- Poruka
- 80.911
Orban je populista i nacionalista kao i mnogi u regionu. Voli to maštati i plasirati nekakve mape i pretenzije koje se verovatno nikada neće ostvariti a i da se ostvare kratko će trajati.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da ni Srbiji niko ne brani da u neki od kabineta postave lepu mapu srpskog carstva, sve je stvar ponosa i stila jedne države, te na kakvim tendencijama jedna nacija u određenom momentu gradi sebe.Voli on svako malo bocnuti da se priča o njemu.
Ovo je zadnje postavio da kao poziva đake učiti povijest.
Pogledajte prilog 695105
Pa čestita Božić
Pogledajte prilog 695108
Ili na datum potpisivanja sporazuma u Trianonu onu kartu gdje trgaju Ugarsku.
Autorska tema.
Orbanovs karta ili mapa.
Pogledajte prilog 695087
Ovih dana aktuelna je tema i podigla se velika hajka oko Orbanova karte Ugarske (Velike Mađarske) iz vremena Austro-ugarske monarhije, jer se u toj karti u sastavu Ugarske našla i sadašnja Republika Hrvatska.
Ništa čudno što se Republika Hrvatska pobunila i normalno je da protestvuju jer time štite svoj teritorijalni integritet, ali je čudno što je svo vreme na provokacije ćutala srpska nacionalna politika, baš ni reči iako je karta obuhvatila i teritoriju današnje Republike Srbije, to jest autonomnu pokrajinu Vojvodinu.
Čudna mi je ta ćutnja srpske nacionalne politike?
Zašto?
Da li to Viktor Orban pokazuje teritorijalne pretenzije prema Republici Srbiji "crtanjem karata" Ugarske u čijem sastavu je Vojvodina?
Da li Republika Srbija treba da reaguje makar verbalno koliko Republika Hrvatska, jer realno u etničkom pogledu ima više razloga za zabrinutost od Republike Hrvatske što se tiče te vrste pretenzija iz Mađarske.Pogledajte prilog 695088
Mađari ti ljepe po svojim autima naljepnice sa velikom Mađarskom i takvi dođu u Hrvatsku.Mislim da ni Srbiji niko ne brani da u neki od kabineta postave lepu mapu srpskog carstva, sve je stvar ponosa i stila jedne države, te na kakvim tendencijama jedna nacija u određenom momentu gradi sebe.
Nije neumesno ni ovo sa Ugarskom, po meni - neumesna bi bila karta Mađarske iz drugog svetskog rata.
Voli on svako malo bocnuti da se priča o njemu.
Ovo je zadnje postavio da kao poziva đake učiti povijest.
Pogledajte prilog 695105
Pa čestita Božić
Pogledajte prilog 695108
Ili na datum potpisivanja sporazuma u Trianonu onu kartu gdje trgaju Ugarsku.
Današnja Mađarska je zapravo blijeda slika nekadašnje Ugarske iz doba Austrougarske monarhije, nakon WWI je Mađarska izgubla dvije trećine teritorija i trećinu stanovništva
Ne znam, ali ako se RH pobunila, sigurno nije bio kontekst "Ovako je nekada izgledala Austro-ugarska".Који је контекст?
Mislim da ni Srbiji niko ne brani da u neki od kabineta postave lepu mapu srpskog carstva, sve je stvar ponosa i stila jedne države, te na kakvim tendencijama jedna nacija u određenom momentu gradi sebe.
Nije neumesno ni ovo sa Ugarskom, po meni - neumesna bi bila karta Mađarske iz drugog svetskog rata.
Ni u AU nisu bili ništa posebno, samo su birokratskim potezima kinjili sve oko sebe, drugo nisu ni mogli.Današnja Mađarska je zapravo blijeda slika nekadašnje Ugarske iz doba Austrougarske monarhije, nakon WWI je Mađarska izgubla dvije trećine teritorija i trećinu stanovništva
Naravno, ali znaš kako to ide, teško je prihvatiti realnost da slavna prošlost više nije slavna sadašnjost.Današnja Mađarska je zapravo blijeda slika nekadašnje Ugarske iz doba Austrougarske monarhije, nakon WWI je Mađarska izgubla dvije trećine teritorija i trećinu stanovništva
Jesi ti učio istoriju?Ni to što je Srbe stavio u Osmanlijsko carstvo?
Pa i ja po Vojvodini viđam ljude koji uz srpske tablice nose oznaku HR nalepljenu i sliku Gotovine na retrovizoru unutra.Mađari ti ljepe po svojim autima naljepnice sa velikom Mađarskom i takvi dođu u Hrvatsku.
Prije sam sa markerom crtao iz zajebancije granicu Hrvatske sa Mađarskom na njima, sad samo upišem Croatia preko cijele Ugarske, nek se hebu.
Na osnovu čega iko može zaključiti da bi Mađari mogli mrdnuti izvan svojih granica. 10 miliona ljudi, i šta sad, neš ti opasne sile.Orban je populista i nacionalista kao i mnogi u regionu. Voli to maštati i plasirati nekakve mape i pretenzije koje se verovatno nikada neće ostvariti a i da se ostvare kratko će trajati.
Jesi ti učio istoriju?
To je mapa iz jednog perioda od pre nekih 250 godina... nije slika današnjice, niti plan sutrašnjice. Nego prikaz kako je njegove država izgledala u momentu.
Ja kada okačim mapu Srpskog carstva, ne pripajam Hrvatsku Mađarskoj, nego prikazujem realno stanje stvari u 14om veku.
Jel' moguće da ni toliko ne razumeš? U ostalom, tebi Osmansko carstvo nije strano...
Ozbiljno? Evo pitam @veliki krang kako bi on reagirao da to ugledaPa i ja po Vojvodini viđam ljude koji uz srpske tablice nose oznaku HR nalepljenu i sliku Gotovine na retrovizoru unutra.
Takvi su i Srbi, i Mađari i Hrvati.
Svaki narod voli deo svoje istorije gde je bio veliki, pa tako i mađarski, hrvatski, srpski.
Pogotovo što je njihova politika da se maksimalno osigura granica. Pa to baš i ne ide uz neko proširenje granice, teže je onda čuvati.Na osnovu čega iko može zaključiti da bi Mađari mogli mrdnuti izvan svojih granica. 10 miliona ljudi, i šta sad, neš ti opasne sile.
Ne zezam se, ozbiljno ti kažem.
Nemam pojma u kojoj mjeri toleriraš ustaške slike na retrovizorimaA šta misliš kako bih reagovao?
A šta misliš kako bih reagovao?
Nemam pojma u kojoj mjeri toleriraš ustaške slike na retrovizorima
Ti to njemu kažeš?Ljubio bi slike i obležja Hrvatske jer si i sam Hrvat, sa kamuflažom Srbina.
Ljubio bi slike i obležja Hrvatske jer si i sam Hrvat, sa kamuflažom Srbina.
Ne bih tolerisao, ali zaista nisam imao prilike tako nešto da vidim. Inače, bilo kog ustašu ću prebiti kad god dobijem priliku, samo što ih, osim u inostranstvu, ovde i ne dobijam.