Ortoped Kliničkog centra Vojvodine uhapšen zbog mita od 1.500 evra

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
200.670
Ortoped Kliničkog centra Vojvodine uhapšen zbog mita od 1.500 evra
Specijalista ortopedije, kojeg su u petak u Kliničkom centru Vojvodine uhapsili pripadnici MUP Srbije, osumnjičen je za primanje mita.
Prema saznanjima 021.rs, on je uhapšen zbog sumnje da je od pacijenta primio iznos od 1.500 evra.
Policija se još uvek nije oglasila u vezi sa hapšenjem lekara na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju koje se odigralo u petak tokom radnog vremena. Više o tome možete čitati OVDE.
Hapšenje ovog 44-godišnjeg ortopeda izvedeno je u saradnji sa Posebnim odeljenjem javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...hNGV9cRoskdEE_1LJfHSr6Rwqd6-Py_5ejZFwA22Sx3ls

Nema imena, što je i dobro jer ko zna da li je čovek uopšte kriv ili je neka montaža. U ovoj zemlji sve je moguće. Međutim, htedoh vas pitati kakva su vaša iskustva s našim doktorima? Da li ste zadovoljni lečenjem, da li vam je neko tražio pare ili ste možda vi sami nešto dali ...?
Ne mislim na sadašnju situaciju u vezi korone nego uopšte.
 
Detalji hapšenja ortopeda:
Uzeo 4.200 evra da operiše pacijente mimo liste čekanja

Uhapšen je lekar specijalista Kliničkog centra Vojvodine I. E. (44), zbog sumnje da je primio mito, ali i davalac mitaPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije i Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su lekara specijalistu Kliničkog centra Vojvodine I. E. (44), zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.


Policija je uhapsila i Ž. S. (60) osumnjičenog da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju i podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv još tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni I. E. se tereti da je od tri pacijenta ukupno uzeo 4.200 evra kako bi ih operisao, mimo liste čekanja. Sumnja se da je za dve operacije uzeo po 1.500 evra, dok je za treću tražio i uzeo 1.200.

Uhapšenom Ž. S. se na teret se stavlja da je kao posrednik učestvovao u davanju mita od 1.500 evra osumnjičenom I. E.Krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da su počinili krivična dela davanje mita biće podneta protiv dve osobe, dok će protiv četrdesetosmogodišnjeg policijskog službenika biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u posredovanju.

Osumnjičenim I. E. i Ž. S. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.


https://www.telegraf.rs/vesti/hroni...-evra-da-operise-pacijente-mimo-liste-cekanja
 
inače, sad čitam, doktor se zove :


SASLUŠAN DOKTOR KCV Osumnjičen da je od pacijenata uzeo mito kako bi ih operisao mimo liste čekanja, pred tužiocem ZAĆUTAO


Specijalista ortopedije Kliničkog centra Vojvodina Igor Elez, koji je uhapšen u petak popodne pod sumnjom da je primio mito, danas se branio ćutanjem na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.


Ćutanjem se branio i osumnjičeni za posredovanje u primopredaji mita Ž. S. (60).

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da obojici odredi pritvor, o čemu se očekuje odluka sudije za prethodni postupak novosadskog Višeg suda.

https://www.blic.rs/vesti/hronika/s...ta-uzeo-mito-kako-bi-ih-operisao-mimo/pq49bs6
 

Back
Top