original i obicno pakovanje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Admin Sredoje

Vruć 'leba i ajvar na njemu. Mljac.
Administrator
Poruka
111.081
Zanima me koja je sustinska razlika kad se u prodavnici nudi telefon u origina i u njihovom pakovanju.
I original nikad nije zapecacen (na kraju treba i da se kodira) tako da i u to pakovanje mogu svasta da stave pa me zanima da li sustinski nesto znaci juriti po prodavnici original pakovanje.
I zasto uopste nemaju svi original pakovanja?
 
Kao prvo original pakovanje TREBA da je zapecaceno apsolutno UVEK,ako si pak naleteo na neki telefon u originalnoj kutiji a da nije bila zapecacena to je najverovatnije zato sto je nekome otvarana da vidi sta sve ide unutra,ili je otvorena da se nesto iz nje izvadi (najcesce su to oni 3.5mm audio adapteri recimo) tako da to sto si video nije u redu da se desava!!
Sto se tice tog kodiranja originalnog telefona koje pominjes,uputio bih te malo na neki sajt ili forum da malo proucis materiju,originalni telefoni dolaze vec potpuno otkljucani,i ako su odgovarajuci za to trziste (recimo dolazila je kod nas serija telefona za USA trziste koji su jedva imali signal jer USA mreze rade uglavnom na drugacijim frekvencijama,pravi primer su Nokie 8801 koje su isle dosta jeftinije od 8800 za EMEA trziste)!!
A nemaju svi originalna pakovanja iz vise razloga,najcesce zato sto su ti telefoni u radnjama"na crno"svi odreda svercovani,samim tim je razumljivo da ce telefoni (pogotovo oni bolji sa bogatim pakovanjima i velikim kutijama) lakse da se proscercuju preko granice ako pobacaju kabasta pakovanja a telefone strpaju u neku kesu i to sve u nesto zavuku,tako mogu da provuku vise desetina telefona u paket velicine jedne-dve originalne kutije!!
Pozdrav 8)
 
Ma ne mora da znaci to nista,ja sam uzeo telefon koji je dosao u maloj crnoj kutijici na kojoj samo pise Mobile phone,dobio neku bezveze garanciju i sta mi fali,evo nedelju dana kako uzivam u njemu,i nimalo mi ne nedostaje ona velika fancy Nokia kutija za N73ME,doduse u takvoj kutiji iz recimo Telekoma (jer VIP stvarno DERE za N73ME) bih sigurno dobio duzu garanciju i onaj adapter AD-41 ali za ove pare... boli me uvo!! :D
Kupujte ono sto vam odgovara ili sta mozete da priustite,nije vazno da li je KUTIJA original Nokia ili SE ili... vazno je da je TELEFON izasao iz iste fabrike kao onaj sto ga uvaljuju provajderi preko ugovora,to je JEDINO bitno,kutiju ionako posle bacite u neko cose!!
Pozdrav 8)
 
...Sto se tice tog kodiranja originalnog telefona koje pominjes,uputio bih te malo na neki sajt ili forum da malo proucis materiju,originalni telefoni dolaze vec potpuno otkljucani,i ako su odgovarajuci za to trziste (recimo dolazila je kod nas serija telefona za USA trziste koji su jedva imali signal jer USA mreze rade uglavnom na drugacijim frekvencijama,pravi primer su Nokie 8801 koje su isle dosta jeftinije od 8800 za EMEA trziste)!!...
Telefoni iz USA ne rade kod nas i nemaju uopste signal jer rade na 1900MHz, dok telefoni za EU trziste rade na 900/1800MHz, uglavnom 900MHz, redak slucaj je da ima negde bazna stanica na 1900MHz(znam da po BGD ima, za druge gradove mislim da nema).
 
Nemoj tako nemaju UOPSTE signal,zar nisam naveo primer 8801 kojih je kod nas bilo kao pleve,i to su triband telefoni koji su radili kod nas u vecim gradovima,pogotovu u BG-u sa njima nije bilo problema,i NIJE uopste redak slucaj da ima tih baznih stanica kod nas,ima ih (po nekoj statistici) oko 20% ukupnog broja!!
Uostalom sad su maltene svi telefoni quad-band,sto znaci da ovo dzabe razglabamo jer SVAKI takav telefon ima da radi kod nas,bilo odakle da je donesen i za bilo cije trziste da je pravljen!!
Pozdrav 8)
 
Jeste, ali 3band telefoni za USA trziste rade na 850, 1800, 1900MHz, zato ako imaju signal losiji rade na 850MHz, a po vecim gradovima(znam samo da u BGD ima sigurno) rade na 1900MHz i zato nemaju problema
Inace 3band za EU trziste rade na 900, 1800, 1900MHz.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top