Osecanja i Psiha

Walburga

Poznat
Poruka
8.194
Osecanja su nesto sto nas kratko obuzme. Mislim da je za to najbolji primer orgazam.
Ja bih osecanja nazvala necim bozanskim.
S druge strane psiha je ono sto je u nasoj glavi, mi smo satkani od nase psihe.... nasih misli. Nije dzabe receno da ces biti bolestan samo ako tako mislis.
Ili kad ljudi kazu da se bolest poput tumora i raka pobedjuje pozitivnim mislima.
Milim da je Ljubav jedino osecanje u koje se uplecu misli.
Tesko mi je da vam to objasnim preko tastature ali ko razume shvatice.Nije ni bitno ako neko ne razume jer ja iznosim svoju filozofiju i isto to ocekujem od Vas.
Dakle, pisite o tome kako vi razumete osecanja i psihu.

Imam jednu zanimljivu teoriju koja mi se javila sad kad sam o ovome pisala a to je da se tamo gde se spajaju misli i osecanja nalazi dusa.
Nekako mislim da se bas u njoj nalazi Ljubav.

:)

orgazam nije osecanje, vec zadovoljstvo koje osecas nakon orgazma. A zadovoljstvo je jedno od najprostijih osecanja koje se zasniva na lucenju dopamina i endorfina u mozgu :) i ono moze da traje kratko. A inache svako osecanja je svoja pricha.

Poslednja izmena:
Zadovoljstvo = isunjenje volje = ispunjenje htijenja ~ moći ono što se hoće

Ne postoji ni jedan slučaj u kome čovjek nije zadovoljan ako može sve što hoće.
U svim slučajevima nezadovoljstva čovjek ne može nešto što hoće.

To sa mozgom i lučenjem su priče za malu djecu...

Zadovoljstvo = isunjenje volje = ispunjenje htijenja ~ moći ono što se hoće

Ne postoji ni jedan slučaj u kome čovjek nije zadovoljan ako može sve što hoće.
U svim slučajevima nezadovoljstva čovjek ne može nešto što hoće.

To sa mozgom i lučenjem su priče za malu djecu...

slazhem se sa ovim postom, jedino ne sa delom oko luchenja
to sa luchenjem je 100% tachno

Razume se. Ti si na polju neurobiologije potkovan do mojega, sva istraživanja koja si sproveo sa svojim timom dok si radio postdoktorske studije pokazala sa da endorfin u stvari i ne postoji...

Nobelov komitet pominje tvoje ime za iduću godinu. :rotf:
Nastavi da vjeruješ u šta god želiš da vjeruješ... za razbijanje zabluda obično se pobrine život lično... ali tada obično bude kasno za ispravljanja... i to je jedna od lijepih strana života...

Maravilloso koliko god ne zeleo da potvrdish to zbog neke svoje licne samouverenosti, za svaki proces u nashem telu, za svako osecanje postoji odredjena telesna funkcija, odredjeno lucenje odredjenih materija. Svaka informacija luchi odredjenje materije. Svako novo saznanje stvara nove materije. Sve sto osecamo je zato sto nashe telo luchi materje.

Back