Osakaćeno obrazovanje će planski biti osakaćeno još više

Lagerta

Bez titule
Supermoderator
Poruka
37.758
Jedna od ''genijalnih'' ideja ministarstva je skraćenje svih časova na 35 minuta i uvođenje 25-to časovne radne nedelje. Ovo je već jednom napomenuo AV a sadašnji ministar izjavljuje kako se razmišlja o tome, jer je kao stručnjak procenio koliko deca treba da uče. I po ko zna koji put se potvrđuje nešto što smo decenijama tvrdili, uništiće prvo obrazovanje a samim tim stvoriti generacije koje se edukuju putem medija. Rupe u znanju kod današnje dece što se tiče opšteg obrazovanja su ogromne, pa umesto da se uradi nešto na reformi školstva, da se uvedu stručnjaci a ne plaćenici, oni planiraju dalji rad na urušavanju prosvete u Srbiji. Država koja je iznedrila jednog Dositeja, koja je imala najstarije škole na ovim prostorima polako tone u planiranu rijaliti državu.
Link

Jedna od ''genijalnih'' ideja ministarstva je skraćenje svih časova na 35 minuta i uvođenje 25-to časovne radne nedelje. Ovo je već jednom napomenuo AV a sadašnji ministar izjavljuje kako se razmišlja o tome, jer je kao stručnjak procenio koliko deca treba da uče. I po ko zna koji put se potvrđuje nešto što smo decenijama tvrdili, uništiće prvo obrazovanje a samim tim stvoriti generacije koje se edukuju putem medija. Rupe u znanju kod današnje dece što se tiče opšteg obrazovanja su ogromne, pa umesto da se uradi nešto na reformi školstva, da se uvedu stručnjaci a ne plaćenici, oni planiraju dalji rad na urušavanju prosvete u Srbiji. Država koja je iznedrila jednog Dositeja, koja je imala najstarije škole na ovim prostorima polako tone u planiranu rijaliti državu.
Link

Министар просвете Дејан Вук Станковић рекао је за телевизију Пинк...

Што би рекли Теоретичари завере: ”Паметном доста” :mrgreen:

Link

Stalno ponavljam da su Nemci po ulasku u Poljsku 1939. najpre pozatvarali sve skole, od osnovnih do univerziteta, a onda su dozvolili i podsticali kockanje (koje je u toj zemlji prethodno bilo strogo zabranjeno zbog uticaja Rimokatolicke crkve). Zatim su krenuli da spaljuju bibiloteke, ubijaju svu inteligenciju i zatiru svaki trag duhovnosti, u cilju da od preostalog stanovnistva naprave pokorno roblje koje ce sluziti njihov "arijevski narod"...

Jedina krupna razlika je to sto su Poljaci takvu nesrecnu sudbinu bili doziveli nakon sto ih je pregazila jedna od najmocnijih vojnih sila u istoriji covecanstva predvodjena bezdusnim itiraninom, dok su Srblji sami sa odusevljenjem odabrali i biraju takvu sudbinu i zivot.

Pred Bogom je moja osmica veća od desetke nekog ko se samo dovukao u ispitnom roku, niko ga nikad nije video na predavanjima iako se vodio kao redovan, niko nije čak ni čuo odgovaranje nego "niđe veze", a poneo je kući sve same desetke. To neka se protiriši ako ima neke pravde.
Ne lajem jer sam možda znala za više, ali me nervira što znam da ti nisu znali ništa, a danas ponosno mašu svojim indeksima i ubrajaju se u akademike-samo jer je neko bio do zla boga potkupljiv!

Sta ocekivati od drzave kojom upravlja ******i.

predvodjena bezdusnim itiraninom
On je legitimno odabran od strane naroda. Ima daleko gorih ljudi od njega, on je mala maca. Staljin je pocinio genocid nad sopstvenim narodom u deset puta vecem broju nego sto su Nemci njima ucinili.
Istorija nije ono sto citas u knjigama, tu skolstvo uci laznu istoriju.
Ali to nije tema.

Link
Mislim da je to planski uradjeno od ove vlasti,da deca ne uce normalno skolu,vec da kupuju diplome i da postanu kao i ovi s vlasti sendvicari.Njima nisu potrebni pametni ljudi,vec oni koji ce slepo slusati naredbe.Sacuvaj Boze i sakloni.

Mislim da je to planski uradjeno od ove vlasti,da deca ne uce normalno skolu,vec da kupuju diplome i da postanu kao i ovi s vlasti sendvicari.Njima nisu potrebni pametni ljudi,vec oni koji ce slepo slusati naredbe.Sacuvaj Boze i sakloni.
Radila sam da bih studirala.
Ja sam nuspojava.
Kolege kojima su platili tate i mame diplomu-pozvani su na sve i svašta kao vrsni znalci svoje materije, ali i mnogo više.
Ustvari, srećna sam jer nisam ničega deo.
Sutra kad ih budu pretresali, biće im veoma neprijatno,
dok ja koja radim sa srednjom školom-srećna sam. Letimuva, ali srećna! Ja nikog nisam upropastila ničim.
Nisam svoje profesore kupila, nego sam imala čast da ih poslušam i ukradem njihov zanat.
Neću krasti podmitljivost, da se razumemo! To je dno dna. Svi moji profesori koji su mi naočigled bili mutni... pa, trebalo im je, praštam!
I meni treba, ali nisam podmitljiva, ni potkupljiva. Pravim razliku koju oni nisu bili u stanju da naprave!

Poslednja izmena:
Država koja je iznedrila jednog Dositeja, koja je imala najstarije škole na ovim prostorima polako tone u planiranu rijaliti državu.
Počni prvo od sebe kao forumskog autoriteta koji legitimiše upravo takav rijaliti i mizoginiju.
I zašto nemaš profesionalne autonomije ni lične snage da izbrišeš prostačke teme, na običnom forumu od kojeg ti ništa ne zavisi. Nego čekaš da ti šef odozgo kaže da li treba da primeniš Pravilnik koji reguliše elementarnu kulturu i obzir prema drugim korisnicima.

Isto tako se ponašaju činovnici ministarstava- čekaju da im se kaže odozgo da li da poštuju Zakon. Ali njih bar razumem - primaju platu za to.

Poslednja izmena:
Počni prvo od sebe kao forumskog autoriteta koji legitimiše upravo takav rijaliti i mizoginiju.
I zašto nemaš profesionalne autonomije ni lične snage da izbrišeš prostačke teme, na običnom forumu od kojeg ti ništa ne zavisi. Nego čekaš da ti šef odozgo kaže da li treba da primeniš Pravilnik koji reguliše elementarnu kulturu i obzir prema drugim korisnicima.

Isto tako se ponašaju činovnici ministarstava- čekaju da im se kaže odozgo da li da poštuju Zakon. Ali njih bar razumem - primaju platu za to.
Mislim da je prilično neozbiljno upoređivati moje volontiranje ovde sa nečim mnogo ozbiljnijim kao što je budućnost neke države. Razumem ja tvoju ogorčenost nekim postupcima ali je zaista ispod svakog nivoa upoređivati društvenu mrežu sa jednom od jako bitnih oblasti nekog naroda.

Rupe u znanju kod današnje dece što se tiče opšteg obrazovanja su ogromne, pa umesto da se uradi nešto na reformi školstva, da se uvedu stručnjaci a ne plaćenici, oni planiraju dalji rad na urušavanju prosvete u Srbiji. Država koja je iznedrila jednog Dositeja, koja je imala najstarije škole na ovim prostorima polako tone u planiranu rijaliti državu.
Link
Нека их науче како да постану функционални и сачувају себе ако им родбина окрене леђа јер нема користи од њих или немају паре,ако су из породица где на пример мајка је хордерка која се крије иза тога и напада одрасле потомке да се запосле иако она није и нема радни стаж ни пензију.Отац(муж) вербално насилан са причом запослите се без икакво разумевања што се то не дешава. Одрасли потомци немају вољу да се запосле јер им је мајка рекла да није могла да се разведе их страха од надлежних ал' то оцу не сме да се каже.Мајка која мужу ћути кад он вређа јер се живи где се живи а кад потомци то цитирају вришти на њих да иду и живе испод моста кад су незахвални.
Обично један потомак слуша и покушава да комуницира а други ћуте,не заузимају стране и ништа то не решава. Нека запосле стручњаке за подршку и усмерење ка добром.
Нека их науче како се запослити,нека их науче чега живети ако су на пример из неког малог града без пара да се школују у већем и без познавања већег уз немогућност да живе тамо.
Исто нека запосле стручњаке за подршку и усмеравање ка добром.
Школе без тога и немају суштину ако не решавају ништа важно за реалан живот после школовања.

Poslednja izmena:
Mislim da je prilično neozbiljno upoređivati moje volontiranje ovde sa nečim mnogo ozbiljnijim kao što je budućnost neke države. Razumem ja tvoju ogorčenost nekim postupcima ali je zaista ispod svakog nivoa upoređivati društvenu mrežu sa jednom od jako bitnih oblasti nekog naroda.
Naprotiv, veoma je ozbiljno. Čak ozbiljnije nego što pokušavate da nađete sebi izgovor. Identični su psihološki i etički mehanizmi i principi. Edukuj se malo. A što je volonterski - tim je tvoja uloga gora, ali po tebe- dopištaš da budeš besplatan instrument za učvršćivanje mizoginije, agresije, seksizma, prostakluka na javnom prostoru.
I lažne transparentnosti i selektivne primene Pravilnika na Politici.

Zapitaj se šta zajednica ima od takvog tvog supermoderatorskog volontiranja, kome doprinosiš. Da ćaskaš, budeš klanski pristrasna - možeš i kao običan korisnik.

Pred Bogom je moja osmica veća od desetke nekog ko se samo dovukao u ispitnom roku, niko ga nikad nije video na predavanjima iako se vodio kao redovan, niko nije čak ni čuo odgovaranje nego "niđe veze", a poneo je kući sve same desetke. To neka se protiriši ako ima neke pravde.
Ne lajem jer sam možda znala za više, ali me nervira što znam da ti nisu znali ništa, a danas ponosno mašu svojim indeksima i ubrajaju se u akademike-samo jer je neko bio do zla boga potkupljiv!
Tako je jedan poznanik završio dva fakulteta .
Kažu mu prethodno tri pitanja koja nauči perfektno , uzme listić da stola na kome su nebitno druga tri pitanja i on priča svoje pred celim amfiteatrom .
I naravno 9 ili 10 .Svi se čude kako je pametan .
Mudar podoban čovek .

Увео бих за неке смарачке и апсолутно фрустрирајуће предмете за децу који их ничему или врло мало чему уче. Типа неко техничко, биологија, музичко, ликовно и слично. Увео бих физичко васпитање сваки дан например. Генерално треба ту један добар рестарт да се одради у школству, од комуњара је то све исто и не мења се.

Друштвене мреже су једна од ретких оаза слободе и критичке мисли, тако да не умањуј њихов значај за спас државе и васколиког човечанства :D
Мада су, што такође можемо видети, и бесконачни расадник свакаквих глупости :mrgreen:

Увео бих за неке смарачке и апсолутно фрустрирајуће предмете за децу који их ничему или врло мало чему уче. Типа неко техничко, биологија, музичко, ликовно и слично. Увео бих физичко васпитање сваки дан например. Генерално треба ту један добар рестарт да се одради у школству, од комуњара је то све исто и не мења се.
Saglasna sam samo za povećanje fonda časova fizičkog vaspitanja, za ostale časove koje si naveo - ne.
Da li je preko potrebno Građansko i Veronauka?

Nisam toliko upucen kakvo je stvarno stanje stvari i praksa sa tim gradjanskim, cuo sam razlicite price od ljudi koje znam, ali predmet koji sam ja svojevremeno imao u gimnaziji i koji se zvao Ustav i prava gradjana je vise nego preko potreban sa najmanje 3-4 casa nedeljno, pocev od prvog razreda osnovne skole, pa do kraja fakluteta.

Nisam toliko upucen kakvo je stvarno stanje stvari i praksa sa tim gradjanskim, cuo sam razlicite price od ljudi koje znam, ali predmet koji sam ja svojevremeno imao u gimnaziji i koji se zvao Ustav i prava gradjana je vise nego preko potreban sa najmanje 3-4 casa nedeljno, pocev od prvog razreda osnovne skole, pa do kraja fakluteta.
U prethodnom postu sam mislila na osnovce.

Saglasna sam samo za povećanje fonda časova fizičkog vaspitanja, za ostale časove koje si naveo - ne.
Ето ја сам ишао на ту веронауку, шта знам, добро је било једино што смо као за време часа ишли ван школе у цркву на блеју. Кад је црквена слава у цркву да помажемо око припреме и тако.. Па мислим да ту веронауку не би требало укидати, и овако смо обезбожени до краја. На том грађанском васпитању не знам ни шта се ради или учи, али ето ко жели може да бира и то је сасвим довољно. Треба и тај школски програм пролагодити, у основној се уче неке небулозе које никоме после у животу нису потребне. Од неких компликованих математичких форми до немам више појма ни ја чега. Ја могу као лаик овде пола сата да набрајам шта бих ја и како, али ко ме пита. Постоје још увек учени људи са државним дипломама (надам се), па нека седну и направе неку реформу. Овако стиче се утисак да просветари годинама кукају на све и свашта а ништа не мењају, или можда ни не могу да мењају, не знам не осуђујем. Имају тај синдикат, министарство, зашта ти људи примају плате. Ето сад колико чујем, више клинци ни не могу да падну разред, ваљда ни немају оцене до петог или тако нешто, што је ноторна глупост ако је истина то што сам чуо. Шта ће те натерати да учиш и те мрске ти предмете које свако има, ако не жеља да не рокнеш разред.. Опширна је ово тема о којој се може до сутра..

Back