Opušteni ljudi

zasto tako mislis?
ja spadam u one koji se ne nerviraju ali ja resavam svoje probleme.

Izvinjavam se i žao mi je što sam verovatno generalizovala ljude. Poznavala sam odlično, mog bliskog, bliskog rođaka. Preminuo je pre nekoliko godina.
On je bio flegmatičan u mladosti, u srednjem dobu i kao stariji čovek.

Nije brinuo ni o sebi i svom zdravlju.

Ti se ne nerviraš i rešavaš svoje probleme. Ja sam, pored tog bliskog rođaka mislila na ljude koji uopšte ne rešavaju svoje probleme.

Ljudi koji se ne nerviraju, koji su opušteni, koji očekuju da će sve neko drugi srediti sve njihove probleme. Šta mislite o ovakvim ljudima koji se mnogo ne sekiraju oko važnih životnih pitanja?
Šta su važna životna pitanja?
Kod mene su to uglavnom stvari praktične prirode tj. ono što me se direktno dotiče.
Generalno sam opušten i ne marim za većinu stvari oko sebe, posebno ako na njih ne mogu da utičem u pozitivnom smislu.
Nerviranje mi je nekako nepraktično jer samo gubim vreme razmišljajući o nečemu što je ili prošlo ili na šta nemam uticaj.
Recimo nervirao bih se ako bih ušao/započeo nešto što ne mogu da razrešim tj. nešto što je od starta osuđeno na propast

Šta su važna životna pitanja?
Kod mene su to uglavnom stvari praktične prirode tj. ono što me se direktno dotiče.
Generalno sam opušten i ne marim za većinu stvari oko sebe, posebno ako na njih ne mogu da utičem u pozitivnom smislu.
Nerviranje mi je nekako nepraktično jer samo gubim vreme razmišljajući o nečemu što je ili prošlo ili na šta nemam uticaj.
Recimo nervirao bih se ako bih ušao/započeo nešto što ne mogu da razrešim tj. nešto što je od starta osuđeno na propast
Nije ti išla na živce ova vrućina? Nisi to povezao sa globalnim zagrevanjem?

Nije ti išla na živce ova vrućina? Nisi to povezao sa globalnim zagrevanjem?
Uzeo sam ventilator od kineza za 2.5k tako da me je vrućina zaobišla, a inače tokom dana retko izlazim napolje.
Primera radi poslednje 2-3 nedelje je voda u KG-u neispravna, ima rđav ukus, umesto da se nerviram počeo sam da kupujem flaše/balone sa vodom.
Adaptiram se prilično brzo na takve situacije.

Nego, daj nekoliko primera šta tebe nervira - možda imam perspektivu/ideju kako da se prevaziđu

Ljudi koji se ne nerviraju, koji su opušteni, koji očekuju da će sve neko drugi srediti sve njihove probleme. Šta mislite o ovakvim ljudima koji se mnogo ne sekiraju oko važnih životnih pitanja?
Zasto mislis da to ima veze jedno sa drugim?
Ja se trudim da budem opusten, da se ne nerviram, brigu na veselje, sto ne znaci da cekam da mi neko resi probleme, samo sam shvatio da i probleme bolje resavam ako se trudim da me ne tangira, hladne glave. Tako da to sto je beko opusten ne znaci da je flegma.

Ne radi 100% i uvek , al mene vise zabrinjavaju oni sto panicare, sto sve shvataju preozbiljno, sto od igle prave lolomotivu.
Stres je ubica.

A o ljudima sto cekaju da im drugi rese probleme, huh, ko ceka taj i doceka. Nezreli ljudi.

Zasto mislis da to ima veze jedno sa drugim?
Ja se trudim da budem opusten, da se ne nerviram, brigu na veselje, sto ne znaci da cekam da mi neko resi probleme, samo sam shvatio da i probleme bolje resavam ako se trudim da me ne tangira, hladne glave. Tako da to sto je beko opusten ne znaci da je flegma.

Ne radi 100% i uvek , al mene vise zabrinjavaju oni sto panicare, sto sve shvataju preozbiljno, sto od igle prave lolomotivu.
Stres je ubica.

A o ljudima sto cekaju da im drugi rese probleme, huh, ko ceka taj i doceka. Nezreli ljudi.
Ne nerviraš se oko rata u Ukrajini koji može da eskalira u nuklearni rat? Globalno zagrevanje ništa?

Ne nerviraš se oko rata u Ukrajini koji može da eskalira u nuklearni rat? Globalno zagrevanje ništa?
Ova dva mi više vuku na nešto što ide u smeru anksioznosti, stanja straha, paranoje i sl. nego nešto o čemu bi se neko sa naših prostora brinuo. Tipa više bih se nervirao oko nečeg što je blizu tipa rudnika litijuma

Ova dva mi više vuku na nešto što ide u smeru anksioznosti, stanja straha, paranoje i sl. nego nešto o čemu bi se neko sa naših prostora brinuo. Tipa više bih se nervirao oko nečeg što je blizu tipa rudnika litijuma
To dotiče i tebe jer ako nastupi nuklearna zima to je kraj čovečanstva. To što si ti razbibriga ne znači da opasnost ne postoji.

Sta se ja tu pitam, sta bude bice. Sta ti i ja tu mozemo? Zivim sad i ovde. Imam jedan zivot necu da ga trosim na stvari na koje ne mogu da uticem.
Sto ne znaci da nemam misljenje o tim temama, iznerviram se povremeno, al me pusti. Sto je normalno. Ako cu se oko svega brinuti i nervirati, pa u ludnici cu da zavrsim. Moze i kometa da nas zvekne, moze devojku da mi udari auto, sta bi kad bilo kad bi bilo. Zivim u trenutku i trudim se da uzivam u lepim stvarima koje mi se desavaju. A imam iskreno i svojih briga dovoljno u svakodnevnom zivotu jos da me globalno zagrevanje ili nuklearni rat dotuku, ludnica mi ne gine. A i treniram znas, trening je anti atres terapija broj 1

Ne nerviram se oko stvari koje su problem višeg tipa jer ne mogu da promnim ništa. Tj. menjam koliko je do mene, tipa ekološka odgovornost koliko je u mom domenu, glasanje, izlazak na proteste itd.

Na ratove, klimatske promene itd. ne mogu da utičem pa ne razmišljam mnogo o tome jer bih se ipak iznervirala.

U kolektivu ili u društvu se iznerviram kad nabasam na glupost. Onda odlučim da reagujem bar nekako jer kad ne reagujem uopšte onda se još više iznerviram što je glupost prošla bez ikakve reakcije. Koja je onda moja ljudska poenta ako prolazim pored gluposti kao pored turslog groblja.

Ok, kad vidim da se glupost čvrsto skamenila, onda ne reagujem i ne nerviram se više. Ali povremeno pljunem ili šutnem u tu glupost jer možda ju je prolećna kiša raskravila.

Sta se ja tu pitam, sta bude bice. Sta ti i ja tu mozemo? Zivim sad i ovde. Imam jedan zivot necu da ga trosim na stvari na koje ne mogu da uticem.
Sto ne znaci da nemam misljenje o tim temama, iznerviram se povremeno, al me pusti. Sto je normalno. Ako cu se oko svega brinuti i nervirati, pa u ludnici cu da zavrsim. Moze i kometa da nas zvekne, moze devojku da mi udari auto, sta bi kad bilo kad bi bilo. Zivim u trenutku i trudim se da uzivam u lepim stvarima koje mi se desavaju. A imam iskreno i svojih briga dovoljno u svakodnevnom zivotu jos da me globalno zagrevanje ili nuklearni rat dotuku, ludnica mi ne gine. A i treniram znas, trening je anti atres terapija broj 1
Ja nisam rekao rekao da svi ljudi treba da brinu brige o globalnom zagrevanji ali treba da daju neki doprinos u borbi protiv njega.

Back