OSAKAĆENE DVE MAČKE U PANČEVU

Poruka
4.285
17013.jpg

BEOGRAD - U pančevačkom naselju Strelište juče su pronađne dve mačke koje su žrtve novog iživljavanja nad životinjama, javlja RTS.

U pančevačkom naselju Strelište pronađene dve osakaćene mačke. Sa teškim povredama mačke su odvezene kod veterinara gde im se ukazuje pomoć. Upozoravamo osetljive osobe da su scene iz priloga uznemirujuće.

U trenutku dok je jedan broj Pančevaca bio šokiran prvim slučajem sakaćenja mačke na Strelištu, pronađena je i druga povređena mačka takođe u ovom naselju. Mačke su sa teškim povredama odvezene kod veterinara gde im se ukazuje pomoć.

Mačka koja je pronađena juče u Ulici Laze Kostića, vlasnika Gligorija Grujića, operisana je i nalazi se u teškom stanju. Njoj su odsečene prednje šape. Tokom popodneva pronađena je još jedna mačka, takođe na Strelištu ali u Ulici Ruđera Boškovića. Njoj su otkinuti zadnja noga i rep.

"Mačor koji je s pronađen je stariji odrasli mužjak, polako se stabilizuje jer je pretrpeo jako veliku traumu. Desna noga je otkinuta do lopatice, a na desnoj je šapa smrskana. Ima i posekotinu na levom uhu i povredu na repu. Polako mu se diže temperatura i sve radimo da mu stabilizujemo stanje", rekla je za TV Pančevo veterinar Gordana Blitva.

Prvu mačku je pronašao njen vlasnik Gligorije Grujić.

"Našao sam je na kapiji, nije mogla da uđe kroz žicu pošto je htela je da se uhvati. Kada sam je video, rekao sam joj hajde unutra. Počela je da se dere, bolelo je. Ja sam je uzeo i kada sam video...", priča kroz plač Gligorije Grujić.

Druga mačka je došla popodne u dvorište Jasmine Kojić.

"Mače je bilo ispod auta, šetalo je svuda po travi. Kompletno jednu nogu nema i u jako je lošem stanju bilo. Verovatno se desilo jutros jer se videlo da rana nije sveža", rekla je za TV Pančevo Jasmina Kojić.

"Drugoj mački je potpuno otkinuta zadnja noga i velika je površina rane samim tim i trauma. Nadamo se da ćemo je stabilizovati", kaže Blitva.

Vladimir Zec iz službe Sanitacije ocenio je da je ovakav događaj nezapamćen u Pančevu.

Veterinar Gordana Blitva, izrazito potresena ovim događajem kaže da iako godinama brine o životinjama ovakav slučaj još nije videla.

"Ja i dalje ne mogu da se naviknem na ovakvu okrutnost, surovost i nebrigu. Dešavaju se nezgode i ljudima narvano, ali i životinjama. Mi smo tu da pomognemo i jednima i drugima, a životinjama pogotovo, jer zavise od nas. Ljudi kažu da može da se ogugla, ali meni je uvek strašno. Naročito što znam šta oni preživljavaju, a i koliko su zahvalni za samo malo pomoći i koliko to umeju da pokažu, dodaje Blitva.

Veterinarka kaže da su povrede mačaka teške, ali da u ovom trenutku ne može da proceni ko je počinilac.

Na lice mesta izašle su i policija i služba Sanitacije JKP "Higijena" koje će pokušati da utvrde ko je povredio ove životinje.

http://www.kurir-info.rs/srbija/osakacene-dve-macke-u-pancevu-47820.php

Poslednja izmena:
PANČEVO, 30. avgust 2010. (TV Pančevo) - Dve unakažene mačke kojima su tokom vikenda odsečene šape u naselju „Strelište“, dobro su i oporavljaju se, rekla je za televiziju Pančevo veterinarka Gordana Blitva.

Mačka Garfilda već je puštena na kućno lečenje kod porodice koja se o njoj brine, dok se mačor Liki još uvek oporavlja u veterinarskoj ordinaciji „Marlo pet”.

U subotu 28. augusta u naselju Strelište jednu unakaženu mačku sa odsečenim prednjim šapama pronašao je vlasnik, jer je ostavljena ispred vrata stana u kojem živi, a samo sat kasnije, 200 metara dalje, pronađena je i druga mačka kojoj su odsečeni zadnja noga i rep. Po rečima veterinarke Gordane Blitve stanje mačaka je stabilno, jedna je već puštena na kućno lečenje. Mačora Likija očekuje još jedna hirurška intervencija. Iako je preživeo veliku tramu, mačor Liki je i dalje pitom pa tako svaki posetilac može da mu priđe i pomazi ga.

- Liki je jeo, prihvata nas, nadamo se da će se oporaviti. U teškom je stanju zbog vrste povrede. Strašno je što su u pitanju obe prednje noge, da je jedna prednja a druga zadnja bilo bi mu lakše. Nadamo se da ćemo to da stabilizujemo da ne mora doći do amputacije iznad šape. Druga maca je otišla na kućnu negu predivnoj porodici. Deca su vezana za nju, igrala se i prede, što je dobro. Naravno dolaziće redovno na terapiju. Njene šanse su mnogo veće da ima kvalitetan život, jer joj nedostaje jedna noga i rep. Naravno i ona će imati hendikep da ne može da se ponaša kao ostale mačke, da reaguje brzo u opasnosti, ali uz dobru negu može da ima vrlo kvalitetan život rekla je za TV Pančevo Gordana Blitva, veterinarka.
Iz veterinarske ordinacije „Marlo pet“ apeluju na ljubitelje životinja da svako ko želi može doći do ordinacije i preuzeti mačora Likija koji nema vlasnika kako bi se starao o njemu.

http://www.rtvpancevo.rs/Vesti/Lokal/osakaene-make-se-oporavljaju.html

Poslednja izmena:
Nadsve su mi dragi ljudi koji od svog dušebrižja umeju jedino da - kake po forumima.

Otkinuli zadnje noge mački? Ma ajdete. Sigurno neki ker. Uostalom, a šta je sa gladnom i silovanom kosovskom/afričkom/iranskom decom?

Da, šta je?

Šta si uradio potom, osim što kakiš po forumu?

Ono, ništa; ali energično se suprotstavljam. Ja sam humanista; nadasve.

Ma ajde! :eek:

Da nije bedno, smejala bi se.

jos jedna extremno bita tema..
jbga kad nisu ****** onda su macke i kucici tema..
nesto mroa da bude..

Izvini tj. izWini a šta je tebi bitno? :neutral: Odnos prema životinjama pokazuje koliko smo zdravo (u ovom slučaju nezdravo) društvo. Isto važi i za nenormalnu homofobiju (ne pričam o potencijalnoj paradi već o histeriji onih koji bi da biju homoseksualce iz čista mira, valjda zbog sopstvene krize seksualnosti). To su stvari o kojima treba diskutovati i koje treba rešavati kako bi nam svima bilo bolje. U Srbiji ne postoji Animal Police kao u mnogim zapadnim zemljama ali zato su nam uveli taksu na kućne ljubimce ... da li je to normalno? :roll:

Još jedan pokazatelj problema u kome se nalazi naše društvo, posebno omladina, je i to slovo W, dragi Iwane. Gde ste to naučili kada ga u azbuci nema? Kad planirate da ubacite i neke kineske karaktere u ta svoja pisanija da biste bili malo više "IN"? :think: :roll:

Iwan mi je nik, jer mi je admin promenio tako..posto mi je prvi nikk bio ivam, greskom, posle nije bilo slobodno..
Drugo, kucici i macici su se oduvek klali na selima..ko sto napisah negde moj deda je u zivotu pobio 100 kucica i macica..tako su i ostali seljaci oduvek radili sa viskom..pa tada niko nije padao u nesvest i bio smatran cudovistem jer tada ljudi nisu imali visak slobodnog vremena da padaju u nesvest za takve stvari..
al vremena se menjaju..

Back