Oružar iz filma 'Rust' osuđena na 18 meseci zatvora zbog nehotičnog ubistva

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.479
Hanu Gutijerez Rid, oružarku filma „Rust“, koja je prošlog meseca proglašena krivom za ubistvo iz nehata zbog smrtonosnog upucavanja snimateljice Haline Hačins na setu 2021. godine, sudija u Novom Meksiku je u ponedeljak osudio na 18 meseci zatvora, maksimalnu moguću kaznu.

„Nisam čuo da preuzimate odgovornost u svom izlaganju. Rekli ste da vam je žao, ali ne (da) vam je žao zbog onoga što ste uradili”, rekla je sudija Meri Marlou Somer najavljujući kaznu.

„Samo ste bezbedno oružje pretvorili u smrtonosno oružje“, rekao je sudija. „Ali za vas bi gospođa Hačins bila živa, muž bi imao svog partnera, a mali dečak bi imao majku.

Gutijerez Rid, 26, nije imala vidljivu reakciju na kaznu. Ona je nakon izricanja presude odvedena iz sudnice.

Image1.jpg
 
Boldvin, glumac i poznata ličnost, takođe je optužen za ubistvo iz nehata i očekuje se da će mu se suditi u julu. On se izjasnio da nije kriv i tvrdi da nije povukao okidač vatrenog oružja.

Sudija trenutno razmatra zahtev Boldvinovog pravnog tima za odbacivanje optužnice, navodeći navodnu neprikladnost od strane vlade - zahtev koji su tužioci žestoko kritikovali u sopstvenom podnesku za pobijanje.
 

Back
Top