- Poruka
- 4.442
i sta kazete..? za ili protiv opste vojne obaveze? za ili protiv profesionalne vojske? ja sam kao pravi liberal za profesionalnu vojsku,a za ukidanje sistema regrutacije...a vi?
Hayek:Ispod slema mozga nema.
Ukidanje naravno.
Drzava nema pravo nikome nista da ukrade pa makar to bilo "samo" vreme.
migud:haha, vidim ja da cemo mi ( ne daj boze, ali... ) dizati spomenik neznanoj JUNAKINJI.
zalosno jeste, ali rat je drustvena stvarnost... ko od ove istine bezi od iste bi mogao i da strada.
King 7:Ja sam za profesionalizaciju vojske ali i za obaveznu vojnu obuku.
migud:znas sta, e'mita, kusali smo sve koncepte, mozda da se oprobamo u matrijarhatui zatvorimo ciklus
Adalv:Војна обавеза, дакле, мора да постоји, али да не траје дуже од 6 месеци.
eremita:Па то тим пешованима и следи... али оно што је бескрајно смешно и занимљиво што би они ако може да у свим другим сферама друштва остану примарни... да у својој кући буду "глава породице"... али када треба имати к.... да будеш спреман за одбрану земље... е онда трче испод сукње... и ... нема проблема... НАШЕ ЖЕНЕ СУ НА ТУ ТЕМУ ПРАВЕ ХЕРОИНЕ... само је питање дана када ће да им пукне филм, вештачка оплодња је већ устаљена, гласачко тело је већински женско, па нека наши мушкарци буду болничарке и беби-ситерке... а жене треба да почну и да их табају - да им врате за оне векове уназад...хехехееееее....
migud:joj, 'mita, nemoj da konfrontiras ta dva "sveta", naletice neko pa ce raspirit vatru... a nama bi imperativ trebalo da bude ZDRAV porod i ako je moguce ocuvanje nukleusne porodice, a sa donatorima i vestackom oplodnjom, plasim se, sami cemo sebe zatrti
Adalv:мада је и 3 месеца довољно да се науче основне ствари.
blok_63:ne dolazi u obzir niti jednog jedinog dana da ode ko ne zeli u vojsku ako imam o profesionalnu vojsku.
Vojnici nisu nista drugo nego masine za pranje i ciscenje i sluzenje oficira i podoficira koji se i dalje zavaravaju da postoji JNA.
Skinuo sam se u martu 2004 godine (9meseci) i nikad vise bukvalno. Pa to su monstrumi koji tamo rade to nema ljudskosti boli ga bre ona stvar za tebe ti si mu bro j na papiru koji mora da bude u kasarni da radi a ne da sedi kuci. Napustio sam posao da bih otisao u askaru bre. Sva sreca pa su me primili ponovo. A sta je sa onima koje neprimme. Ahhh da hleb kosta 3 dinara itd itd... pa naci ce se posao ima ga svuda po demokratama i nema ga nigde ako sliusamo drugu stranu tj Sloba je tata koji je bio blagostanje.
u vojsci se nista nije promenilo izuzev druze u gospodine od `45
voleo bih kada bi svi dobili otkaze u VSCG