Srbiji ali meni je i dalje nenormalno da dam 1000 kr za farmerke. :roll:
Ja kupujem stvari ovde, posto ovde zivim ali volim bogami da prosetam po prodavnicama kada sam u Srbiji, veci je izbor a i jeftinije je. Bar meni. :wink:

Nina2:
Choko nije nikog osudila, devojka zivi u Norveskoj iz tog razloga i pita. Ne razumem sto se ti uzbudjujes i napadas je ako joj je cali vec normalno odgovorila na post.
Hvala Nina, postedela si me odgovora! :wink: Ali ipak moram da dodam. :roll: :lol:

@Bliss

Nemam ja nista protiv toga da neko dolazi ovde da kupuje samo me je to jako iznenadilo jer znam kakve su cene ovde. Nije dzaba Norveska najskuplja zemlja u Evropi. Svi koji zive ovde beze bilo gde drugo u kupovinu pa sam se bas sokirala kada sam videla da neko dolazi ovde da kupuje da bi prosao jeftinije. Ovde te oderu kada kupis hleb a kamoli nesto drugo. Evo ja sada racunam avionska karta do Osla kosta 300-400 eura, plus viza... Za te pare u Srbiji mozes kupiti 50 majica pa ih menjati svaki dan. Nijedna nije toliko nekvalitetna pa da se raspadne posle prvog pranja. :roll: Da ne pricam o parama koje se ovde potrose na prevoz, kafu u gradu, hranu, hotel (ako covek nema nikoga ovde) itd.

A sto se tice te tvoje drugarice koja odavde dobija sve besplatno mogu samo da kazem blago njoj ali to nema veze sa temom tako da nemam pojma zasto si je uopste spomenula. :roll:

Back