Osakaćeno obrazovanje će planski biti osakaćeno još više

Nisu nas čestitio ni pitali
Već sam negde pomenuo, imali smo jedan od seminara za stručno usavršavanje pre godinu dana i predavačica je napomenula kako su se predviđene kompetencije nastavnika umnožile, sa npr 3 na 5 Ili 7, po zvaničnom planu i programu ministarstva
Plate se nisu umnožile za toliko a prava kompetencija izostaje
Ovo što si ti napisala
Da ne pominjem inkluziju :( da ne pominjem digitalni svet i brzopoteznu obuku za IT stručnjake u OŠ..

Ne znam da li se razumemo. Moj posao ovde nije da prevaspitavam ili korigujem oformljenje odrasle osobe.
Stvarno?
Ali ti jeste posao da prevaspitavaš i koriguješ političke neistomišljenike na Politici.

Nego ovde ti je posao mnogo lakši, niko ti nije tražio da prevaspitavaš bilo koga nego da uradiš prostu stvar, a to je da zaključaš teme koje krše Pravilnik i svojim sadržajem šire mizoginiju i prostakluk.

Time postižeš veći efekat, učiniš nešto za zajednicu, pre svega žene. Da čitaju teme i pišu bez gađenja, ustručavanja, neprijatnosti i ne budu izložene vulgarnoj objektifikaciji, agresiji i prostakluku bahatih pojedinaca. I daš neki smisao svojoj funkciji supermpoderatorke

Stvarno?
Ali ti jeste posao da prevaspitavaš i koriguješ političke neistomišljenike na Politici.

Nego ovde ti je posao mnogo lakši, niko ti nije tražio da prevaspitavaš bilo koga nego da uradiš prostu stvar, a to je da zaključaš teme koje krše Pravilnik i svojim sadržajem šire mizoginiju i prostakluk.

Time postižeš veći efekat, učiniš nešto za zajednicu, pre svega žene. Da čitaju teme i pišu bez gađenja, ustručavanja, neprijatnosti i ne budu izložene vulgarnoj objektifikaciji, agresiji i prostakluku bahatih pojedinaca. I daš neki smisao svojoj funkciji supermpoderatorke
Ti i dalje ne shvataš da sam ja član, kao i svi drugi, to što imam plavu mašnicu me ne čini lišenu svog mišljenja koje želim ili ne želim da iznesem uvek i svima. Smatram da volontiram korektno, normalno, nekada i ja u žaru rasprave zaboravim na pravila, osim mene ovde imaš još 15 moderatora, supere, admine. Ne bi mi smetalo ni da mi skinu ''mašnicu''.

Poslednja izmena:
Jedna od ''genijalnih'' ideja ministarstva je skraćenje svih časova na 35 minuta i uvođenje 25-to časovne radne nedelje. Ovo je već jednom napomenuo AV a sadašnji ministar izjavljuje kako se razmišlja o tome, jer je kao stručnjak procenio koliko deca treba da uče. I po ko zna koji put se potvrđuje nešto što smo decenijama tvrdili, uništiće prvo obrazovanje a samim tim stvoriti generacije koje se edukuju putem medija. Rupe u znanju kod današnje dece što se tiče opšteg obrazovanja su ogromne, pa umesto da se uradi nešto na reformi školstva, da se uvedu stručnjaci a ne plaćenici, oni planiraju dalji rad na urušavanju prosvete u Srbiji. Država koja je iznedrila jednog Dositeja, koja je imala najstarije škole na ovim prostorima polako tone u planiranu rijaliti državu.
Link
lepteyebo pročitala sam danas vest

Ti i dalje ne shvataš da sam ja član, kao i svi drugi, to što imam plavu mašnicu me ne čini lišenu svog mišljenja koje želim ili ne želim da iznesem uvek i svima. Smatram da volontiram korektno, normalno, nekada i ja u žaru rasprave zaboravim na pravila, osim mene ovde jaš još 15 moderatora, supere, admine. Ne bi mi smetalo ni da mi skinu ''mašnicu''.
Pusti sad žar političke rasprave i zamenu teza, kad znaš da ne pričamo o tome.

Treba da se vodiš etikom, kulturom, profesionalnošću kad već radiš volonterski i kad ti ne zavisi opstanak od toga, a ne da čekaš odobrenje "odozgo" da bi poštovala Pravilnik koji reguliše elementarnu zaštitu žena od mizoginije i vulgarne objektifikacije njihovih delova tela, a i sve druge korisnike od nametnutog prostačkog sadržaja.

I da prosto da zaključaš teme. Ništa lakše samo da se hoće.

Pa ako ti skinu mašnicu bar ćeš znati da si uradila nešto za zajednicu, a ne za ekipu koja će reći "Kako je ova supermoderatorka kul" i ne za sistem koji ti kao supermoderatorsku satisfakciju dopusti da obrišeš poruku i kazniš Ćacija po ličnom izboru.

Pusti sad žar političke rasprave i zamenu teza, kad znaš da ne pričamo o tome.

Treba da se vodiš etikom, kulturom, profesionalnošću kad već radiš volonterski i kad ti ne zavisi opstanak od toga, a ne da čekaš odobrenje "odozgo" da bi poštovala Pravilnik koji reguliše elementarnu zaštitu žena od mizoginije i vulgarne objektifikacije njihovih delova tela, a i sve druge korisnike od nametnutog prostačkog sadržaja.

I da prosto da zaključaš teme. Ništa lakše samo da se hoće.

Pa ako ti skinu mašnicu bar ćeš znati da si uradila nešto za zajednicu, a ne za ekipu koja će reći "Kako je ova supermoderatorka kul" i ne za sistem koji ti kao supermoderatorsku satisfakciju dopusti da obrišeš poruku i kazniš Ćacija po ličnom izboru.

Želiš da ona (a i cela administracija) zameni jednu ideologiju sa nekom drugom koja tebi više odgovara? Želiš da promoviše feminističku agendu ali da prestane da progoni ćacije?

Svaki otvoreni forum treba da bude tolerantan što se mišljenja tiče i potpuno netolerantan na lične napade i vređanja. Ne možeš da očekuješ sankcionisanje svakog mišljenja koje ti proceniš kao mizogino ili se jednostavno ne slažeš sa takvim stavom, iako tebe niko lično ne proziva. To što ti tražiš kao generalnu zaštitu žena je ekvivalentno da ja tražim da niko ne sme da kritikuje jevreje jer sam ja jevrejin i to me pogađa. Borba protiv antisemitizma je mnogo jača od borbe protiv mizoginije.

Dakle, možeš i trebaš da tražiš zaštitu od administracije ako tebe neko lično napada i blati, ali ne i na osnovu toga da je nešto "uvredljivo za žene". I, prijavljuj uvrede. Nemoj da pretpostaviš da je moderator video uvredu ali namerno dopustio. Prijavi, pa se onda žali adminima ako prijava nije adekvatno rešena.

Jedna od ''genijalnih'' ideja ministarstva je skraćenje svih časova na 35 minuta i uvođenje 25-to časovne radne nedelje.
Link
25-casovna za nastavnike?
I po ko zna koji put se potvrđuje nešto što smo decenijama tvrdili, uništiće prvo obrazovanje a samim tim stvoriti generacije koje se edukuju putem medija.
Konacno puna dekomunizacija, bicemo kao zapad

Stalno ponavljam da su Nemci po ulasku u Poljsku 1939. najpre pozatvarali sve skole, od osnovnih do univerziteta, a onda su dozvolili i podsticali kockanje (koje je u toj zemlji prethodno bilo strogo zabranjeno zbog uticaja Rimokatolicke crkve). Zatim su krenuli da spaljuju bibiloteke, ubijaju svu inteligenciju i zatiru svaki trag duhovnosti, u cilju da od preostalog stanovnistva naprave pokorno roblje koje ce sluziti njihov "arijevski narod"...

Jedina krupna razlika je to sto su Poljaci takvu nesrecnu sudbinu bili doziveli nakon sto ih je pregazila jedna od najmocnijih vojnih sila u istoriji covecanstva predvodjena bezdusnim itiraninom, dok su Srblji sami sa odusevljenjem odabrali i biraju takvu sudbinu i zivot.
Дрогирани немци, тај део си заборавио.

Uništiš prosvetu, kulturu i imaš utabane staze ka ličnom uspehu, postaneš preCednik. Ovo je sistematsko uništavanje ne samo prosvete, kulture već naroda. Ovakvoj garnituri na vlasti trebaju prosti, nepismeni ljudi koji se prodaju za jednu hiljadarku, sendvič, kesu smokija...
To je proces koji traje već više decenija. Kada smo mi iz prosvete na to ukazivali, pljuvali su nas svi. Tada je počela i medijska hajka na prosvetne radnike. Nije bilo dana da ne osvane neki članak o pijanom, drogiranom il nasilnom prosvetnom radniku. Planski i sistematski stvorena slika da je škola, tj obrazovanje nepotrebno jer dovoljno je biti sns snađen i bez obrazovanja. Najgore je što je to prihvaćeno kao nešto uobičajeno, takvima zavide i nazivaju iz sposobnim i snađenim a nas i dalje takvi omalovažavaju..

Uništiš prosvetu, kulturu i imaš utabane staze ka ličnom uspehu, postaneš preCednik. Ovo je sistematsko uništavanje ne samo prosvete, kulture već naroda. Ovakvoj garnituri na vlasti trebaju prosti, nepismeni ljudi koji se prodaju za jednu hiljadarku, sendvič, kesu smokija...
Šteta što ta garnitura više nije na vlasti i što će pola da ih završi u zatvoru....

To je proces koji traje već više decenija. Kada smo mi iz prosvete na to ukazivali, pljuvali su nas svi. Tada je počela i medijska hajka na prosvetne radnike. Nije bilo dana da ne osvane neki članak o pijanom, drogiranom il nasilnom prosvetnom radniku. Planski i sistematski stvorena slika da je škola, tj obrazovanje nepotrebno jer dovoljno je biti sns snađen i bez obrazovanja. Najgore je što je to prihvaćeno kao nešto uobičajeno, takvima zavide i nazivaju iz sposobnim i snađenim a nas i dalje takvi omalovažavaju..
Ti njihovi snađeni uništiše sve živo. Postavljaju na rukovodeća mesta polupismene poltrone. Ove što zapošljavaju po školama, vrtićima , bilo po drugim firmama ...to su priče za sebe. Šuplji, a puni sebe, kao da su stvarno na osnovu svojih sposobnosti zaslužili rešenja za ta radna mesta. To bre sve bahato, bezobrazno...Najveća tragedija je ta što se to nakotilo poput kukolja.

Back