Орочена љубав

Prostor i vreme nikada nisu prepreke ako je veza prava. Tu se ne broje ni godine ni kilometri.

A da li je veza prava, to se lako može otkriti testom prostora i vremena - ako izdrži uprkos svemu, znači da je to to.

Ali ako ne izdrži, za šta je velika šansa - tvoje vreme i nadanje su izgubljeni nizašta.

Tako da je to u neku ruku "kvaka 22". Intuicija ti je tu jedino oružje, niko od nas ti ne može dati pravi savet.
Мудро збориш, ал савет ти је типа
Ради како те Бог учи!
:kiki:

uvek meriš stvari i događaje kao i ljude prema sebi i svojim potrebama i prema onome što tebi u trenutku paše ma koliko bilo atipično za standardno propisanu vezu.

nema pravila do jednog jedinog tvog ličnog pravila proizašlog iz okolnosti.

Је ли онда нема љутиш ако те неко за’ебе, а ти се даш у том односу? 😋
Јер... Тај други мери према себи. 🙂

Мој став је баш такав. Ако је моја процена да друга страна не улаже напор еквивалентан мом, идем даље.
Јбг, буде болно али зарасте.
Ne moraš da objašnjavaš, potpuno je ok. Nema tu nekih pravila ko šta kako treba. Osnovno merilo je kolko ti je stalo.

Истина, умеју заиста да буду гадно сложене карте, али ваљда љубав побеђује?
Мислим, мора се уложити мало напора а када имаш осећај да друга страна не решава, не уме, нема снаге..штагод..онда се јавља оправдана сумња.
Да неће ни имати снаге, одлучности а ипак никако не жели да те изгуби.
Тешка прича.
Znam nijedna priča nije ko lahor.
Negde te uvek sačeka đavolijada na početku sredini ili na kraju ...

Okolnosti se daju promeniti kao i ljudi zabagovani u okolnostima
Ako ljudi hoće da ih zamene za nešto što im više znači i više prija način se traži ma koliko da to traje
Ako se nema snage onda treba raditi na motivaciji druge strane znaš kako, žensko si nemoj da te ja učim

Дакле...упознате неког ко вам је у свему супер, јасно је да желите да останете заједно али авај!!

Једно има гомилу ситуација због којих љубав мора да чека, а ипак не и да се прекида. Такорећи, орочава се као штедња, на непознат рок.

Ситуације - има пословних проблема, болесне родитеље, малу децу, финансијске проблеме, ..... Комбинацију или све ситуације заједно.

Шта онда? Чекати да истекне орочење и задовољити се само узимањем каматице месечне или одлебдети даље?
Uzimati sve moguće trenutke zajedno

Еее, зар ниси видео сличну везу?
Шта каже мушки фронт? :malav:
Ma jesam, kako da nisam, zato sam se i umešao u temu.

Muški front je šarenolik, nisu svima motivi isti, iako se oni najbitniji naravno prepliću. Mlad čovek želi vezu, ljubav, sex, dopamin, oksitocin, hormonski rolerkoster... stariji je već malo mirniji i pored društva i ljubavi želi i neku stabilnost pa možda čak i rutinu. Kad si mlad za svaku vezu lako pomisliš "to je to", a godinu dana kasnije kažeš sebi "gde mi je bila pamet"... a opet u drugoj prilici kažeš sebi "to je to", i mnogo godina kasnije se ispostavi da si izgleda i bio u pravu. Ali kako da znaš koja je ta druga?

Pattern postoji i može da se vidi - iz prethodnih veza vidiš sklonosti i jedne i druge strane. Onaj ko se lako zaljubljuje i odljubljuje zaista iskreno voli, ali to ne traje dugo. On to ne radi svesno i sam svaki put iskreno misli da je baš to sada prava stvar, ali vreme ga ipak demantuje. I opet, takav karakter do kraja života neće naučiti da je ono što misli u trenutku kad se zatreska zapravo samo prolazna iluzija. On uživa u tom trenutku i u tom nadanju, i to je sasvim OK, ne treba mu to kvariti.

Mladom meni nije bilo strano da sednem u avion i pređem okean da bih nekoga iznenadio i ostavio mu buket cveća pred vratima, niti mi je bilo strano da ignorišem godine kao sate... zato ja drugome ovo tvoje pitanje iz naslova teme nikada ne bih ni postavljao, već bih prevrnuo život naopako ako treba, samo da budem sa onim do koga mi je stalo. Mislim da u ovoj odluci koju ti imaš ispred sebe može da pomogne jedna doza nepromišljenog ludila, da kažeš sebi "hold my beer" i uradiš ono što zapravo želiš ali potiskuješ. Možda će to skratiti vreme čekanja da se sve zvezde poklope. A možda će se i sve srušiti.

Barem ćeš imati brži odgovor na pitanje "da li je to to".

Није тако једноставно. Треба променити посао, град, понекад и државу а то није лако а опет није не решиво.
Питање је колико дуг рок орочења је разуман.
Naravno da nije nerešivo
Moj drug u vezi oko dve godine, on u jednoj državi ona u drugoj, svako je imao svoj posao i svoju karijeru.
I eno ih sad zajedno u jednoj državi skućili se imaju oboje posao tu gde i žive ...
segment po segment i naposletku sklopiš sve puzzle i dobiješ sliku svog života očekujući mir i harmoniju u daljem toku.
kako drugačije? :heart:

Је ли онда нема љутиш ако те неко за’ебе, а ти се даш у том односу? 😋
Јер... Тај други мери према себи. 🙂
sad videh.
naravno da nema ljutiš ti uvek počneš od pretpostavke da će neko nekog da zaebe...
evo baš je sizif pisao o paternu koji može da se prepozna kod svakog od nas nekada i letimičnim pogledom na osobu i njene navike i aktivnosti.
to je najbolji način da odrediš koliko ćeš se dati u nekom odnosu isključivo na svoju odgovornost
sve je to mojti lutrija koju do glavne nagrade vode jedino čista i stabilna osećanja oba učesnika

sad videh.
naravno da nema ljutiš ti uvek počneš od pretpostavke da će neko nekog da zaebe...
evo baš je sizif pisao o paternu koji može da se prepozna kod svakog od nas nekada i letimičnim pogledom na osobu i njene navike i aktivnosti.
to je najbolji način da odrediš koliko ćeš se dati u nekom odnosu isključivo na svoju odgovornost
sve je to mojti lutrija koju do glavne nagrade vode jedino čista i stabilna osećanja oba učesnika

Није немогућа ситуација, али је знатно ређа од оне где нема јасноће и стабилности.

Није немогућа ситуација, али је знатно ређа од оне где нема јасноће и стабилности.
opet pogledaš patern ili kliše ili okvir ravan nazovi kako hoćeš u kome osoba živi
pa će ti se jasno ukazati koliko i da li bi trebalo da se udubljuješ

nekad kad si mlad nije ti važno da bude stabilno ili jasno, najbolje je u promenama i emotivnom vrtlogu
kada si u zrelim godinama važna ti je rutina, mir i sigurnost koju ona donosi

Много што шта иде из повређене сујете, што је безвезе. Или признаш себи да је било нечег, или не. А и ако је било нечег, то може да буде недовољно за нешто даље. Једноставно се угаси, нема инспирације. А оно што мене љути су неискрености, лажи. Типа мислим на тебе, а и хиљаду њих. То друго се не каже. Боље кажеш отворено, хајде да попричамо. Али, то се не ради, муља се. Очекује се да те неко воли, без улагања, као да смо будале. Па све се осети. Или пловиш дивним морима или се давиш. Ја сам се удавила у прошлој вези. Али добро, нису сви довољно храбри ни довољно вешти да искажу шта осећају или не. Траже ситне сигурице. Можда сам и ја крупан зајеб. Па боље је тако, за све. Свако нека извуче поуку и иде даље.

Много што шта иде из повређене сујете, што је безвезе. Или признаш себи да је било нечег, или не. А и ако је било нечег, то може да буде недовољно за нешто даље. Једноставно се угаси, нема инспирације. А оно што мене љути су неискрености, лажи. Типа мислим на тебе, а и хиљаду њих. То друго се не каже. Боље кажеш отворено, хајде да попричамо. Али, то се не ради, муља се. Очекује се да те неко воли, без улагања, као да смо будале. Па све се осети. Или пловиш дивним морима или се давиш. Ја сам се удавила у прошлој вези. Али добро, нису сви довољно храбри ни довољно вешти да искажу шта осећају или не. Траже ситне сигурице. Можда сам и ја крупан зајеб. Па боље је тако, за све. Свако нека извуче поуку и иде даље.
ja se udavim u svakoj vezi, tj ostanem udavljen:malav:

Дакле...упознате неког ко вам је у свему супер, јасно је да желите да останете заједно али авај!!

Једно има гомилу ситуација због којих љубав мора да чека, а ипак не и да се прекида. Такорећи, орочава се као штедња, на непознат рок.

Ситуације - има пословних проблема, болесне родитеље, малу децу, финансијске проблеме, ..... Комбинацију или све ситуације заједно.

Шта онда? Чекати да истекне орочење и задовољити се само узимањем каматице месечне или одлебдети даље?

Ја бих начелно одлебдео.

lepo ko ja dogovoris sa odabranom da ces joj dati 10 godina da se seksualno izivi, a onda kada sabere dva i dva i shvati da je u meni imala ono najbolje, onda neka dodje i ja cu je prigrliti ko trojerucica.

Kao da je bitno da li neko zna da iskaže ljubav ili ne. Bitno je da ona postoji, a ako postoji to se vidi bez ikakvog iskazivanja i pokazivanja :)

nema nista sladje nego resavati probleme uz ljubav.
Ko pravi termine u tome, takvog otpisi.

nema nista sladje nego resavati probleme uz ljubav.
Ko pravi termine u tome, takvog otpisi.
1732724626039.png

Back