Opštenarodni revolt i pad poverenja u vlast i institucije

Ja baš mislim da je suprotno. Batinaše izvode na manje proteste, da ih lakše razbiju i zastraše.

Kad god su bili veliki protesti, vlast je pokazivala rezervisanost ranije i to ozbiljnu. Čak je bilo tipa 'ljudi protestuju jer su u pravu' i slično.

Na svim većim olupina napadala se opozicija, ali građani nominalno podržavali (samo smatralo da ih opozicija zavodi).
Ne sjećam se da su ikad bili u tom fazonu. Uvijek su bili u fazonu "da vas je pet miliona ništa ne ispunjavamo".

Ne sjećam se da su ikad bili u tom fazonu. Uvijek su bili u fazonu "da vas je pet miliona ništa ne ispunjavamo".
Zapravo to što Vučić nije ispunio zahteve većine protesta za ovih deset godina osim u slučaju policijskog časa i Rio Tinta gde je bilo nasilja je i dovelo do ovih blokada. Pokazao je kada su protesti samo šetnje da ne ispunjava ništa i čeka leto.

Nisam bio na protestu protiv Božije vlasti jer ovo nije Božija vlast.
2. Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.

jao si ga tebi kad dođeš bogu na istinu ni taj avatar te neće spasiti :D

kaži mi a šta češ ti na protestu, nit si student nit si iz Srbije?

1000020467.jpg

2. Тако који се супроти власти супроти се наредби Божијој; а који се супроте примиће грех на себе.

ne rusimo mi vlast. nego ove koji su je uzurpirali, lazno se predstavljajuci da su sve i svja i samo nam prete da im se pokorimo, i ucenjuju

Ако ова Власт жели преживи ову Годину,то морају падну нека жешћа Хапшења и бар првостепене оСУДЕ зато што се превише Криминала запатило што малом Човеку,трудбенику итекако упада у Очи.
Значи,да Би АВ преживео,он ће морати да изда једно 5,6 Кумова..све испод тога,не признајемо :D
Mora ovaj udbasko -neoliberalno- totalitaristicko komunisticki sistem da se srusi, bez toga je sve presipanje iz supljeg u prazno.

SAle sendvicar, velikoi razocarenje.

"Шта то говориш? Зар је сваког старешину поставио Бог? „Не, ја то не говорим“, одговара. Ја сада не говорим о сваком старешини појединачно, него о самом старешинству. То, што постоји старешинство, и што једни управљају а други су потчињени, и што се виши не мешају са нижима, ја називам делом премудрости Божије.

Није рекао: „нема старешине“, него: нема власти да није од Бога. Према томе, кажем, расуђујем о самом предмету, тј. о власти. Слично томе, када Премудри говори: Од Господа је разумна жена (Приче Сол. 9; 14), он не говори да Бог сједињује свакога који ступа у брак, него да је брак установио Сам Бог. Дакле, ма коју власт да разматрам – било да је то власт оца над сином, мужа над женом или све остале, па чак и оне које постоје међу животињама, тј. међу пчелама, ждраловима или рибама – све су оне установљене од Бога.
" (св. Теофилакт Охридски).

Дакле не ради се о томе да је сваки властодржац постављен од Бога већ да је систем хијерархијске власти од Бога. Пошто нико не жели успостављање анархо комуне у Србији, онда протести против СНСа не крше горе наведене стихове.

"А то зависи од Промисла Божијег, јер је сам Бог, старајући се о општем поштењу, устројио да једни буду главни, други да буду потчињени, стављајући страх надлежних, као својеврсну узду, на оне који поступају неправедно. Треба знати да је божански Апостол ставио у зависност од Божијег Промисла да постоје претпостављени и подређени, а не да је један или други главни. Јер, по Божијој одредби, то није власт угњетача, него сама расподела моћи. Ако је Бог наклоњен, даје вође који поштују правду. Јер је речено: даћу вам пастире по срцу своме, и они ће вас разумом хранити ( Јер. 3,15 ); и опет: поставићу твоје судије као пре, и саветнике твоје као од почетка ( Ис. 1:26 ). Али да би опоменуо оне који греше, Бог дозвољава злим вођама да владају." (блажени Теодорит Кирски).

Poslednja izmena:
Svedoci smo da je politika iznad zakona i da je vlast uz kriminalno pravosudje i narod s pravom gubi poverenje.....ne može politička volja da oslobodi tužilaštvo i sud krivičnog dela ne postupanja u očiglednom kršenju ustavnog prava jednakosti, gde jednog hapse, a drugog ne osudjuju za iste postupke....
Dakle, političari i vlada su dužni da hapse sudije i tužioce, a ako je već do politike onda neka nekome tolerišu jer tužilac je nezavisan, pa može i da prodje bez hapšenja, ali onaj koji je zadužen u datom trenutku ne može biti oslobodjen odgovornosti.

Back