Opušteno u Japanu

Kako vam se dopada opustenost japanaca?

• sviđa mi se

glasova: 7 70,0%
  • ne sviđa mi se

glasova: 4 40,0%

• Ukupno glasova
    10
U, opet, serijalu Fantasticna planeta, bila je jedna epizoda koja se, mislim, zove Starost ili slicno. Uglavnom, autor serijala je posetio, izmedju ostalih zemalja, i Japan i otisao je u jedan kafic u kome su vrlo mlade devojke (ali zabrinjavajuce mlade) obucene i nasminkane kao manga karakteri, a klijentela su im sve neke dede :cry: Nije pomenuto da se bave pruzanjem seks. usluga, ali su mlade zene jako seksualizovane i sve je to nekako odvratno.

s jedne strane veoma disciplinovana i ustrojena nacija u praktičnim stvarima u organizaciji života pre svega u jedinstvu za opštu dobrobit, fascinantno.

s druge strane bez limita u bizarnostima,
setih se jednog japanca koji je iseko i pojeo svoju englesku koleginicu sa kojom je spremao ispite.
vikendima su uglavnom uroljani do te mere da zaspu na uličnom betonu gušeći se u povraćki
kad pomislim na japan uglavnom mi je ispred nosa misao o krajnostima

s jedne strane veoma disciplinovana i ustrojena nacija u praktičnim stvarima u organizaciji života pre svega u jedinstvu za opštu dobrobit, fascinantno.

s druge strane bez limita u bizarnostima,
setih se jednog japanca koji je iseko i pojeo svoju englesku koleginicu sa kojom je spremao ispite.
vikendima su uglavnom uroljani do te mere da zaspu na uličnom betonu gušeći se u povraćki
kad pomislim na japan uglavnom mi je ispred nosa misao o krajnostima
Па има онај чувени филм где му она одсече полни орган. Лепота чула или како већ...

Иначе, моја сестра тврди да није била у перверзнијој земљи а била је свуда. Од аутомата са ношеним гаћицама, преко робне куће где су рафови са играчкама за децу и секси помагалима један до другог до чега све не.

Па има онај чувени филм где му она одсече полни орган. Лепота чула или како већ...

Иначе, моја сестра тврди да није била у перверзнијој земни а била је свуда. Од аутомата са ношеним гаћицама, преко робне куће где су рафови са играчкама за децу и секси помагалима један до другог до чега све не.
carstvo čula. da. gledala sam ga veoma mlada, nisam razumela a pitanje je da li bi razumela i danas
pervezija je japanski brend, prednjače u inovacijama :lol:

Japan ima tendenciju da bude opušten – i kada je ljubav u pitanju: udeo ljudi koji žive sami i ne traže partnera ovde se povećava godinama. Za mnoge se romantična ljubav ne doživljava kao ispunjenje, već kao moderna zapadnjačka ideologija.

Megatrend: Podmukla odbrana od romantičnih veza

Rođeni Tokijac nije sam u ovakvom stavu u istočnoazijskoj zemlji. Ona je jedna od mnogih kojih je sve više. Japan već nekoliko godina doživljava svojevrsni društveni megatrend: sve veći otpor romantičnim vezama. Ono što se često tumači kao scenario katastrofe, posebno zapadni mediji, smatra se novom normalom u samoj zemlji. Različita istraživanja ne samo da pokazuju sve veći udio samaca u ukupnoj populaciji, već i dokumentiraju visok stepen zadovoljstva među onima koji žive sami.

Pragmatičan pristup pitanjima partnerstva

Prije nego što se Japan otvorio prema Zapadu, brak i partnerstvo bili su više ekonomski orijentirani. Osnovana je jedinica domaćinstva radi zajedničkog života i podizanja djece. Sloboda je data za privatne potrebe. Ovaj pragmatičan pristup pitanjima partnerstva i danas postoji u Japanu. I od velike su pomoći rastućem broju samaca iz godine u godinu koji ne žele da budu prisiljeni na krute obrasce tržišta rada i rodne uloge.

„Da sam sama u Evropi ili SAD“, spekuliše Yuka dok vidi dvoje zapadnih turista na ulici, „moji prijatelji bi me verovatno sažalijevali jer mi nedostaje pravi deo slagalice da bi moj život bio potpun . Ali to se ne vidi u Japanu.“ Viši ideal romantične ljubavi kao životnog cilja se ovdje teško uzima ozbiljno.

---------------------------------------------------------------
Celi text i intervju mozete ovde da prochitate

Link

Kako vam se dopada opustenost japanaca?
Spavaju u tubama ko na magnetnoj rezonanci, ili na poslu. Robovsko drustvo posveceno cedjenju radnika do iznemoglosti.
Kad su stalno na poslu, kako uopste ostvaruju veze?

Spavaju u tubama ko na magnetnoj rezonanci, ili na poslu. Robovsko drustvo posveceno cedjenju radnika do iznemoglosti.
Kad su stalno na poslu, kako uopste ostvaruju veze?
ne ostvaruju.
posle rada su u svojim malim stanovima punim aparata za malu kućnu upotrebu, plišanih lutkica i dildoa svih veličina i oblika…
ovo sve što znam uglavnom je iz raznih dokumentaraca

ne ostvaruju.
posle rada su u svojim malim stanovima punim aparata za malu kućnu upotrebu, plišanih lutkica i dildoa svih veličina i oblika…
ovo sve što znam uglavnom je iz raznih dokumentaraca
И плаћају само мажење, само разговор, неког да им глуми партнера на догађају. То је претужно.

Back