Opštenarodni revolt i pad poverenja u vlast i institucije

Сваки вид борбе за правичнијим амбијентом, против било какве врсте криминала, аномалија, тежњу да се расвијетле трагедије свако нормалан ће подржати. Нико никоме не оспорава право на протесте, ако постоје оправдани разлози, или ако одређена група сматра да су њихови разлози оправдани, били или не у праву, имају пуно право да своје незадовољство или осјећај неправде и кроз протесте искажу.

Међутим, нико нема право блокирати саобраћајнице и било које установе које су опште добро свих грађана, посебно не факултете и школе, нико нема право паралисати живот. Када се крене са таквим начином недопустивог чињења, то је увијек у режији непријатеља земље и народа, хуља који ће инструисати циљну групу како би реализовали своје кварне, некад према нашем народу злочиначке намјере.

А овдје је та прича. Појачане активности, све снажније хушкање и подстрекавање циљне групе, најаве да ће се наредних дана блокирати саобраћајнице или дијелови насеља и то на 24 часа, нам казује да режисери ове обојене револуције, губе стрпљење м настоје "убрзати догађаје", настоје распламсати страсти, испровоцирати реакцију полиције или грађана који неће благоинаклоно гледати на ово ограничавање слободе. Све снажније медијско подстрекавање антисрпских медија кроз текстове типа "залетео се возило у масу, забио се возилом, СНС-овац возилом газио пјешаке, залетио (стално се неко залеће) се ножем у масу.., гдје кад погледамо снимак видимо колико је то хушкачки начин писања и нигдје везе са таквим описом, говоре да ти наручиоци ових протеста губе живце, само што не завапе "шта је Срби, како још није потекла крв".

И то јесте намјера, поларизовати амбијент, усадити што јачи анимозитет, мржњу, изазвати немире, инциденте, хаос, по могућности проливање крви.
И то је тест и за власт и за све нормалне људе, посебно оне мислеће, којима је Србија у срцу, да буду дорасли ситуациуји.
Ту треба мудрости, стрпљења, самоконтроле, уздржавања од исхитрене реакције, а то Србима није често било својствено

Сваки вид борбе за правичнијим амбијентом, против било какве врсте криминала, аномалија, тежњу да се расвијетле трагедије свако нормалан ће подржати. Нико никоме не оспорава право на протесте, ако постоје оправдани разлози, или ако одређена група сматра да су њихови разлози оправдани, били или не у праву, имају пуно право да своје незадовољство или осјећај неправде и кроз протесте искажу.

Међутим, нико нема право блокирати саобраћајнице и било које установе које су опште добро свих грађана, посебно не факултете и школе, нико нема право паралисати живот. Када се крене са таквим начином недопустивог чињења, то је увијек у режији непријатеља земље и народа, хуља који ће инструисати циљну групу како би реализовали своје кварне, некад према нашем народу злочиначке намјере.

А овдје је та прича. Појачане активности, све снажније хушкање и подстрекавање циљне групе, најаве да ће се наредних дана блокирати саобраћајнице или дијелови насеља и то на 24 часа, нам казује да режисери ове обојене револуције, губе стрпљење м настоје "убрзати догађаје", настоје распламсати страсти, испровоцирати реакцију полиције или грађана који неће благоинаклоно гледати на ово ограничавање слободе. Све снажније медијско подстрекавање антисрпских медија кроз текстове типа "залетео се возило у масу, забио се возилом, СНС-овац возилом газио пјешаке, залетио (стално се неко залеће) се ножем у масу.., гдје кад погледамо снимак видимо колико је то хушкачки начин писања и нигдје везе са таквим описом, говоре да ти наручиоци ових протеста губе живце, само што не завапе "шта је Срби, како још није потекла крв".

И то јесте намјера, поларизовати амбијент, усадити што јачи анимозитет, мржњу, изазвати немире, инциденте, хаос, по могућности проливање крви.
И то је тест и за власт и за све нормалне људе, посебно оне мислеће, којима је Србија у срцу, да буду дорасли ситуациуји.
Ту треба мудрости, стрпљења, самоконтроле, уздржавања од исхитрене реакције, а то Србима није често било својствено
Индикативно је што ти за насиље и хушкање оптужујеш оне који блокирају, а не оне који газе.

Screenshot-20250125-082333.png

Ако ова Власт жели преживи ову Годину,то морају падну нека жешћа Хапшења и бар првостепене оСУДЕ зато што се превише Криминала запатило што малом Човеку,трудбенику итекако упада у Очи.
Значи,да Би АВ преживео,он ће морати да изда једно 5,6 Кумова..све испод тога,не признајемо :D
Тражите да извршна власт командује судовима какве ће пресуде да доносе и када ће их донети.

Одавно не реагујем на "можда". Ту реч читам као "не липши магарче до зелене траве".

Мислим, чињенично... Неко очекује да се вођа уплаши протеста који не личе на 200 000 у Београду?
И ако нећемо да спроводимо револуцију, правни дисконтинуитет, на каквим изборима опозиција мисли да победи? Мора да се покаже и програм.
Мени се већ одавно смучило понављање вођиних полтрона "вођа ово, вођа оно", а истовремено и опозиционо "вођа ово, вођа оно".
Само га на тоалет папиру нема.

Тако су "паметни и демократски" медији у Америци урлали на Трампа за време првог мандата, па и после пораза... Толико су урлали да су бирачи на крају њега и заокружили, јер им је непрекидно био на очима (а умео је и програм да понуди, што наша опозиција још увек нема).
Studenti rade baš suprotno, ne spominju vučića u njihovim zahtevima uopšte. Traže da se iznese istina i da tužilaštvo počne da radi svoj posao, šta je u tome loše? Opozicija se primirila i pušta studente da vode celu priču što je, po meni, dobro.

Studenti rade baš suprotno, ne spominju vučića u njihovim zahtevima uopšte. Traže da se iznese istina i da tužilaštvo počne da radi svoj posao, šta je u tome loše? Opozicija se primirila i pušta studente da vode celu priču što je, po meni, dobro.
Добро, драго ми је да је тако.
Али, то може потрајати две године, потпуно по процедури.
Немамо појма колико суђење може трајати, па пресуда, мислим првостепена... Па ако се буду жалили...

Неки су дали оставке, неки су смењени, ухапшени, документи се објављују, не сви одједном али дешава се, не стоји се са свим тим.

Нереално је (најблажи израз којег сам могао да се сетим) да студенти чекају пресуде.

Ближи сам идеји да неко надлежан, типа грађевински факултет, издаје повремено саопштења о документацији (као јуче, на пример), и да њихово "нешто су застали" буде окидач за окупљање.
А у времену када документи стижу, све мирно, нема проблема.

da mi znamo šta hoćemo mi bi znali i da biramo.
ja se ne sećam da je nama neko bio dobar od tita pa na ovamo
Ми јесмо склони диктатури, што може бити проблем само по себи.

Да је комунизам свима био добар... није. Многи су побегли, многи други завршили по затворима.

Ако се одмакнеш мало од тренутног стања, по теорији ми имамо право да радимо шта год хоћемо, све док нисмо агресивни према околини. Хоће рећи, можемо да се удружимо са било ким.
Али, у пракси то не постоји.
У пракси смо потпуно окружени са једним војним савезом, налазимо се ту где јесмо тако да главница наше трговине јесте са једним економским савезом. Са стањем да не желимо да нам се диктира шта ћемо да радимо "код куће", стање је такво какво је, неизвесно. Мислим ту више на културу, него на реформу државне администрације.

Да је комунизам свима био добар... није. Многи су побегли, многи други завршили по затворима.
bilo koji sistem da je uvek neko završi u bajbokanu.
mali sam bio ali sećam se da je bio neki red. nacionalizam nas opio pa ispade mnogo nam je bolje u demokratiji.
kažu tito se zaduživao pa delio sirotinji stanove i povoljne kredite a ovi se isto zadužuju a jel se živi bolje.
ono što ja mislim a to je da se svet menja ali aksiom isti, istočna Evropa će uvek biti siromašna a zapadna bogata. nije sve ni do nas.

bilo koji sistem da je uvek neko završi u bajbokanu.
mali sam bio ali sećam se da je bio neki red. nacionalizam nas opio pa ispade mnogo nam je bolje u demokratiji.
kažu tito se zaduživao pa delio sirotinji stanove i povoljne kredite a ovi se isto zadužuju a jel se živi bolje.
ono što ja mislim a to je da se svet menja ali aksiom isti, istočna Evropa će uvek biti siromašna a zapadna bogata. nije sve ni do nas.
Јесте, постоје свуда затвори, али Голи оток је врло ретка појава у Европи.

Успех СФРЈ је био постигнут узимањем кредита. Послови су добијани политиком, а не нашим квалитетом. И данас правимо послове политиком... није необично ни у другим крајевима света.

Јел то нека природна предиспозиција да су једни богати а други сиромашни? Или си пропустио да означиш колонијализам који још увек није мртав?

Колико знам, Пољаци живе пристојно. Чеси, Словаци, Мађари... ни њима није лоше. Али и то је све наслоњено на политику. Ко се довољно поклони, дају му пристојно.
Демократија - слободан си да одлучиш да се до земље поклониш доларима.

Запад Европе, који има велике проблеме са становништвом, покушава да очерупа људство са истока. Шта када у очерупаним земљама понестане људи... о томе нису размишљали.

Svedoci smo sve većeg revolta ljudi i pada poverenja u sistem, kao i predstavnike sistema. Današnji protest, povodom generalnog štrajka i to u podne, zajedno sa svim što smo posvedočili u zadnjih par meseci poprima oblike onoga što bi neki nazvali 'narodnim protestima'.

Naprednjaci imaju dosta problema prilikom ocenjivanja i pritisaka da sakupe dovoljan broj ljudi kao ranije za svoje kontramitinge, uperene protiv studenata i ostalih nezadovoljnih građana. O tome mogu i lično da posvedočim. Razgovarao sam sa dosta ljudi koji izražavaju znak revolta i ne reaguju više čak ni na pretnje otkazima.

Skoro je bilo i dosta slava i prilika za druženje, uključujući i razgovor sa mnogim bivšim ili aktuelnim pristalicama ove vlasti. Stiče se utisak da i kod samih članova SNS postoji značajan pad poverenja u sistem, jer ljudi koji su prošle godine svojski ga branili, tvrdeći da funkcioniše, danas su u velikom broju nemi.

Ovakva količina energije i besa može biti potencijalno vrlo opasna, posebno ako će se društvo deliti na one koji su za sistem i one protiv njega, a početak kampanje Predsednikovog pokreta u Jagodini, a što ni trebalo da potraje sve do Sretenja, deluje kao uvertira u ozbiljne podele naroda. Do sada smo imali relativno smešne situacije sa uglavnom izlapelim slojem stanovništva, koji pljuje, psuje ili nasrće noževima i slično, ali bez ikakvih stvarnih ili iole bitnijih posledica. Ovo što sada imamo, stvara klimu za značajno veću eskalaciju, zato što se izlaz iz krize u kojoj se zemlja definitivno nalazi uopšte ne nazire.

Videćemo kako će današnji dan proći, jer protest advokata još nije počeo.

Kako vi vidite izlazak iz krize? Ili, pošto naravno niko nije Nostradamus, kako vidite narednih mesec dana, koji će po svemu sudeći biti ključni za rasplet?
kako opštenarodni sa 10K dokonih mladih koji nemaju neke veće životne obaveze?
Da nije malo hiper bombastična projekcija?

Back