Opšti izbori u Turskoj

Ko pobeđuje u drugom krugu?

  • Erdogan

    glasova: 0 0,0%
  • Kiličdaroglu

    glasova: 0 0,0%

  • Ukupno glasova
    0
koliko sam video, istrazivanja uglavnom daju prednost ovom deši... erdoganovom protivniku.
videcemo... ali diktatori kao sto je Erdogan i njegove kolege iz Srbije, Madjarske, Rusije i Belorusije ne verujem da mogu da padnu na izborima, za njihovo rusenje morace da se podigne kuka i motika!
 
Predsjednik Erdogan je za svo vrijeme vladanja doprineo razvoju Turske. Vratio je ponos Turcima i sto je vazno, vratio Aja Sofiji funkciju dzamije koju je Ataturk pretvorio u muzej.
Jedina zaostavstina Ataturka je clanstvo Republike Turske u NATO.
 
Predsjednik Erdogan se zbog toga izvinio Putinu kad je uvidio da ga Zapad ne podrzava. Od tada se on skoro zbratimio sa Putinom.
Ipak je Erdo islamski suverrenista sa njiom bar znaš na čemu si .
Dok sa graDŽanima tj levim krilom džamije ne znaš .
Erdo je džamijaš i kao takav sužen mu je prostor za manevar tj za lobiranje .
Dok "sekularisti " znaju strane jezike pa mogu da lobiraju .
 
Naravno da je NATO osnovan kasnije ali je Ataturk ostavio Turcima u amanet da se drze Amerike. Poslije svrgavanja Kalife iz Istanbula, Ataturk je izjavio da se Turska politika vezuje za Ameriku kao nove vojne sile poslije I svjetskog rata.
reko i vule da je za evropu pa sta?
mislis da politicari govore istinu?
kemal koji je uradio ono sto je nemoguce, sto je par ekslenas u istoriji od primera sta jedan covek moze... i da na kraju popljuje sve sto je radio i sebi stavi omcu faleci smrtne nepijatelje turske?
 
Naravno da je NATO osnovan kasnije ali je Ataturk ostavio Turcima u amanet da se drze Amerike. Poslije svrgavanja Kalife iz Istanbula, Ataturk je izjavio da se Turska politika vezuje za Ameriku kao nove vojne sile poslije I svjetskog rata.
Значи Турска се после Ататурка придружила Америци у Другом светском рату?
 
A ne. Turska je bila neutralna. Tek je objavila formalno rat Njemackoj 1945 godine.
Q.E.D. илити доказа ти сам себи, уз моју малу помоћ, да твоја теза нема везе са Мустафом Кемалом.
Али добро је да Ердоган оде. Велики је то српски непријатељ, што не мора да значи да ће наследници бити мањи непријатељи, али битно је да се мења, па ћемо видети.
 

Izetbegović: Erdogan ispunjava Alijin emanet, Bošnjaci – podržite ga​


erdogan.jpg


Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), u petak se obratio građanima Turske bošnjačkog porijekla, navodeći da predstojeći izbori za predsjednika Republike Turske predstavljaju historijski trenutak.
“Vjerujem da je ogromna većina vas svjesna i epohalne uloge koju predsjednik Recep Tayyip Erdogan ima u preporodu i uzdizanju Republike Turske u svakom pogledu. Pod Erdoganovim liderstvom prijateljski turski narod i država Turska učvrstili su vlastiti ponos i samopouzdanje, ojačali demokratiju i obnovili sistem vrijednosti koji im garantira dugoročni napredak. Od ekonomski nedovoljno razvijene države, za samo nekoliko decenija, Turska je prešla put do moćne ekonomije. Svjedoče tome zapanjujući podaci o ubrzanoj izgradnji infrastrukture, industrijskom razvoju, reformi sistema obrazovanja, moćnoj armiji i vojnoj industriji…”
, naveo je Izetbegović.

Dodao je da je od države koju su pokušavali tretirati objektom u međunarodnim odnosima, Turska pod Erdoganovim liderstvom postala moćan subjekt na međunarodnoj sceni, bez kojeg se ne mogu donositi krupne globalne odluke. Prema riječima Izetbegovića takvo pozicioniranje Turske imalo je ogroman uticaj i na kompletan muslimanski svijet, koji ubrzano vraća samopouzdanje i afirmiše vlastite vrijednosti.

Izetbegović je naglasio da je moćna i razvijena Turska, sa moćnim liderom na njenom čelu, bitan faktor i za odnose na Balkanu, gdje predsjednik Erdogan uspijeva uspostaviti saradnju sa svim državama i narodima i na taj način doprinositi očuvanju stabilnosti i mira.

“Bošnjaci u Bosni i Hercegovini i na Sandžaku posebno svjedoče prijateljstvu velikog lidera Erdogana. Pomoć i podrška koju Erdogan i Republika Turska pružaju Bosni i Hercegovini i Bošnjacima je od vitalnog značaja. Mnogo bi prostora uzelo da nabrajam sve projekte u BiH koje je Turske podržala. Umjesto toga, u nakrajkraćem ću reći da Recep Tayyip Erdogan ispunjava emanet rahmetli Alije Izetbegovića, jer istinski i bratski pomaže Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. Cijenjeni Bošnjaci, pozivam vas da izađete na izbore i podržite Recepa Tayyipa Erdogana. Jer, on treba Republici Turskoj, ali on treba i Bošnjacima i Bosni i Hercegovini”, naveo je Izetbegović.

https://n1info.ba/vijesti/izetbegov...6Wp-UphHYj2pJEvm8Q7NuZM3ZflnZvJmM_6zhSYzbqXYU
 

Back
Top