Opšta pravila foruma "Igre bez granica"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
193.106
U ovoj temi će biti isključivo pravila koja se odnose na sve igre ili eventualno grupu igara. Pravila koja važe za pojedinačne igre možete naći u prvom postu svake konkretne igre. Sadržaji koji se postavljaju na ovaj podforum ne smeju biti u suprotnosti sa Pravilnikom za postavljanje sadržaja korisnika koji važi na celom forumu Krstarice. Ovo se pre svega odnosi na zabranu spama, neprikladnih izraza, vređanje, provociranje i slično.

Opšta pravila i sugestije za forum "Igre bez granica"​

Pre nego što krenete da pišete na nekoj temi, obavezno otvorite prvu stranu teme i pročitajte uvodni post kako biste znali koja su pravila igre.
Izbegavajte da ulazite u bilo kakvu raspravu sa ostalim članovima foruma, kao i komentare tipa „ova tema je glupa“ i slično. Za svaku primedbu imate na raspolaganju slanje privatne poruke moderatorima.
Nemojte slati više uzastopnih postova, već obavezno sačekajte da neko drugi odgovori na temu pre nego što vi pošaljete sledeći odgovor. Ovo su ipak Društvene igre, pa u skladu sa tim igrajte se sa drugim ljudima, a ne sami sa sobom. Izuzetak od ovog pravila je situacija kada se na nekoj od igara (osim 0 - 1000 i A protiv B) niko nije pojavio 24 sata. Nakon tog roka možete odigrati čak i ako je poslednji post vaš.

Kada otvarate novu temu/započinjete novu igru, nemojte da ona bude kopija već postojećih igara. Na primer, ukoliko postoji tema „Na šta vas asocira potpis/avatar osobe iznad“, tema kao što je „Ocenite potpis/avatar osobe iznad“ je i više nego nepotrebna i besmislena. Da biste proverili da li neka tema već postoji koristite opcije prtrazivanja jer će se duplirana tema zatvoriti. Pre otvaranja nove teme trebalo bi da se konsultujete s moderatorima.

Slike i video klipovi se mogu postavljati samo na temama koje su predvidjene za to, sa svih ostalih tema bice obrisane.
Budite fer i nemojte da brisete/editujete svoj pogresan post ako je vec neko nastavio igru i nadovezao se na taj vas post, tako da ispada da je taj neko pogresio, a ne Vi.
Ako vec zelite da ispravite pogresan post, onda ga ispravite tako da se uklapa u prethodni i sledeci post. Ukoliko je isteklo vreme editovanja možete se obratiti nekom od moderatora da izvrši potrebnu intervenciju. Moderatori uvek mogu videti i obrisane postove kao i istoriju prepravki svakog posta.

Nakon editovanja moderatora, nije dozvoljeno naknadno brisati ili prepravljati post.

Citiranje ispravnog posta:
molimo korisnike da "preskaču" isključivo samo pogrešan post, kada se postuje posle njega i nikako preskakati ostale postove ispod jer dolazi do ponavljanja istih slova, brisanja mnogo "Ispravnih" postova članova nisu dužni da znaju da je post iznad njih ispravan ili ne.

Nije dozvoljeno ponavljanje postova na jednoj strani. U igrama sa više reči tipa Gigadont ovo se odnosi samo na finalnu reč. Pravilo ne važi za igre 0 - 1000 i A protiv B.

Sajtovi koji sluze za proveru da li postavljena reč uopšte postoji:

https://www.vokabular.org/
https://sr.wikipedia.org/ (samo ta)
https://kakosepise.com/

Sajt za proveru ispravnosti naziva filmova:
https://www.imdb.com/

Na igrama koje se bave geografijom kao geografski pojmovi prihvatljivi su naselja i naseljena mesta osim delova gradova koji su njihov sastavni deo.

Molimo vas da ukoliko imate uključenu ignore opciju prema drugom članu istu isključite dok ste na Igrama. U protivnom može doći do vaše nenamerne greške pošto niste videli post igrača pre vas.

Na podforumu Igre bez granica dozvoljeno je korišćenje isključivo ćirilice, latinice i tzv. ''ošišane latinice''. Nije dozvoljeno umesto slova š stavljati sh, umesto č da bude ch, umesto ć staviti tj i slično. Članovi koji u tastaturi nemaju slova ć, č, š i ž mogu koristiti ''ošišanu latinicu'


Pojmove u skladu sa pravilima srpskog jezika pišite isključivo onako kako se srpskim jezikom i piše, a nikako u originalu. Izuzetak su jedino igre ''Filmofilija'', ''Azbuka muzičkih izvođača'', ''Muzički kaladont'', ''Na poslednje slovo, slike muzičara, glumaca i glumica'' , ''Kaladont naziva filmova'' i ''Igra u poznavanju pesama''. U pomenutim igrama možete koristiti i nazive pojmova u originalu.

Ukoliko mislite da ovaj pravilnik treba dopuniti ili izmeniti predloge možete postaviti u temi ''Vaši predlozi'' ili se obratiti nekom od moderatora.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top