e mene zanima koji su ti demonstranti na yt najbolji? i u sustini me zanima samo ovaj obican, a ne modularni.ja se malo bavio time ali dosta zaboravim

ima i neka skolica za origami ako koga interesuje.

naraFski
ma da, nekad baš zahteva vremena, al' brzo uđe u prste ... dosta njih kombinuju predmete ili od jednog papira ili modularni, što je naročito čest slučaj ako se rade npr. modularne kutije ili kusudama lopte, koje su meni fenomenalne za dekoraciju i zahtevaju dosta vremena za izradu
imaš i
teselacije, što je potpuno genijalno, spada u vrhunsku umetnost origamija i neke od njih se rade i danima ... ušle su i u materijal, pa sam viđala haljine i posteljine izrađene ovom tehnikom (planiram da napravim jednu takvu lampu, sam' da nabavim odgovarajući papir)
postoji i
origami bonsai, takođe razvijen u poslednje vreme, biljke se rade od papira i boje posebnim bojama, što traži užasno mnogo vremena
ev' 'vako:
1petiteSorciere, sjajna Nemica, ima sve i svašta, a najčešće pravi kusudame
Sara Adams, Nemica koja živi u Britaniji, mislim da je demonstrant za origami na Oksfordu
barbabellaatje, ima svašta-nešto, od jednostavnih cvetova, do tesel.-lopti i komplikovanih modularnih oblika
dutchpapergirl par dobrih tutorijala, kao i galerije kirigami modela i origami arhitekture
EzOrigami
FastORIGAMI - jednostavniji modeli
Girneli - 3D Origami
happypuppytruffle - Amerikanka Heder, živi u Japanu, svaki dan po jedan video, svašta nešto
ireneblchua sjajna krafterka iz Singapura
jeremyshaferorigami - Džeremi Šejfer, Amerikanac, origami umetnik i zabavljač, svi modeli su njegovi
jewellia krafterka sa Novog Zelanda, ugl. 3D origami
jonakashima, Džo Nakašima, ubedljivo najpopularniji origami jutjuber, Japanac iz Brazila ... skoro je uveo i prevode, tako da juzeri pošalju prevod na svoj jezik
joostlangenveld origami umetnik iz Holandije, prezentuje svoje radove
olyaruss
Origamiancy
origamibonsaiforum
origamilive - origami umetnik Nemac Štefan Veber prezentuje svoje radove
tadashimori - Tadaši Mori, takođe Japanac iz Brazila, veoma popularan origami prezenter
tavin, ugl. jednostavniji modeli
TheMrOrigamiman, galerija, 3D origami
torself
to bi bilo ugl. sve od mojih YT origami subscriptions-a, najbolji među prezenterima su 1petiteSorciere, Sara Adams, Džeremi Šejfer, Džo Nakašima, Heder, Tadaši Mori, Joost Langeveld, Barbabella, Irene Čua, Girneli, Izi origami
pozdrav i happy folding